Spontanare!

Det är inte ofta de händer nu förtiden, men idag lyckades vi göra en riktig spontanare med Emil & Linda. Vi fick alla barnpassning till ungarna, sedan satte vi oss i bilen och körde till Ullared!


En hel del folk ja, men absolut inget som stör mig. Killarna gick på sitt håll och jag & Linda gick på vårt. 

Och samma visa varje gång - Vadfan handla man egentligen? Vi brände strax över tusenlappen, ändå blev de bara lite pyjamaser, tights och någon leksak till Olivia, en kappa till tvättstugan & lite tråkiga småsaker som man behöver, men favoritköpet var ändå min bok: Hemmet.

En fantastiskt mysig dag med våra favvisar! ❤️

Cyklar.

Jonas hade en cykel han fixade & putsade upp så den är super fin nu! Vi lyckades hitta en Monark på blocket till mig (Nä, inte snodd 😜), den var verkligen super fin för typ inga pengar alls. Vi beställde ett paket på Jollyroom som innehöll Hamax Kiss cykelsits, regnskydd & cykelhjälm. 


Nu är vi redo att cykla 😍 Olivia äääälskar det! Och vi likaså. Sist jag köpte en cykel (eller mamma köpte den såklart) gick jag i tredje klass, alltså typ 19 år sedan haha. 

Primer + borste

Mamma & Kenneth kom och snodde Olivia i förmiddags så då tog jag & Jonas tillfället i akt & körde iväg och fixade lite. Köra bil utan barn och ha podd igång - det är livet!


Vi körde till Väla, där bockade jag av ännu en grej på "smink-listan", jag köpte primer plus borste. Primern var de dyraste och nu va de rabatt så jag kunde inte låta bli. 

Förutom de så letade jag efter cykelhjälm så de blev också inhandlat. Sedan fick bilen bli tvättad & jag & Jonas åt lunch ute i solen, mysigt :) Strax ska vi gå & hämta lilltösen! 

Barnkalas.

Åh, i lördags var de dags för 30+30 årsfest för Peter och Stoffe. Men först hade vi lite förfest här hemma. Bjöd på tilltugg, dricka & så blev de lite crocket spel.


Åter till festen.. Det var barnkalas tema, men frivilligt att klä ut sig. Jag (och många andra) valde att inte göra de. Det bjöds på hamburgare och sedan marängswiss till efterrätt! Därefter började det.. Folk började dansa & jag likaså. Alla fungerar så jäkla bra med varandra (trots 70 pers bjudna), alla bjuder på sig själva. Ju galnare man är på dansgolvet desto bättre är det 😜 Jag släppte alla hämningar & bara hade så jäkla kul med alla fina människor. Tack somfan för denna kvällen! 


Invigt poolen.

I förmiddags hade vi några härliga soltimmar innan regnet kom. Olivia & Jonas hade dukat fram frukost som vi åt ute och därefter tog vi ut poolen som jag & Olivia invigde! Väldigt bra med det taket, skyddade Olivia ifrån solen.

Makeup kurs!

För ett tag sedan skrev jag om att Linda hade vunnit en makeup kurs hos Makeup Store. Hon hade nominerat mig så jag fick också hänga på!


Kl 10 imorse var de dags. Först blev Linda sminkad & sen jag. Så fina vi blev! Riktigt duktig var hon. Foundation & foundationborste fick följa med hem! Nästa får bli primer och borste till de. Så kul med smink.. 

På bilderna är mitt läppstift halvdant, vi käkade efter, men de va ett riktigt snyggt orange läppstift! Väldigt stark färg, men de kändes väldigt jag. Måste inhandla de också 😜

Present till mig?!

Tidigare idag försökte jag dra med Linda till hennes andra svägerskas inredningsbutik för att köpa krukor. Dock lyckades jag inte få med henne, men för några minuter sedan får jag en Snap "Där ligger något i er brevlåda" så jag gick ut och fann en cementkruka som jag har velat ha ett tag nu 😍 Hur snällt?! Bästa bästa Linda ❤️ Jag älskar dig!!


Tandläkarbesök.

I onsdags så snubbla Olivia över tröskeln in till badrummet och drämde munnen i toalettstolen. Jag stod framför spegeln och såg detta, smått panik i kroppen, de såg riktigt hemskt ut! 


De började såklart att blöda, men slutade snabbt! Dock fick jag ringt försäkringsbolaget igår och idag var vi hos tandläkaren. Hon hade fått ett märke uppe på tandköttet ovanför ena framtanden. Vi skulle ha koll så de inte svullna upp eller blev missfärgningar, annars såg allt bra ut! 

Efter tandläkarbesöket körde vi mot CS där vi mötte upp mormor. Jag behövde köpa present så de blev inhandlat. Jag kunde inte iheller motstå detta söta setet på Lindex, 149 kr för både tröja & byxa, vilket kap! Sedan fick hon den söta mössan av sin mormor. Vi tackar så mycket ❤️

Och idag blir tösabiten hela 20 månader. Om fyra månader blir hon alltså 2 år...

Vår lilla 🍦❤️

En dag på Hven.

I februari bjöd Ina in oss, barndomsvännerna, på en liten fest hos henne i mars. Det blev ändrade planer så det blev inställt till några veckor senare. Det blev också inställt och tillsist bestämde vi 15 juli, typ två månader tidigare 😅 Det var såå nära på att detta inte skulle bli av, men i sista sekund löste de sig. Elin hann dock ändra sina planer så det blev att jag, Nina, Ina & Jessica sågs.


Vi hade bestämt en dag på Hven och vilken tur med vädret?! Riktig sommarvärme. Vi tog båten över, hyrde cyklar och cyklade mot havet längs öppna åkrar. Sommaridyll! 

Väl vid vattnet lade vi ut filtar och tog fram all plockmat vi hade tagit med, medan vi mumsade på de & drack vin & rosé så satt vi bara och pratade om allting. Sist vi alla kunde ses samtidigt var förra sommaren, en hel del hade hänt! 

Efter några timmar cyklade vi vidare, upp för en brant backe & sedan längs en smal stig längs en åker! När vi hade kommit en bit så upptäckte vi att en kylväska var borta. Det blev missad vid havet... Så vi fick vända igen 😅 Väl tillbaka och kylväskan var återfunnen stannade vi kvar vid havet istället tills vi behövde bege oss tillbaka för att ta båten hem.

När vi var tillbaka i Landskrona så körde vi och beställde mat ifrån Mamma Teresa, körde sedan vidare till Ina där de blev mojito i solnedgången innan vi gick in. Där fortsatte vi dricka & snacka med musik i bakgrunden. Lite över kl 23 kom taxin och istället för att hänga med dem ut på Tages så tog jag sista bussen hem till Svalöv. Liten sleten var man allt, men dem andra kämpade på & dansade loss 😊  Jag kom hem och umgicks med en pigg Olivia mellan 03-05, hon var överglad att sin mamma var hemma! 

Spenderar pengar.

Det är inte så bra att sitta på jobbet och inte ha något att göra.. Man surfar lätt runt och tittar på saker. 


Igår klickade jag hem en pool till Olivia! En pool jag har tittat länge på, men att spendera 699 :- vägrade jag, men nu var det halva priset och fri frakt på Lekmer.

Idag gick jag in på Eccos hemsida. Skorna som jag tittade på till Olivia i butik i våras dök upp, med 30 % rabatt. Dem är på väg hem till oss nu också..

Olivias säng.

Hm.. Olivia sover hos sin farmor & farfar för första gången inatt så medan Jonas fixade middag så tänkte jag ta tillfället i akt och ta bort Olivias ena sida från sängen. Men! Jag trodde den brädan skulle komma längre upp 😅 Nu finns där inget skydd ifall hon skulle trilla ner. Det verkar som Jonas får fixa någon bräda imorgon som vi kan sätta dit. 


Förutom det projektet så har jag lyckats bädda rent i våra sängar, diskat & städat i köket, vikt en meter hög rentvätt & rensat i min garderob. Effektiv kväll! 

Nu blir det serie och vattenmelon!

3'de rummet.

Förutom att Olivias garderob fick nytt liv i söndags så fick fönstret i vårt 3'de rum på nedanvåningen lite kärlek. I framtiden ska det bli en stor garderob, nu används de mest som barnvagnsparkering! Ett par gråblåa gardiner, lampa & två gamla ljusstakar fick ta sin plats där.


Inte världens bästa bilder, men...

Trappan har också fått två nya lyktor. 

Olivias garderob.

När Olivia hängde med sin mormor tidigare idag så började jag & Jonas fixa här hemma. Han gick ut och städade & rensade i garaget och i förrådet medan jag höll mig inomhus. 


I Olivias rum är där 2 st byrå, men tanken är att ta bort dem och köpa nya förvaringsmöbler, men då till leksakerna. Bakom hennes dörr finns en inbyggd garderob så jag började tömma en av byråerna med hennes kläder och hänga in i garderoben. Där är en likadan garderob i rummet bredvid som vi ska ta bort så jag tog hyllplan plus en stång därifrån också. En ny knopp på garderoben så var de klappat och klart! 

Hålla huvudet över ytan.

Helt ärligt vet jag inte riktigt vad jag ska säga om dem senaste dagarna. 


Olivia har skrikit konstant sedan i onsdags. Hon fick hög feber väldigt fort! De tog någon dag innan vi insåg att det var tänderna. Febern är dock borta så nu stryker vi på alvedon på tandköttet så gott vi kan.

Nätterna vaknar hon 1-2 ggr i timmen och skriker "Aj aj aj aj ooont". Ens hjärta går i sönder! Någon natt somnade hon inte förrän 03 och igår försökte vi få henne att somna i vagnen, de gick inte alls.

Jonas är inte favvo personen just nu utan det är bara jag som gäller. Och hon vill bli buren hela tiden.. Jag lider så med henne, hennes tänder har alltid varit väldigt svårflörtade och dem säger att ju äldre barnen blir desto mer ont får dem för tandköttet blir hårdare och svårare för tänderna att komma igenom.

Imorse drack hon äntligen 200 ml välling, de va de första rejäla hon ätit på 5 dagar. Världens bästa mamma & mormor erbjöd sig att ha henne i några timmar och trots lite tårar när jag gick så gick de jätte bra ändå ❤️ Hon hade sovit lite och t.o.m ätit lite också. 

Nu ska jag duscha & samla ny energi inför ännu en kväll & natt! Hoppas på lite mindre skrik & tårar!

Viktoria

- om mig och min vardag

RSS 2.0