Skötbordsproblem.

Jag har varit sjukt aktiv ute på blocket & letat skötbord, antingen från Troll eller Brio. Jag vet exakt vad jag vill ha, men det har inte varit så många ute som jag trott. Men äntligen hittade jag ett & jag kom "först i kön" och kunde hämta det imorgon. Gick in på toaletten för att dubbelkolla måtten och insåg då att de skötbordet var för djupt! Vi kan bara ha ett som är ca 67-68 cm djupt och detta var 77 cm, så de kunde jag glömma. Jag har bara kollat längden & glömt kolla djupet.. 

Har visat lite inspo bilder till Jonas så nu sitter han (min bästa snickare) och ritar upp ett. Så han ska snickra ihop ett :) Mina "krav" är: Det ska vara vitt & två-tre hyllor undertill (helst en låda också!) och kanter på sidorna.



Badrumsskåp.

Lite sådär halvt spontant körde jag & Jonas till Ikea idag och köpte nytt badrumsskåp & trådbackar. Vårt förra badrumsskåp hade verkligen gjort sitt så de fick åka på tippen.. Alltid lite kul med nytt! 

Förutom ihopmontering av de så har vi tvättat, lagat middag & jag har fått ihop en matsedel för veckan! Nu är jag trött & redo att bara ligga i soffan innan läggdags. 



Kräftskiva.

Igår kväll var de dags för kräftskiva hemma hos Jonas föräldrar med resten av hans familj. Mycket trevligt!


Mina favoriter ❤️



Barnloppis-oskulden tagen.

Kom inte hem för så längesen efter att ha umgåtts med fina Linda (brorsans fru) i några timmar 😊 Då var de dags för barnloppisar! Vi körde till en i Teckomatorp & en i Klippan. Jag blev förvånad hur mycket äckliga kläder som såldes, men några fina plagg lyckades man gräva fram! 



Två koftor, ett par hängslebyxor, 4 par jeans, 5 mysbyxor & två heldressar för 213 kr! Favoritplagget måste vara den ljusljus blåa heldressen med gråa detaljer! Så himla fin. 

Tack bästa Linda för några supermysiga timmar! ❤️ Så himla kul att vi ska ha bebis så tätt! 

Mysig fredag.

Första jobbveckan avklarad efter semestern. Man kommer verkligen snabbt in i de & de känns inte ens som man har haft någon semester..

Nu har jag tänt lite ljus & Jonas letar film. Under tiden ska jag krypa upp i soffan & kolla i min nya tidning. Älskar fredagskvällar! 



Glukosbelastning.

Idag var de dags för glukosbelastning. Det var faktiskt gott, haha. Fick sitta ca en timme sedan kallade min barnmorska på mig. Vi kollade blodtrycket, lyssnade på hjärtat, mätte magen (allt var bra!) & så fick jag vaccin spruta pga min blodgrupp. Var lite nervös över den, men den kändes inte alls mycket :) 

Efter de va de dags för att kolla om jag har graviditetsdiabetes och de har jag inte & jag har inte iheller järnbrist som jag trodde för jag har varit så trött. Men man börjar ju komma upp i veckorna, inte så konstigt man är lite trött.. 

Efter besöket så blev jag helt bölig. Satt och var stolt över vår lilla bebis som växer som de ska hahah, kände mig så fjantig, måste varit för jag inte hade ätit på länge ;P

Nu närmar de sig och vi längtar sååå ju.. ❤️

Dille på servetter



Idag efter jobb kom Jonas föräldrar på middag. Hans mamma fixade dillstuvad potatis och Jonas tillagade egenfångad fisk! Mums.. Dock hoppade jag fisken och åt korv istället, men de va också super gott. Till efterrätt hade jag gjort vit chokladmousse med hallonsås. 

Såklart glömmer jag alltid att fotografera lite, en bild på mina nya fina servetter (som matchar så fint våra underlägg) blev det iallafall. Jag har fått en jäkla dille på servetter.. 

Nu är de dags att borsta tänderna för sen är de dags att fasta. Imorgon väntar glukosbelastning! Jag som alltid måste äta lite på natten för att inte må dåligt.. Wish me luck! 

Trött & ont.

Att sova längre än till kl 4-5 verkar inte gå.. Antingen så väcker lillen mig i magen och blir inte lugn förrän jag går upp & äter något eller så vaknar jag av att min blåsa håller på att sprängas eller så vill Orvar ut. 

Och nu har jag haft SÅ ont i min vänster fot i några dagar och värst blir de på natten/morgonen. På dagen känns de precis som jag har stuckat/fått en spricka i foten och på natten eskalerar det & känns som växtvärk man hade när man var yngre och de gör så jäkla ont. Man kan liksom inte ligga still.. 

Nä, men om man skulle sluta gnälla & gå upp & börja göra vid sig istället! Kanske bäst! 

Pust & suck.

Pust. Äntligen har jag placerat min rumpa i soffan.. 

Har jobbat hela dagen därefter styrde jag bilen direkt till Maxi för veckohandling. Denna tjejen hade glömt lite att de va lönedag så de va kaos, men jag överlevde! Väl hemma lagade jag till en broccolisoppa, en riktig höstmiddag blev de. Diskning stod på tur & imorgon kommer där middagsgäster så jag fick ställa mig och fixa lite efterrätt som får stå kallt under natten.

Sen har jag en kollega/vän som fyller år imorgon & jag hittade två fina lyktor, servetter & en ask med kronljus (de va de enda hon behövde sa hon), men något mer än de fick de bli! Och nu är de inslaget och redo för överlämning, haha.

Lite bilder som sammanfattar..




Påskrivit & klart.



Jobbdagen idag gick väldigt smärtfritt. Det var inte sån kaos i mejlen som jag trodde så de va super skönt :) 

Har skrivit på alla papper nu inför mammaledigheten också. Så fortsätter jag må bra så kommer jag jobba hela oktober ut (ca 1,5 vecka innan BF) och vara mammaledig fram till 1 mars 2017. Känns lite galet att det är "bestämt" & påskrivit & godkänt av chefen. 

Nu på torsdag hoppas jag att jag får papper från min bm som jag kan skicka in till försäkringskassan så det också börjar rulla igång. Fix fix fix.. :) 

Sista dagen innan jobb.

Söndagen började med att jag bjöd hem Linda & Lykkefis på frukost! :) solen sken så det fick bli bullar ute på altanen. Alltid lika mysigt att umgås med dem tjejerna ❤️

När dem gick för att Lykke skulle sova middag så tyckte jag också de lät som en bra idé med att sova lite så jag gick och slängde mig på sängen. Somnade & vaknade 2 timmar senare - SÅ skönt! Men jag börjar bli trött på att vara trött..

När Jonas kom hem från sin fisketur påbörjade jag maten. Jag gjorde bön- och majshamburgare. Så jäkla gott alltså!! Jag som älskar bönor.. Medan Jonas inte var lika glad i de. Men att utesluta kött då & då är super :) 

Sen sa Jonas dem magiska orden "Ska vi köra in och köpa varsin Mcflurry?" Mmm.. 

Och nu blir det en film innan läggdags. Jobb väntar imorgon.. Poff så var dessa semesterveckorna över! 😖 

Trött tjej



Jag & Orvar har samma "mode" idag. Så sjukt trött! Vaknade lite över nio, traskade upp till affären och handlade bullar till frukost. När jag kom hem väckte jag Jonas så vi kunde äta och därefter låg jag i sängen till ca 14.30. Slumrade in till & från, jag gjorde mitt allra bästa från att komma upp ur sängen, men de gick inte.. Tillsist lyckades jag och då gick vi ut & promenixade. Nu sitter vi här hemma igen, och jag vill bara sova..

Får tvinga in mig själv i duschen så jag kanske vaknar till liv.

Gissa vad jag ska göra idag..



Vecka 29.


Idag går vi in i vecka 29 och såhär ser magen ut ❤️

Man märker att lillfisen börjar få lite mindre plats därinne. Inte alls lika mycket sparkar som innan utan nu ser man bara att magen håller på att röra runder på sig när den håller på. Igår höll den på somtusan när jag körde bil, jag bad Jonas lägga en hand på magen för då blir lillen oftast lugn, nä, istället ger den mig en sån sjuk spark att de sökte mig. Blev helt kallsvettig & yr, gjorde så jäkla ont. Jonas: "Ehm ja.. Den sparken måste ha gjort ont". Lilla skitunge 😆

Nu börjar jag också bli väldigt trött. Att vara vaken en hel dag utan vila är en kamp. Märks att organen också börjar tryckas ihop, min andning blir mer och mer ansträngd. Att endast andas genom näsan börjar bli svårt haha! 


Lite roadtrip.

Idag har de blivit en runda till Halmstad, Tylösand & så sist en runda till Helsingborg för att äta middag. Super mysig dag med Jonas ❤️

När vi väl kom tillbaka till Svalöv så hämtade jag ut skötväskan som hade kommit :) känns jättebra så nu kan man checka av den grejen på listan!



En kväll med töserna.

Ikväll träffade jag tjejerna hemma hos Ina, där de bjöds på mat! Tänk att vi alla har mer eller mindre hållt kontakten med varandra sen vi var små. Och snart har vi 2 st nya pluttisar till vårt gäng. Lite mindre än 2 månader efter mig så är de beräknat att Nina & Sebbe också få bebis ❤️ Helt fantastiskt! 



Halvtråkig dag.


Låg uttråkad innan i sängen. Slängde på lite ögonskugga idag också, synd att man inte kommer orka göra det när jobbet kommer igång igen.

Jag & Jonas har inte gjort mycket idag. Har varit iväg och handlat lite mat & sedan bara tagit de lugnt hemma. Jag har inga större problem med de, men han får 1000 myror i brallorna. Som tur är köpte han ett spel till sitt PS innan, så nu har han att göra ikväll iallafall :) 

Skötväska - Skip Hop.

Nu är skötväskan beställd. Jag gick nyss in på Lekmers hemsida och såg att dem hade 100 kr rabatt om man handlade för över 500 kr nu i några dagar. 

Det blev en helt svart skötväska från Skip Hop. Älskar att där är en massa olika fack! Tror det kommer bli bra 😊 




Vecka 28.

I torsdags gick jag in i vecka 28. Tänkte skriva lite hur jag mår & så..

- Rätt så mycket halsbränna (speciellt om jag gått upp tidigt)

- Svullna & värkande fötter

- Fått bristningar på brösten plus något litet på baksida lår/rumpa. Inget på magen än.

- Har svårt att sova, känns som man inte riktigt kommer i djupsömn. 

- Kissar 3-4 ggr/natt.

- Mina humörsvängningar/gråtattacker har börjat komma tillbaka. Suck.. Senast idag för mjölken var slut och jag var sugen på mannagrynsgröt.

- Stora cravings efter Mcflurry med smarties från donkan.

- Börjar få svårt med att knyta skorna. 

- Känner hunger ofta. Och då menar jag inget litet sug utan jag blir riktigt hungrig, flera gånger per dag & kan t.o.m vakna av det på nätterna. 


Jag har faktiskt inte ont på något speciellt ställe i kroppen. Har ju haft stora problem med min ljumske under några års tid, sedan jag blev gravid har de försvunnit. Helt underbart! :) 

Kräftskiva.


Igår var vi bjudna på kräftskiva hos Hanna & Mats! Det var jag, Jonas, Linda, Emil, Lykke & så värdparet. Himla mysigt med lite mindre tillställningar :) god mat bjöds det på & så blev de lite spel. 

Jag hade på mig min nya topp från H&M och så gjorde jag lite halvlockar med min plattång. Blev lite "beach-känsla" över de - jag gillar't :) annars brukar de bara hänga rakt. 

Och något som jag gjorde ofta innan som jag inte gjort på flera månader - målade med lite ögonskuggor. Suget kom tillbaka lite så idag fick en lite mindre sminkning komma på också! 

Härliga färger & mönster.

Jonas kom hem i säkert förvar, som vanligt :) måste försöka att tagga ner lite, men de är svårt. 

När han väl kom tillbaka till stugan så käkade vi frukost ute på trädäcket, därefter blev det någon timmes vila. Ingen av oss hade sovit speciellt gott! 

Sedan satte vi oss i bilen och körde in mot Karlskrona. Tog en liten fika & strosade i några affärer. 

En blus från H&M fick följa med! Mönster och färger är något som lockar mig👌



Rädd.

Klockan är 06 på morgonen och jag ligger ensam i en stuga på Dragsö camping uppe i Karlskrona. Nej, jag & Jonas har inte bråkat, tvärtom, vi har det så sjukt mysigt här (trots galet obekväm bäddmadrass), men han är iväg och fiskar.

Jag har börjat känna rädsla ofta nu. Det kanske har med hormonerna att göra? I "normala" fall känner jag inte rädsla ofta, det finns situationer som gör mig obekväm och kanske t.o.m lite rädd, men aldrig tillåter jag omvärlden att begränsa mig själv pga rädsla och oro. Jag undviker att utsätta mig för saker som jag VET är en risk, t.ex att gå på stan, ensam, på natten. Men de kallar jag sunt förnuft. 

Åter till saken... Jag är SÅ rädd att något ska hända Jonas. Att han sticker iväg & fiskar så som han gör får paniken att växa inom mig. Vad gör jag om något händer honom? Han är helt ensam, hjälplös, och ingen är där att hjälpa honom om något skulle hända. 

Jag har inte riktigt berättat för honom att jag känner såhär. JAG vill inte iheller vara den personen som begränsar honom, jag vill inte iheller att han ska ha dåligt samvete för han sticker iväg för han vet att jag ligger hemma med en klump i magen. 

För några veckor sedan så det enda jag behövde veta var han befann sig, men nu "tvingar" jag honom att visa livstecken (samtal eller sms) med jämna mellanrum. Helst ett samtal så jag får höra hans röst. Och mitt livs största uppgift just nu är att hitta en bra flytväst som han kan ha när han är ute på båt..

Han är nummer ett för mig. Där finns INGEN (och då menar jag ingen!) som kommer före honom och vår lilla bebis i magen. Jag hade inte blivit samma person utan honom, jag hade aldrig kunnat bli genuint lycklig utan hans kärlek.

Han är den mest fantastiska personen jag någonsin träffat. Och kan vi knappt vara ifrån varandra en dag utan att sakna ihjäl varandra - ja, då är det fan rätt. Rätt på alla sätt & vis.



Älskade semester.






Lite blandade bilder från dem senaste dagarna. 

Det har blivit en runda till Höörs marknad, kvällsdopp i Barsebäck & igår mös jag och Jonas runder i Pildammsparken i Malmö och gick på museum. Underbara sommar!

Och om 10 minuter ska jag köra och hämta upp Linda & Hanna. Då styr vi bilen mot Ullareeeeed! Stödstrumporna är på och ett gäng tabletter mot halsbränna är nerpackat - jag är redo ;)

Ägg & bönor.


Åh, en helt underbar dag måste börjas med godaste frukosten! :) 

Vår fina fina bil.



Idag hämtade vi hem vår bil! Åh, vi är helt förälskade! Jonas Volvo är inlämnad, men vi kommer vi behålla min Peugeot, kan vara bra att ha 2 st bilar när man ändå bor ute på "landet" :) 

SÅ himla skönt att både bil & vagn är fixat, kostnadsmässigt är ju en vagn som en piss i Mississippi jämfört med bil, men det är ändå så jäkla gött att det är gjort. 

Nu är det 'endast' bilbarnstol, spjälsäng & skötbord som saknas, men det köper vi lite senare!

Mysig kväll.

Jonas föräldrar, syster, Emil & lilla Lykkis gick för en liten stund sedan. Otrolig härlig kväll att sitta ute några timmar och bara umgås. ❤️



Snart kommer gästerna.


Alldeles strax kommer Jonas familj på lite tilltugg och dricka. Man får utnyttja alla sommarkvällar man bara kan! 

Orolig.

Efter "fisketuren" igår så lade jag mig till rätta i soffan och väntade på att lillfisen skulle komma igång och sparka. Den hade nämligen varit lugn hela dagen.. Efter 1,5 h av buffande, dricka kallt vatten & grodhopp hände de ingenting. Paniken började växa & tårarna började forsa. Jag fick någon stum spark på blåsan, men annars ingenting. Den som annars brukar vara så himla aktiv! 

Efter ett samtal med förlossningen i Lund så bestämde jag mig för att avvakta lite, och då, äntligen, fick jag typ 5 sparkar. Och sen fortsatte det :) 

Åååhh, din lilla skitunge, man får inte skrämma upp mig sådär! T.o.m skällde pappa Jonas lite halvt på dig när du inte sparka tillbaks. 

Gissar på att lillen var vänd inåt och idag verkar den ha vänt sig utåt igen för jag har fått flera sparkar utanpå magen. Helt underbart att vara gravid, men när oron väl växer inom sig så blir man knäpp! 

Bild tagen igår. Vecka 27 ❤️

En kväll med fiske.

Jonas hade lovat bror Daniel & Lindas barn att åka iväg & fiska med dem någon dag, så det gjorde vi allihop igår kväll! Barnens tålamod räckte inte så långt, men nu har dem fått prova på iallafall :) Vi tog med korv och korvbröd så grillade vi lite också, efter ett tag kom mamma & Kenneth och gjorde oss sällskap också.

Himla mysigt att ses & umgås med dem allihopa!



Ny bil.



Idag har vi köpt ny bil! 😃 förhoppningsvis dröjer det inte många dagar innan vi får hem den. Plutten kommer åka så tryggt i den & vagnen får plats utan några problem. Jaaaa...

Åskväder.


Som vanligt när de är åskväder sitter jag klistrad vid fönstret. Jag tror jag har älskat sånt här väder enda sedan jag varit liten. Inget kan göra mig så lugn! För x-antal år sedan när jag gick in i väggen och slutade bl.a att sova så lyssnade jag skivor med regn & åska. Många nätter räddade dem mig! 

Inte helt hundra.

Idag har jag inte varit på topp.

Jonas körde och fiskade kl 04 imorse och jag som är så lättväckt vaknade direkt och kunde inte somna om. Runt 08 körde jag och köpte bullar och sedan vidare hem till mamma! 

Efter frukosten satte sig jag & mamma oss i solen medan Kenneth fixade häcken. Några timmar senare var de dags för fika och de va då de kändes som någon drämde till mig rejält i huvudet. 

Jag körde hemåt för att vila, men kroppen började värka och illamåendet började eskalera rätt så snabbt. Låg över toaletten, men inget kom upp så jag fick gå och lägga mig igen. 

Middag fick jag i mig så de känns lite bättre, men känner mig fortfarande halvt överkörd. Jag som hade planerat att städa idag var överlycklig att jag struntade i det. Bäddade dock rent i sängen innan och fick då ta paus pga sammandragningar så nu blir de bara film & Ramlösa (kolsyrat har definitivt varit en craving) resten av kvällen. 

Lillen har också varit väldigt lugn idag, men som de brukar så ökar aktiviteten på kvällen så nu ligger jag med ena handen på magen och följer pluttens rörelser. ❤️ Längtar tills jag får ge dig en rejäl PUSS! 

Våra pluttar.


Mys med mina två bebisar ❤️

Flera såna här dagar, tack.

Idag har varit en otroligt mysig dag. Värmen har kommit tillbaka till oss & kroppens fylls av endast glädje när man vet att man kan göra precis vad man vill utan att känna någon stress! 

Jag, Jonas, Emil, Linda, Lykke & Challe körde till Skrylle i eftermiddags. Stora grönområden, motionsspår, restaurang osv.. Riktigt härligt ställe! 

Vi begav oss på ett motionsspår och fann ett ställe med en liten grillplats på! Där grillade vi korv & fikade. Mätta i magen så gick vi tillbaka till lekplatserna där Lykke fick leka av sig lite & vi andra åt glass i solen :) 

Väl hemma så blev de vila för oss alla innan vi sågs senare på kvällen igen. Då blev det en runda till Burger King där vi köpte lite käk och körde ut till Barsebäck camping och käkade där. Underbara kväll! 









Nytt i garderoben.

Idag var de bröllopsfest för Rickard och Annica som gifte sig i smyg för ett tag sedan. Vi var där rätt tidigt så nu är vi redan hemkomna, men jag klagar inte, sover inte så gott för tillfället så att slänga sig i soffan nu klagar jag inte över :)

Körde till Center syd tidigare idag. Gick runder & kollade i min ensamhet. Underskattat att shoppa själv, man kan titta & prova så mycket man vill utan att någon klagar ;)

En klänning & en cardigan som fick invigas ikväll inhandlades! Båda från H&M. Älskar senapsgult! 



SEMESTER!

Igår klockan 15, packade jag ner min dator i väskan & körde hem. Nu är det semester!

Jag & Jonas har nu 3 veckor framför oss där vi kan göra vad vi vill! Tanken på de får mig nästan att gråta av glädje haha, jag är så himla trött & behöver verkligen en liten paus. 

När jag kom hem lade jag mig för att vila ett tag & sedan vid kl 18 körde vi till Helsingborg. Jonas hade bokat bord på Olssons skafferi, en italiensk restaurang som vi har varit på innan. Maten var faktiskt godare sist, men de va absolut inte äckligt & den restaurangen är så mysig :) 

Väl hemma mös vi ner oss i soffan framför lite serier och med lite godis på bordet. 

Viktoria

- om mig och min vardag

RSS 2.0