En kväll med Evelina & Maria.

I torsdags efter jobb körde jag mot Evelina i Hofterup! Maria & lilla Isabell dök också upp :) Vi käkade lite mat & satt sedan hela kvällen i Evelinas soffa och snackade. Bebis fick också lite presenter, så himla snällt av dem ❤️





Sista jobbdagen.

Detta jäkla morgonillamående... Får inte sova längre än till 03.30-04.00 och då vaknar jag alltid av en blandning av illamående & hunger. Bubbelvatten brukar rädda mig, men just nu känns de väldigt långt till kylskåpet 😜

Men upp & hoppa, idag är sista jobbdagen innan lååååång ledighet! Känns helt sjukt att man redan är här. Vecka 39 idag också ❤️ Tänk att den lilla kan titta ut när somhelst! 

Dusch i mörker.


Precis tagit en låååång & vaaarm dusch! Så himla skönt. Jonas har kört mot DK för att fiska & jag ska till mamma om ca en timme. Skickade sms igårkväll och frågade om hon ville bjuda en jättegravid kvinna på frukost och de ville hon 😜

Hade en del värk i nedre del av mage + rygg när jag vaknade, hade gjort allt för att krypa ner i ett badkar. "Alla" ställen vi har bott på har haft badkar, men inte här, nu när jag är gravid, typiskt haha. Tände upp lite ljus i badrummet & duschade endast med dem tända. Det blir ändå en mysfaktor över de hela, man får göra de bästa av situationen helt enkelt!

Min klippa.

Den senaste veckan har varit väldigt jobbig med smärtan, men jag hade inte fixat det utan Jonas. Han har handlat mat, lagat mat, diskat, städat, tvättat, gått upp på nätterna & hjälpt mig när jag behövt honom, frågat mig med jämna mellanrum om jag behöver något, åkt ifrån jobb på 2 sekunder när vi behövt köra till Lund & torkat mina tårar & hållt min hand när de har blivit för mycket. ❤️

Denna fantastiska man, vad har jag gjort för att förtjäna honom? Vi var och åt middag hos Jonas föräldrar i söndags & bara med en blick kunde han se när jag hade ont & inte orkade mer & sa att vi skulle gå hem. Jag behöver knappt yttra något för han ser det, direkt. När jag låg och skulle få göra de grundliga ultraljudet igår så fick jag lite panik & ännu en gång såg han det direkt & visade att han fanns där hos mig & att jag inte behövde vara rädd. Och ännu en gång behövde jag inte yttra ett ord. 

Vi har hållt ihop i flera år nu & det är häftigt att se hur ens förhållande utvecklas år för år. Jag påstår inte att vi har ett perfekt förhållande, vi vill ibland strypa varandra, men vi kompletterar & älskar varandra på ett sätt som är helt fantastiskt. Och det bästa är att vi snart får en liten pluttis som är en del av oss båda som vi kommer älska ovillkorligt, precis på samma sätt som vi älskar varandra. 








❤️

Sjukskrivning.

Igår blev det en ny runda till akuten i Lund. Nya prover togs & jag fick träffat ännu en läkare. Dock var hon väldigt snäll, hon satt verkligen & lyssna på en & tack vare att dem inte hittar vad som är fel så ville hon sjukskriva mig utan att jag behövde säga ett ord om de. Något jag verkligen verkligen inte vill, men jag har inte så mycket till val när jag inte riktigt kan förflytta mig & har väldigt ont. Hon bokade iallafall tid för ultraljud för njurar, gallblåsa osv som vi fick åka på idag. Där hittades ingenting konstigt iheller! 

Det gjordes CTG idag också och som vanligt så beslutar sig bebis att sova när dem gör de 😜 men jag har känt bebis som vanligt så de har jag inte varit orolig över. 

Fick träffat en annan läkare idag som inte var lika trevlig. Hon rynkade på näsan när jag nämnde sjukskrivning & ifrågasatte de lite vilket gjorde mig irriterad. Men tillsist fick jag läkarintyg & hon skrev sjukskrivning på en månad fram. Dock känner jag mig bättre och har bara behövt ta smärtstillande 1 gång på 24 timmar! Skulle jag känna mig mycket bättre till helgen så kommer jag avbryta sjukskrivningen och jobba nästa vecka som blir den sista, och sedan får lite semesterdagar kicka in som jag planerat sedan tidigare 😊 vi får se vad kroppen orkar helt enkelt! 

Smärtorna fortsätter.

Ännu en hemsk natt med hemska smärtor. Jag trodde det var på bättringsvägen, men dem smärtstillande hjälper ju bara tillfället. Måste verkligen få tag på min barnmorska idag så hon kan hjälpa mig vidare med detta..

Och jag har ingen jävla aning om hur jag ska kunna ta mig upp från soffan bara. #orkarintemer!



Lillens skötbord.

För några dagar sedan fixade Jonas pluttis skötbord! Som sagt kunde vi inte få in ett standard skötbord i badrummet för dem var för djupa så Jonas fick sätta igång hjärnkontoret :) Detta blev resulterat och det blev SÅ bra! Nu ska jag bara hänga något roligt ovanför, kanske en vimpel! Min man han kan ❤️



Denna smärtan.

Äntligen börjar pillrens verkan kicka in.. Fytusan vad ont jag har! 

Igår morse fick vi åka in till akutmottagningen i Lund för det blev inte bättre trots vila, alvedon & värmekudde. Tillsist kunde jag knappt ta mig fram! De gjordes CTG och allt såg bra ut, hade lite sammandragningar, men det är ju fullt normalt i denna veckan. Sedan fick jag träffa en läkare som klämde & kände & gjorde ultraljud. Hon hittade ingenting. Dem har skickat mitt urin på odling & kollade om jag hade någon infektion i kroppen, vilket jag inte hade. Starka smärtstillande skrevs ut & sedan fick jag bege mig hemåt..

Väl hemma blev de lite mat & sedan vila. Kändes lite bättre efter tagit tabletter, jag som har undvikit att ta tabletter överhuvudtaget under graviditeten, så de känns inte alls roligt, men ett nödvändigt ont? Vaknade för någon timme sedan med sjuka smärtor igen & med Jonas hjälp ligger jag ute i soffan & hoppas på att somna snart. Varför börjar de inte klinga av nu när jag har vilat i 2 dygn?! Sist jag fick detta så blev de jätte bra efter 3 dagar.. Smärtan påminner lite om när jag hade en inflammation i min ljumske, men detta sitter högre upp på magen och endast på högra sidan. 

Bebis, jag är iallafall glad över att du verkar må bra därinne ❤️

Vila vila..


90% av graviditeten avklarad och imorgon traskar jag in i vecka 37. För ca 1,5 månad åkte jag & Jonas in till förlossningen för jag hade rejäla smärtor på högra sidan av magen. Dem kollade efter cystor på livmodern & vätska på njurarna, men allting såg bra ut. I förrigår började de sakta, men säkert komma tillbaka & nu ligger jag i sängen & har svårt att stå upp. Pratade med förlossningen igår som beordrade mig att vila & sen på kvällen träffade jag vår barnmorska. Deras vilda gissning är att den sparkar & håller på så mycket att jag får "blåmärke" i livmodern. Jag har ju en sjukt aktiv bebis i magen så de är inte helt omöjligt, men de gör så satans ont, så nu blir de vila. Barnmorskan kollade efter med ultraljud och bebisen har trängt ner i bäckenet vilket känns skönt! Låt mig bara jobba 2 veckor till, sedan är de bara att komma! Vårt lilla gryn ❤️ Vi längtar efter dig.

Trött & ont.

Idag är jag trött & har ont.

/ orkar inte hålla skenet uppe för tillfället.

Dessa höstfärger..


Busken precis utanför ytterdörren har just nu helt fantastiska färger så jag var tvungen att ta in de i huset! 

Invigt finaste vattenflaskan.


Sitter i bilen på väg till Ullared. Som ni ser ovan så äger jag vattenflaskan från Eva Solo som jag skrev om för ett tag sedan & den har blivit invigd idag. Min kära mamma köpte den till mig i födelsedagspresent! :) Älskar den!

Kvällsfika med familjen Nilsson.

Jag har haft väldigt mycket sammandragningar & förvärkar dem senaste dagarna så känner mig lite extra trött för tillfället.. Men jag känner att mycket händer i kroppen & att orken börjar försvinna. Men så länge jag inte har massa värk i kroppen så är jag superglad! 

Idag efter jobb så började jag baka direkt, upptäckte djur (Örk!!) i sockret vilket såklart orsakade att jag började gråta haha. Men bästa Jonas löste problemet snabbt till mig ❤️ Medan jag bakade ananasmums så började Jonas laga middag. Efter middag & diskning kom Jonas familj över på kvällsfika. Det var längesen vi var samlade så de var mysigt att ha alla här! 

Nu blir de vila framför Hela Sverige bakar & sen är de dags att sova. Ullared väntar imorgon 😃 igen.... Haha.

Tjockisen.. 

Tvätt hela dagen.


Äntligen är jag klar med tvätten! Har tvättat enda sedan kl 13. Nu är de mesta av bebiskläderna också tvättade. Dags att vika & lägga in allting sedan blir det te och kanelbullar :) det är ju trots allt kanelbulledagen idag! 

Maxi Cosi Pebble.

Igår efter vi hade lämnat Emmeli & John så körde jag & Jonas till BabyV i Ängelholm.

Hade vi inte köpt vår vagn begagnad så hade vi köpt den där, personalen är så himla trevliga & kunniga! Vi beslöt iallafall att köpa bilbarnstolen där & nu tänkte vi inte utmana ödet mer, jag är i trots allt vecka 35 (34+2) och vi kände att de var dags att införskaffa de. 

Det blev en Maxi Cosi Pebble med Isofix. Deras senaste nyhet var att dem hade fått fram en Isofix som kunde användas till bilbarnstol nr 2 också, alltså användas upp till att barnet är ca 4 år. Väldigt smart tyckte vi, då behöver man bara köpa bilbarnstolen sen & ingen bas. 

Jonas fick välja färg & allt fanns på lager så det var bara att lasta in i bilen :) skönt att det är fixat nu också! Det fick bli adaptrar också så vi kan klicka på den på vagnen.





Jobbig dag.


Idag var de dags att säga hejdå till Emmeli & John. Känslorna är upp & ner & det tog lång tid innan tårarna slutade rinna. Jag fungerar inte riktigt utan min syster. ❤️ Det har alltid varit hon & jag. No matter what. Och så kommer de förbli trots hon är på andra sidan jordklotet. Jag älskar dig över allt annat Mims!

Presenter till bebis!

Här kommer alla fina presenter som bebis fick på babyshowern! 😍



Denna fantastiska blöjtårtan fick vi av Jonas familj! ❤️ Så himla fin!

Bebis första leksak + en gosig filt av Linda, Robin & lilla Benjamin.


Ett babynest, filt + mössa & napphållare av bror Daniel & Linda med familj! Duktiga Linda hade både gjort babynestet & napphållarena, så himla fint! 

Ett till babynest av Jessica & Ina.

En lykta (försenad födelsedagspresent) och en badcape av bästis! 

Påslakanset av mamma/mormor.

En nalle som lyser av Elin.

Otroligt söta uggs av syster & John! 💕


Så otroliga snälla & givmilda människor man har i sitt liv! Älskar er alla! ❤️ Och bebis hälsar & tackar väldigt mycket!

Viktoria

- om mig och min vardag

RSS 2.0