Smink - done!



Man vet inte vad som kan hända inom dem närmsta timmarna med en bebis så nu sitter jag här, sminkningen är helt klar inför kvällen! Man får passa på när hon sover. Sen ska håret bara lockas & kläderna på. 

Inatt var vi & körde en runda & hon somnade runt 02.30 här hemma & vaknade 08.30! Helt galet! Jag tror också den lilla damen har legat back med sömnen. Efter en härlig promenad i morgonsolen så blev det äggröra och bacon till frukost.

Dr. Brown

Inte många knop gjorda idag. Jonas har agerat housewife och tvättat och donat! Tur jag har honom för jag har legat utslagen på soffan. 

Vi har varit iväg och veckohandlat. Dock kom vi inte iväg förrän vid 19 för lillan sov. Hur brukar ni göra? Låter ni er bebis bestämma eller ni väcker om ni vill iväg? 

Hämtade ut ett paket innan med fler flaskor! Vi köpte en flaska från Dr. Brown för någon vecka sedan och vi gillar den skarpt! Köpte en flaska för 100 kr på Apoteket, men klickade hem ett 3 pack på Lekmer.se för 179 kr! Beställde en grej till som förhoppningsvis kommer på måndag, då får se ni vad det är 😊



Rekord på hur länge vi varit uppe.

Älskade unge, detta fungerar inte... Du kan inte hålla på så. Igår kväll kämpade vi mellan 22-06.30 innan jag äntligen fick henne att somna. Och det bästa var att vi hade fått punktering på bilen tidigare på dagen så vi kunde inte ut & köra.. Vi är rätt så mörbultate idag 😅 Jonas var iväg innan & fick fixat 4 nya däck till bilen iallafall, bilförsäljaren som sålde Saaben till oss i somras och som gav oss dem vinterdäcken förtjänar en & en annan smäll. När vi kom ut från BB och upptäckte punktering redan då var tillräckligt..

En styck sliten mamma, jag har ett sådant jäkla tryck bakom ögonen nu så det är helt galet. 

Frustration.

Fyfaaaaan vad jag är frustrerad nu! Andas...

"Det tog mig 45 minuter att natta min unge. Jag var helt ifrån mig"

45 minuter?!?! Skojar du??? Fan vad jobbigt för dig!!!!!!!!! 

En glad fis imorse.

Jag behövde bara säga hej imorse när vi vaknade så möttes jag av detta. Underbara tjej! 

Min egen bok.

Denna boken fick jag på min babyshower och har precis suttit och fyllt i lite. Man blir ju lite sentimental.. Tiden har gått så fort sedan man plussade och helt plötsligt sitter man här med en helt underbar liten Olivia! ❤️

Julafton.

Julafton spenderade vi hos mamma med resten av familjen! Dansk julmat bjöds de på & massa annat gott. 

Vi har sagt nu att inga julklappar till dem vuxna utan bara till barnen så Olivia fick en del fint! :)

Världens bästa syster & John hade skickat ner ett paket som kom dagen innan och vi fick absolut inte öppna de förrän på julafton. Massa fina saker till Olivia och ett par superfina örhängen till mig. Dem hade också skrivit ett jätte gulligt vykort till lillan & sis hade skrivit ett brev till mig. ❤️ vi saknar er!!!

Av bror Jonas med familj fick Olivia en sååå fin mörklila sammets klänning & en leksak. 

Söta kläder från mormor & Kenneth!

Av bror Daniel med familj fick hon ett spjälskydd & en leksak!

Superduper tack för allting! ❤️

Här kommer lite andra bilder;





Sötaste killen som kom till världen någon vecka efter Olivia. 💕

En månad innan.

Hittade denna bilden igår. Tänk att lillan låg därinne.. Detta var lite mindre än en månad innan hon kom! Och tänk att vi var helt bombsäkra på att det var en liten pojke därinne och nästan alla runt omkring trodde likadant. Dock hade jag en liten hemlig "önskan" att de skulle vara en tös. ❤️

Babygym.

Häromdagen när Olivia var gnällig & skrikig så lade Jonas henne i babygymmet. Dem på BVC sa att dem kan tycka om att ha lite tryck på magen när dem har ont så vi lade henne en stund på magen & sedan på rygg. Så nyfiket hon tittade runder! 


Och nu ligger hon däckad i soffan efter mat & ett bad! 😊 Man ser så avslappnad & lättare hon somnar efter bad och hade jag fått bestämma hade jag badat henne varje kväll för de är så mysigt, men med tanke på att jag hade problem med eksem från bebis till vuxen ålder så vågar jag inte trots att vi är duktiga på att smörja in henne. Hur ofta badar ni era små? 

Inget tålamod.


Inatt sov plutten väldigt bra! Dock var hennes mamma & pappa uppe till klockan 05, så smarta är dem... MEN vi tittade på en dokumentär på Netflix - Making Murderer. Ni måååste se den om ni har Netflix, så jäkla bra alltså!! Mysigt var de också med lite kvalitetstid med mannen ❤️ Vi alla 3 tog en tupplur innan så nu är vi back on track! 

Tidigare idag körde vi till Helsingborg city för att leta efter kläder till nyår. Denna tjockisen får inte på sig sina jeans.. Hur smal var jag innan?! Och hur stor är jag nu egentligen?! 😜 Ingenting hittades, kön till provrummen på t.ex H&M var inte av denna värld. Så mycket tålamod har inte vi! Men det var mysigt att promenera runder där, man börjar känna att de börjar bli kallare.

Annars idag har Olivia sovit väldigt bra! Vi var och träffa läkare på BVC tidigare idag också, som de ser ut nu så ska vi fortsätta med maten vi började med förra veckan. Så vi fortsätter ta en natt i taget!

Trötta..

Tur vi njöt igår för nu är vi tillbaka på ruta ett känns det som 😥 Hon har snart varit vaken i 24 timmar förutom en tupplur på 20 minuter tidigare ikväll. Jag har fan ingen aning vad vi ska göra.. Vi har nyss ute med bilen i 1,5 timme, men för första gången fungerade det inte iheller. Hon är ju helt svullen runt ögonen så trött hon är, men av någon anledning kan hon inte somna. Stackars liten!! 

Envis tös.


Denna lilla damen ska alltid envisas med att trycka ner sitt ansikte i filten när hon ska sova. Nä, man sitter inte alls som en hök över henne då..... Inte alls.... 

Lillejul.

Nu är julen över & trots att jag alltid har varit ett stort fan av de, men de känns faktiskt väldigt skönt att det är slut nu. 

Lillejul spenderades hemma hos Linda, Emil & Lykke tillsammans med resten av deras familj! Vi hade beställt smörrebröd så det mumsade vi på, trots att det inte var så mumsigt, lite besviken faktiskt. Men annars åt vi god gröt, lite godis, "spelade" Bingolotto (vi hade köpt lotter iallafall 😜) och delade ut julklappar.

Lilla Olivia trilskades såklart med att somna så medan tomten kom & delade ut presenterna så satt jag & gungade vagnen så skriver jag något fel här nedanför så får ni (Linda!) hojta till! 


Av Jonas föräldrar fick vi en myströja, strumpor, örontermometer & ett babygym till Olivia. Jag fick också ett nagellack. 

Av Hanna & Mats fick Olivia jättefina kläder.

Av Jonas mormor fick Olivia badskum & en Alfons nalle. 

Av Linda & Emil fick Olivia en fantastisk fin klänning, en nalle som man kan värma i micro + en bodylotion. 

Tack snälla snälla ni! ❤️ Så himla givmilda. 

Självaste julafton skriver jag om imorgon!

Vår groda.

Hon somnade igår! Helt fantastiskt. Efter varje måltid så har hon somnat om & sover fortfarande. Vi njuter förfullt! 
Vår lilla groda! 🐸 Vi blir bara mer & mer kär i dig för varje dag som går. 

Kryss i taket!


Kan det ha hänt?! Lilltjejen verkar ha kommit till ro & jag tror nästan hon har somnat.. Hon har fått en att tro det så många gånger så man vågar knappt tänka tanken, men kanske! Det krävs en massa tålamod för det har ju tagit en stund om man säger så, men inget skrik & ingen biltur.. Hoppas hoppas! ✊🏻

Hon har ont..

Nu sitter vi i bilen igen och mina ögon går snart i kors alltså.. Jonas likaså. 

Var på BVC innan idag & mest troligt har vår tjej kolik. Hon har gått upp 2-300 gram dem andra veckorna, men nu hade hon bara gått upp knappt 95 gram, så hon har nog rätt så ont i magen. Vi körde iallafall iväg direkt efter besöket där och köpte ny ersättning, ny flaska & miniform droppar. 

Nästa vecka ska vi träffa en läkare, blir det inte bättre tills dess så kommer han skriva ut recept för mjölkfri ersättning. Annars är de bara att kämpa på & vänta tills de går över. 

Det är tufft, men vi fixar det! ❤️



En dag i Annelöv.

Ännu en tuff natt, men jag tänker inte mala om varje dag hur nätterna är.. Imorgon är de dags för ett besök på BVC så får se om dem kan hjälpa! Vi har också upptäckt att dammsugaren is the shit. 


Annars idag har jag & Olivia spenderat några timmar i Annelöv hos Jessica tillsammans med Nina, Ina & Elin. Vi satt och flabba i flera timmar & käka massor med kakor. Mysigt! Underbart söta kläder fick lillan också, tack snälla ❤️


Min axel är favvostället.

Inatt var lite bättre än förra.. Det tog 4 timmar att natta istället för 6 timmar 😜 Min axel var det enda stället där hon var tyst så där fick hon hänga en hel del under kvällen. Men efter många om och men fick jag henne att somna runt 02.30 i sin säng. Sedan sov hon till klockan 06.00 så lite sömn fick man! 

Hon tog en tupplur på förmiddagen så jag hann precis duscha & sminka mig, väldigt uppskattat! När Jonas kom hem från att ha fiskat så packa vi in oss i bilen och körde mot Babyproffsen med Emil, Linda & Lykke. Olivia gillade inte alls MAM napparna så efter att ha testat flera olika så upptäckte vi att hon gillade Nuks bäst, i latex, så vi köpte hem några sådana, lika bra att ha några på lager! 

Efter besöket där stack vi till Burger King och käkade lite och väl tillbaka i Svalöv satte vi oss allihopa i vår soffa med fika! 

Nu ligger Jonas inne i sovrummet och sover lite & damen gör likadant, fast här i soffan med mig! 😍

Igår kväll.. Världens finaste är hon! ❤️

Julklappsshopping.

Igår kväll så körde jag, Jonas & Olivia till Centersyd för att inhandla dem sista julklapparna. Efter några snabba visiter i några av butikerna var dem klara! Olivia låg vaken & tittade bara runt, så himla snäll. Sedan satte vi oss & käka middag där också.

Olivia var ju också tvungen att få något fint, så denna valde Jonas ut! Från Kappahl, Newbie.
När vi väl kom hem & hon fått mat började en jobbig kväll & natt. Hon skrek & var hysterisk mellan 21-03, och åh vad det gör ont i en själv! Det blev bl.a en biltur och sedan hjälptes jag & Jonas åt så vi båda fick lite sömn iallafall. Vid 03.30 hade jag äntligen lyckats få henne att somna ❤️

Hoppas hoppas..

Jag vågar knappt skriva det, men jag har fått sova relativt bra dem senaste tre nätterna :) jag hoppas verkligen det håller i sig. Jag har misstänkt att dem oljebaserade D dropparna & Semper magdroppar som varit boven i det hela & gjort så hon har fått ont så nu har jag slutat med dem. 

Var på BVC igår och då fick jag vattenbaserade D droppar istället! Olivia har nu också passerat 4 kg och väger nu nästan 4,2 kg plus att hon har växt 2,5 cm! När vi väl kom hem därifrån så badade jag henne, så himla mysigt. Sen däckade hon i sin babysitter!

Idag blev det en rejäl promenad i Svalöv och sedan gick jag hem till Linda & barnen och hängde lite. Himla mysigt att ha dem nära! <3 



Sömn är de bästa som finns.


Min älskade tjej ligger och sover så sött! 

Inatt sov hon mellan 00.30-05.00, mitt hjärta for upp i halsen när jag tittade på klockan och befarade de värsta och studsa upp från sängen på 2 sekunder.. Hon behövde nog också sova ikapp från förra natten. Efter lite mat sov hon mellan 6-8 och sedan mellan 9-11. Jag är som en helt ny människa! Detta är fantastiskt! 😃 Och nu sover hon igen som hon gjort sedan 12.30.

Hm, vad gör man med all denna energin?! Haha.. Har iallafall precis haft besök av brorsans fru, Edwin & deras lilla pojke som kom någon vecka efter Olivia! Mysigt att ha fler små bebisar runt omkring en. Guldvärt nu när man själv sitter här med en egen! 

Ännu en vaken natt.

Där var 2 st som kommenterade förra inlägget, 2 kommentarer som gav mig hopp. Bara tanken på att man inte är ensam om att ha det tufft & att man inte är ensam om att tycka de är skit jobbigt gör väldigt mycket. Så tack till er! 

Älskade Olivia höll mig vaken från 01.15-08.30 inatt. Nykläckta ska väl inte ens orka vara vakna så länge?! Tack & lov skrek hon inte utan låg bara och sprattlade & gnydde när hon tappa nappen. Hon tog 10 minuters powernaps då & då, gissa om att man knäcktes varenda gång hon vakna igen.. Och gissa om att jag var trött imorse! Hon sover som en liten ängel under dagarna så hon har verkligen vänt på dygnet. Det påminner om henne i magen. Jag var ju uppe väldigt ofta på nätterna för att traska runder i lägenheten för att försöka vagga henne till sömns, hon höll på att sparka i sönder mig flera gånger kändes det som. Om jag har förstått det rätt så ska man inte iheller försöka vända dygnet på så pass små bebisar utan det är bara att hänga med i svängarna! 

Annars idag har vi faktiskt tvättat, handlat mat & varit uppe hos mamma/mormor en sväng. Kan inte ligga hemma hela tiden, blir knäpp! Bra för oss båda att få komma ut & få lite frisk luft!

Nu är pappa Jonas ute med henne en sväng så jag skulle få en liten stund för mig själv. Guldvärt! Och snälla Gud, inatt vill jag få lite sömn..

Lite svullna ögon imorse?! 
Älskling innan promenix! 

Både mysigt & urjobbigt!

Pust... Lilltjejen som också ska få namnet Olivia blir idag 3 veckor! Det har varit 3 fantastiska veckor, men samtidigt väldigt jobbiga. Många vill gärna få spädbarnslivet som väldigt rosa & fluffigt, vilket det kanske är för en del, men vår tjej har starka lungor & har inte velat sova på nätterna.. Och samtidigt har man inte funnit riktigt sin roll som mamma & man har inte lärt känna henne helt än. Där har funnits stunder då jag har varit helt ifrån mig & känt mig knäckt av olika anledningar. Som tur är har jag såklart haft bästa Jonas & andra underbara människor runt omkring mig som stöttat mig varje dag. Anledningen till varför jag skriver "jag" är för det är jag som har tagit alla nätter, då de är som jobbigast. Många verkar ha svårt att säga de (kanske är tabu?!) så jag säger de istället: Småbarnslivet är skit jobbigt!!

Sen kan vi också titta på denna underbara tjej, hon är värd varenda sömnlösa minut. ❤️

Liv i luckan.

Vi alla tre lever ;) Vi har haft en väldigt skrikig dam här hemma ikväll, men nu sover hon äntligen.. Kommer uppdatera & skriva mer någon dag snart! Promise! 

Vår lilla potatis ❤️

Viktoria

- om mig och min vardag

RSS 2.0