Dejt.

Igår var jag & min fina man ute på en dejt. Planen var att gå på bio, men där var ingen film som föll oss i smaken så vi beslöt oss för att boka bord på Oasen för att äta lite fondue.

Vi har faktiskt blivit bra på att lämna Olivia lite då & då för vi ska få lite tid för oss själva, vilket är såå värdefullt! Ibland lämnar vi bara henne någon timme så vi kan t.ex äta vår middag själv.

Olivia känner sig så trygg hos både hans familj som hos min vilket är så jäkla skönt. Jag & Jonas känner oss aldrig stressade när vi lämnat och de underlättar verkligen. Vi är noga med att försöka se till så hans föräldrar & min mamma & Kenneth får ha henne ungefär lika mycket. Det är viktigt för oss att hon får en nära relation med allihopa! ❤️

Lekplats.

Klockan 5 imorse hade vi en pigg tjej här hemma.. Jag gick upp med henne och 45 minuter senare ville hon sova igen, tack & lov. Några timmar senare stack Jonas och fiska och vi sov vidare ett tag till.

När hon väl vakna gick vi upp och åt frukost sedan klädde vi på oss och begav oss till lekplats! Där mötte vi upp Linda och barnen. Det blev gungande och åkande i rutschkanan & lite fika. Vi har ju sånt underbart väder! ☀️

Kusiner.

Mitt hjärta slår för er tre ❤️

Stort tryck på förskola.

Ligger i sängen och kan inte sova. Har ångest i kroppen!

Vi ansökte om en plats på Montessori förskolan här i Svalöv, de gjorde vi början av maj detta året. Planen är att hon ska skolas in i april nästa år. Så hon kommer alltså stå i kö i nästan ett år innan inskolning. Jag har liksom tagit för givet att hon kommer få plats så jag har inte sökt några kommunala, dumt nog..

Det är tydligen stooort tryck på Montessori och om man får plats är inte helt säkert längre. Så fort jag fick veta detta så sökte jag till 2 kommunala förskolor, men det är ju inte där jag vill ha henne.. Jag vet att jag inte borde skriva fan på väggen än, men magkänslan säger att vi inte kommer få plats.

Jag vill inte ens lämna mig ifrån henne överhuvdtaget. Tänk, dem är ju inte alls gamla när man skolar in dem. Små, sårbara, oskyldiga liv.

Åh. Ångest ångest ångest.

Framsidan.

Idag skulle vi egentligen hängt med några andra bebisar och deras mammor, men baciller härjade hos dem flesta så vi fick avboka. Så jag packade in mig och Olivia i bilen och körde vi mot Tullstorp för att köpa lite blommor och jord! Så nu ser framsidan ut såhär. Det enda som saknas är den stora pumpan, känns inte så lönt att fixa en nu. Men vem vet, kanske får vi lust att köpa en imorgon! 🎃 Det är ju faktiskt mysigt att ha dem tända på kvällarna.

Olivia 11 månader.

Förra fredagen blev ju Olivia 11 månader. Detta kan hon göra;

- Klappa & vinka sedan ett tag tillbaka. Nu behöver man inte vinka till henne längre utan de räcker man säger hejdå så förstår hon & vinkar.

- Förstår "Var är nappen? Var är snutten? Var är lampan?"

- Säger man "aaw aaw" så lägger hon vad hon än håller i handen mot kinden.

- När jag säger "Nappen, tack tack" och sträcker fram handen kommer hon och ger mig den. Eller skjuter ut den från munnen med tungan 😂

- Tog sina första steg i lördags! (22/10). Hon vågar dock inte riktigt släppa taget än så tror de dröjer lite innan hon börjar gå riktigt.

- Börjar bli mer & mer social gentemot andra människor. Mamma får fria händer lite = glad mamma 😅

- Storlek 74 i kläder.

- 2 tänder därnere.

- En liten diva, andra bebisar får inte komma för nära, då blir hon arg.

- Slår gärna en i ansiktet och kniper på armar & bröst. Jag får säga till henne x antal gånger per dag 😅

- Börjat bli såå himla mysig ❤️ Är hon trött brukar hon krypa upp hos en ett tag. Underbart!

Vad skulle vi gjort utan dig? ❤️

Proteinmüsli.

För ett tag sedan beställde jag hem soyaflingor från Apotea för jag ville göra proteinmüsli och nu är de gjort!

Soyaflingor
Valnötter
Naturella cashewnötter
Mandel
Linfrö
Pumpakärnor
Solroskärnor
Hasselnötter

Blanda! Klart! 😊

Fix.

Olivias kalas kommer närmre & närmre. De är dock några veckor till, men dagarna bara försvinner så jag har börjat fixa så smått!

Farmor & farfar tog Olivia innan idag och jag och Jonas handla & åt lite mat medan vi lyssna på creepypodd. Samtidigt började jag fixa lite med dekorationer, inbjudningskort osv. Så avslappnande att bara sitta och pilla med lite saker vid köksbordet med lite bakgrundsljud!

Jag vill inte lägga ut några bilder på inbjudningskorten än, de får bli när gästerna har fått sina! 😊

Bra helg.

Anledningen till att Olivias sömn inte riktigt varit som den skulle visades sig natten till i fredags. Kl 03.30 vaknar hon, super ledsen & super förkyld. En flaska ersättning, alvedon & koksaltlösning senare så somnade hon om. Hela fredagen höll vi oss hemma.

I lördags blev det babysim och sedan tog vi bara de lugnt tills kl 14, då körde vi mot Väla och Ikea. En snabbis inom Väla för att handla lite på apotek och sedan visa ett par skor för Jonas som jag ville ha. Jag köpte dem... Bild kommer annan dag 😉

Efter gick vi över till Ikea, där mötte vi familjen Glansk/Nilsson. Middag stod på schemat och efteråt strosade vi lite runder.

Väl hemma igen plockade vi fram lite gott och sedan kom dem hem till oss! Vi kollade (typ halvt) på Så mycket bättre, snacka, lekte med ungarna & åt lite gottis.
Ingen av barnen ville sova & alla var övertrötta så de blev en tidig kväll för oss alla. Men super mysigt att ha dem här ❤️

Idag sov vi till 09, åt lite frukost, slängde vår trasiga tv på tippen och körde sedan till Frostavallen för att traska runt Vaxsjön. Hemma igen så blev det en liten vila! Bästa som finns!

Mysis!

Som nykläckt ville hon aldrig sova nära eller mysa, men de kommer nu 😍 Hon ville starta dagen alldeles för tidigt i mitt tycke, men nu har hon somnat i mitt knä. Älskade pluttis!

Om en timme är de dags att köra till Landskrona för att plaska lite i babypoolen!

Detta med sömn.

Vårt lilla hjärtegryn går igenom en fas igen eller så är de tänderna som spökar. Nu har dem två därnere äntligen kommit upp iallafall. Men hennes sömn... Hon kan somna (om vi har tur), men vaknar hysterisk efter bara någon halvtimme. Sedan sover hon jätte oroligt resten av natten och väcker mig ca 500 gånger 😅 Trots att vi har hittat på massor med roligt så är de anledningen varför de har ekat lite tomt härinne. Har inte riktigt orkat!

Imorgon blir hon 11 (!!!!!) månader! Förstår ni?! Snart ett år! Jag blir knäpp. Vi har t.o.m bokat lokal för hennes kalas. Aaaahh..

En som hatar att gå på Väla! 😂

Suck.

Ungen vägrar somna....

Reflextejp.

Förra året innan Olivia föddes så köpte jag reflextejp på Biltema. Tanken var att jag skulle sätta på de på hjulen på vagnen innan hon kom, men så blev inte fallet. Men nu så! Nu börjar de bli mörkare och aldrig kan man synas för mycket. Kolla man nära så är de inte jättesnyggt, de blir lite bubbligt, men vad gör de? Så länge man syns 😊

Är där någon som vill köpa så finns de på MC avdelningen på Biltema.

Vego kasse

Idag började vi med matkasse! En vegetarisk matkasse från Ica som är för 3 dagar och nu har jag beställt de så vi får de varannan vecka. Att utesluta kött är bara bra för kroppen och för miljön och detta måste vara bästa sättet att få en att verkligen göra de, annars är de lätt man hamnar i samma gamla mönster.

Idag lagade jag rostad pumpa med hasselnötter. Det var riktigt gott! Så nu ser vi fram emot dem andra rätterna!

Tandblekning.

Något som jag har velat göra väldigt länge är att bleka mina tänder, men det är lätt att det liksom inte prioriteras. Men igår blekte jag mina tänder på Electa på Väla, jag hade presentkort + sparat födelsedagspengar så nu ville jag göra detta för mig.

Mamma följde med och tog hand om Olivia under tiden. Man låg därinne ca 60 minuter, fast att man hade en stor skena i munnen så var de så skönt att vara i det lilla rummet som var nersläckt. Det är tecken på att man har unge, njuter av minsta lilla egentid! 😜

Jag köpte med ett blekningskit också som hon starkt rekommenderade, som jag ska fortsätta göra hemma i 14 dagar!

Nästan "mission" är att klippa av håret. Efter några år med långt hår så är de dags för kort igen! Men vi får se när de blir av! Det är lätt att man glömmer sig själv när man har en liten, men de ska bli ändring på det nu, jag ska börja tänka på mig själv lite mer nu. Känner man sig fin & fräsch så mår man ju automatiskt mycket bättre också 😊

Vår stugvistelse.

Tänderna jäklas med Olivia och de tog 2,5 timme att natta henne ikväll! Det är sådär roligt.. Men nu får hon sova med mig i sängen 😍

Jag känner inte för att berätta detaljerat vad vi gjorde i Blekinge, allt kan jag inte dela med mig, men lite bilder kan jag lägga ut.

Hemma igen.

Vid lunch idag var vi hemma igen efter 3 nätter på Hasslö. Jag hade verkligen kunnat vara där några nätter till. Så himla mysigt!

Vi har tvättat hela eftermiddagen och nu tar vi de lugnt framför tv'n. Jonas är ledig imorgon också 😍

Fyndat fleeceoverall.

Jag, Jonas & Olivia befinner oss i Blekinge, på Hasslö. Vi har hyrt stuga här! Vi har varit här sedan igår och ska va här till söndag.

Ska berätta lite mer detaljerat senare, men måste skriva om mitt lilla fynd idag. Vi körde in till Karlskrona och inne på Åhléns hittade jag en fleeceoverall till Olivia för 75 (!) kr! Alla som har ungar vet hur jäkla dyrt det kan vara att införskaffa vantar, mössor, halsdukar, jackor, overaller osv inför höst och vinter så ville bara tipsa. Dem finns säkert på andra Åhléns också!

Förutom denna så blev det ett par ullvantar inne på Polaren och Pyret.

Creepypodden.

Linda har samma stora hatkärlek för skräckfilmer och läskiga historier som jag. Idag rekommenderade hon denna podden och jag var INTE sen med att lyssna. Gissa vem som tog en omväg på väg hem från Lödde när Olivia somnat.. Så otroligt läskiga historier, detta är alltså berättelser som människor har varit med om och delat med sig som då denna man Jack Warner läser upp i Sveriges Radio. Jag vet inte hur många gånger håret har rest sig på hela kroppen och man t.o.m mått lite illa! Till alla er som också älskar sånthär - in och lyssna! Där är hur många avsnitt somhelst.

Dumma ljumske.

Denna tisdag började vi med öppna förskolan i Billeberga! När vi kände oss klara där så beslöt sig jag & Ulrika att köra iväg och luncha. Donkan tröttnar jag aldrig på, men istället blev det buffé på Basilika i Lödde istället. Mums!

Därefter traska vi runder lite och ungarna lekte lite med Lego inne på Lekia innan vi körde hemåt!

Väl hemma så tog Jonas Olivia och jag satte in lurarna i öronen och begav mig ut på PW. Dem 2 sista km så provade jag att jogga hem. Inget jag har gjort sedan innan jag blev gravid och lite nervös har jag varit över att göra de nu efter, men nu känns de som kroppen borde vara redo för det. Dock känner jag av min ljumske igen... Jag får nog bli preggo igen så jag slipper de (de försvann under hela graviditeten), men nä, jag skojade, de blir ingen bebis nu! På x-antal år... Minst.

Idag blev de även ett skumbad för Olivia för första gången 😍

Dusch med tända ljus.

Jag har precis tagit en lång & skön dusch med endast massa ljus tända i badrummet. Det gjorde jag ofta när jag var gravid! Det är så himla skönt, måste göra de oftare när Olivia somnat för natten.

Nu blir det film & godis med den bästa mannen i världen ❤️

Viktoria

- om mig och min vardag

RSS 2.0