Försenad babyshower för Linda & Loui!

Lilla Loui bestämde ju sig för att komma ut 4 veckor tidigare än tänkt så jag & Hanna fixade till en babyshower till Linda nu efteråt! Alltid är de lite jobbigt att hålla de hemligt för man är rädd att man ska försäga sig, men vi alla lyckades vara tysta för överraskad blev hon 😊

I lördags körde jag hem till Hanna rätt tidigt och började fixa en massa. Vid 11.30 kom Linda (med familjen) i tro att Hanna & Mats bara skulle bjuda på lite brunch. Och brunch blev det! Fast med ett gäng tjejer (+ Emil).




Hela fina familjen ❤️

Underbar fredag.

I fredags packade jag & Jonas syster in oss i varsin bil med ungarna och styrde mot Center syd! 

Vi satte oss först på Espresso House med några skrikande ungar 😜 men när dem blivit mätta & belåtna så blev det tyst & skönt igen, haha. Efter det traskade vi runder i butikerna och såklart köpte vi inget till oss själva utan bara till barnen.

Sedan var de dags för lunch på donkan.. Matande av barn, bytande av blöja & massa vaggande, men vi fick också tillsist mat i oss! 😊
Jag och Olivia tog en selfie på EH när Linda & Lykke gick och köpte fika. 
Detta köpte jag till skruttan. En kofta & en mössa från Newbie.

På kvällen så träffades vi alla hemma hos dem där vi beställde kinamat och åt massa gottis. Så himla mysig fredag! ❤️

Värk.

Fy vad min kropp värker. Jag har fruktansvärt ont i ryggen, det finns ju en logisk förklaring till de (alla nätter på soffan), men jag har också SÅ ont i både fötter, knän & händer.. Ingen aning varför! Trött är jag iallafall 😜

Två fantastiska dagar är snart förbi, dem skriver jag om imorgon!

Bilder från förlossningen.

Jonas tog några bilder under förlossningen, var tvungen att titta igenom dem för någon dag sedan! Känns sååå himla långt bort, men samtidigt som de bara var en vecka sedan..

Innan vi satte oss i bilen för att åka in..


Första mötet ❤️ (& hon räcker fuck you till sin mamma😜)



Blöjhink it is!

Idag hämtade jag ut ett paket från Babyland! Den innehöll en blöjhink med påfyllning och en dregglis.

Vi har kört på en soptunna från Ikea med lock och trots vi tömmer den varje dag så är de precis som soptunnan har fått en konstig doft i sig som sprider sig så fort man öppnar den så nu ska vi prova på blöjhink och se hur det fungerar! 


Och en liten mindre soptunna sidan om till annat!

Första träffen med Lily!

Igår var en super mysig dag. Jag & Olivia packade in oss i bilen runt 11 och körde in till Landskrona. Vi var ett gäng tjejer som skulle hem till Nina & Sebbe för att träffa lilla Lily! SÅ himla fin hon är 😍 jag blev kär i den lilla snuttan! 

Efter några timmar där körde vi hem & Jonas kom hem strax därefter. Han packade ner Olivia i vagnen och gick en runda medan jag tog en timme på sängen. När han kom hem igen så lagade han kalops och så blev det smulpaj till efterrätt! Vi har bestämt att varje onsdag äta lite godare & ha efterrätt för att göra veckan lite mysigare 😊

Idag har mamma/mormor varit här hemma. Dem första två timmarna snarkade Olivia gott men sedan vaknade hon så mormor fick myst. Medan dem umgicks så fick jag skrubbat badrum & städat hall + sovrummet och tagit en vända i duschen.

Nu ligger lilltjejen och sover och jag tittar på tv & väntar in Jonas ❤️

Sötaste Lily! 

En trött Olivia som ska vara inpackad när hon sover. Älskling 💕

Tröttis.

Dags att väcka denna godingen som sovit sedan lite över kl 23! Hon är tydligen en kvällsmänniska precis som sina föräldrar. 😍 Älskar dig SÅ mycket min finaste finaste tjej!! 

För en vecka sedan skrattade hon högt och hjärtligt för första gången också. Ens hjärta smälte liiiiite grann! 

Dendära jäkla nappen...

Hade man fått en krona för varje gång man stoppar in nappen i ungens mun hade jag varit miljonär... 😅

Dags för dregglisar.

Olivia har börjat blåsa massa bubblor vilket resulterar i väldigt mycket saliv på kläderna! Så nu får dregglisarna komma fram, beställde hem 2 st av en tjej som syr och fick hem dem idag!

Fix med naglar.

Olivia sover & jag ska passa på att fixa naglarna! Sånt man hatade att göra innan älskar man helt plötsligt 😃 #egentid

Veckohandling med Ina.


Jag har dragit mig lite för att köra själv med Olivia då hon har suttit därbak i Isofixen, tappar hon nappen kan hon bli tosig och då måste jag stanna, men när jag var på efterkontroll för någon vecka sedan och satt i väntrummet såg jag en beskrivning på sidan av babyskyddet hur man kunde bälta den så jag kan ha henne därframme. Hurra!! Det babyskyddet kostade lite, men värt varenda krona! Jag rekommenderar alla att köpa Maxi Cosi! 

Idag körde vi in till stan & hämtade upp Ina. Körde sedan vidare till maxi där vi båda behövde storhandla. Och med tanke på att jag behövde ha en kundvagn fick jag ha Olivia i sitt babyskydd i kundvagnen. Blir hon pigg så kan hon bli arg när hon är fastspänd så lite nervös var jag, men hon skötte sig exemplariskt! Lite gnäll när vi kom till kassan, men annars inget 😊 skönt! Så himla kul att få lite tid med Ina också ❤️

Mycket intryck.



Igår var ingen bra dag för pluttan. Hon kräktes ovanligt mycket, ville sova hela tiden & när hon väl var vaken så var hon så himla ledsen. Jag tog tempen och hon hade ingen feber iallafall..

På kvällen blev hon helt hysterisk, efter ett tag fick vi henne äntligen lugn & hon somnade till Lejonkungens musik 😅

Hon vill ju SÅ gärna vara med & titta runder när vi är iväg och kalaset i lördags var inget undantag. Men jag tror det blir för mycket intryck för henne, hon har nämligen blivit såhär flera gånger innan också när vi har varit iväg & där har varit mycket folk runt omkring. Hon är för nyfiken för sitt eget bästa helt enkelt!  

Endast soffan som gäller.

Dem första 2 veckorna hemma med Olivia så sov hon i sin säng. Från dag 1 så har hon varit jätte svår att få att somna, men vi var ändå glada av att hon somnade i sin egna säng. Men sen när skrikfesterna kom igång så upptäckte vi att hon gillade att sova i sin babysitter så det fick hon göra. Nu när hon har gjort en helomvändning och sover så är det endast soffan som gäller. Hon blir hysterisk om vi försöker få henne att sova i sovrummet.. 

BVC sköterskan tyckte vi skulle låta henne sova i soffan om hon ville de, antagligen känner hon en trygghet där. Såklart sover jag tillsammans med henne vilket vi gjort i några veckor nu och min rygg är nu DÖD 😜 men inatt låg Jonas här ute med henne så jag fick sova i sängen. Fantastiskt!

Nu när jag kom upp ville jag bara pussa ihjäl henne, att man kan sakna någon så mycket?! 😍



Klänning från PoP.

Hur fin blev inte lillan i denna klänningen från PoP? Den fick hon av faster Linda & Emil i julklapp :) Hoppas man hinner använda den några gånger till innan hon blir för stor.

Kvällen spenderades hemma hos bror Daniel med familj. Tuwa fyllde 8 år! God mat & efterrätt bjöds det på. Linda lyckas varenda gång! Tack för allt 💕

Finns inget dåligt väder, bara dåliga vagnar?

Som vi brukar packade vi ner frukost, kaffe & varm choklad och körde ut till skogen och åt frukost. Imorgon ska de ju bli plusgrader så vill njuta av snön innan den försvinner igen.. Dock var där en massa backar & hur mycket snö somhelst så det blev kämpigt, tur pappa Jonas är stark!

Ikväll vaknas de 8 årskalas! 🎊




Isblå himmel!



Hur fantastiskt väder har vi inte haft?! Jag har verkligen tagit tillvara på de så mycket som jag kunnat med långa promenader! Precis innan solen gick ner så blev himlen helt isblå! 😍

Kusinerna samlade.

Idag har vi umgåtts med faster Linda & kusinerna! Vilken tur Loui & Olivia har så kommer ha bästa Lykke som sin förebild när dem växer upp. Vi kan ju hoppas dem får halva hennes lugn, men jag har en misstanke om att dem istället kommer bli två huliganer 😅 

Blev lite lunch & fika här hemma. Och självklart massa skitsnack! 😉 Älskar er så himla mycket!


Underbara ungar ❤️

Olivia, 2 månader.

Vår lilla gullunge har haft ett par orange byxor med djur på från Kaxs och en svart body idag! Byxorna köpte jag när hon låg i magen, vi var ju helt säkra på att det var en pojke, men hon passade lika bra i dem 😍

Och idag blir hon 2 hela månader ❤️

En dag på Väla,

Idag har jag & Olivia hängt med mamma/mormor. Jag behövde köpa lite presenter så vi körde till Väla en stund. Gick igenom några butiker och hittade det jag behövde. 

Olivia fick jätte fina kläder av sin mormor också;

Från Zara. 

Fossingar..

Alltså kolla dessa 😍 jag hade kunnat sitta och mysa med dem dygnet runt. Tyvärr ser det ut som hon verkar ha fått mina platta fötter. Stackars tös! 😅

Ny kompis till Olivia.

Idag fick Olivia träffa en ny kompis vid namn Loa, dock är han några månader äldre, så himla söt!! Känns overkligt att Olivia också kommer ta sig fram själv på golvet & äta riktig mat om bara några månader!

Denna mamman fick samtidigt träffa Loas mamma som jag jobbade tillsammans med på Newyorker i Helsingborg! Vi slutade därifrån samtidigt och sedan dess har vi inte setts så det var verkligen på tiden 😊

Vi bjöd på lite frukost och sedan blev det en rejäl promenix här i Svalöv! Tack Cassi & Loa för några mysiga timmar 😘

Olivia fick sååå himla fina kläder också! Så himla snällt, tack! ❤️

Olivia, 8 veckor & 2 dagar.



Idag var det dags för ett besök på BVC, nu har vi inte varit där på några veckor. Vikten är inte helt hundra, hon går upp, men inte så mycket som hon kanske borde. Än är de ingen fara, men BVC sköterskan ville ändå boka in ett extra besök om 2 veckor igen. 

Olivia 8 veckor & 2 dagar;
4700g
56,5 cm

Huvudomfånget har inte iheller blivit större på 3 veckor. 

Jag är inte orolig, vår tjej äter 120 ml vart tredje timme & så fort hon visar tendens på att vilja ha mer så erbjuder vi alltid det, men oftast vill hon inte. Alla är inte stora i maten & vissa barn är helt enkelt små. Sedan vi började med mjölkfri ersättning har vi (för den största delen) en super glad bebis ❤️
BVC sköterskan trodde också att hon skulle få bruna ögon. Ska bli så kul att se sen vad de blir! 

Blåa ögon?

Hahahaha, älskade tjockis! ❤️ Vi misstänker starkt att du får din pappas fina blåa ögon. Där är ingen tendens på att mitt bruna har spelat någon roll där. Fantastiska ögon har du skruttis!

Bästa helgen.

En mysig helg är nu över.. 

I fredags var både jag & Olivia SÅ glada att Jonas nu skulle vara ledig lite. Och nu när jag sitter här & ska skriva vad vi gjorde så kommer jag knappt ihåg vad vi gjorde i fredags, haha! På dagen tror jag att jag bara skrubbade badrum & lite sånt & tog min dagliga promenix med lilltjejen. När Jonas väl kom hem blev det bara god mat, mys & film resten av kvällen. 

I lördags körde vi en snabb runda till Staffanstorp, till Returhuset. Ingen av oss har varit där så vi tänkte kolla vad de var för ställe. Påminde lite om Ö&B.. Vi hittade lite engångsartiklar till dopet, annars ingenting. En väldigt tråkig affär 😜 Lite senare på kvällen kom Linda, Emil, Lykke & Loui till oss. Vi tillagade en hel kyckling i ugn, mätta & belåtna begav vi oss ut i det kalla vädret & tog en promenad. Himla mysigt, älskar detta vädret!! Vi traskade tillbaka till oss där vi satte igång en film & plockade fram lite gottis. Som vanligt blir de inte mycket tittande utan mest snack! 

Idag stack Jonas & tränade & jag & Olivia gick ut en runda. Vi gick upp till mamma & umgicks med henne & Kenneth ett tag innan vi begav oss hemåt igen. Väl hemma tog jag 1,5 timme vila på sängen medan Jonas tog lillan. Vi tog tag i våra liv och körde och veckohandlade också, skönt att ha de gjort! 

När vi kom hem igen blev Olivia helt plötsligt hysterisk från ingenstans. Ingenting fungerade, men efter lite mat & bajs så blev hon lugn igen och nu sover hon sedan några timmar tillbaka. Hon har börjat sova riktigt mycket! (Har jag sagt att hon sover 7-8 timmar per natt?! Hon vaknar inte ens för mat..) 🙌🏻🙌🏻 peppar peppar ta i trä..

Alltså, min gullunge! Vill äta upp dig!

Lugn dag med bästa tjejen.


Idag har jag & Olivia hängt ensamma & myst hemma! :) Blev en timmes promenad i snön, sedan har vi tvättat, diskat & sådant kul. Slappat i soffan har vi också hunnit med. Bästa sällskapet ❤️

Bra dag.

Olivia med sin tio dagar yngre kusin! ❤️

Hade en supermysig förmiddag och eftermiddag med Linda och lillkillen! 

Jonas är nu iväg och tränar och Olivia har nyss somnat i sin gunga så nu ska denna mamman bara slappa framför tv'n! Sockersugen är jag också.. Men inget gott hemma alls. Buu..

Frukostgäster.

Frukosten framdukad & ljusen tända! Jag & Olivia har bjudit in brorsans fru Linda & lilleman (han har inte fått något namn än) på frukost så dem kommer nog alldeles strax! 

En måndag.

Hon somnade strax efter jag skrev blogginlägget igår så det var skönt att vi slapp bege oss ut!

Idag gick vi till en gammal klasskamrat till mig som jag inte pratat med på flera år, satt och snackade skit i hennes soffa. Hon har en 6 månaders bebis så det såklart en massa bebissnack! När Olivia blev gnällig & vägrade komma till ro så begav vi oss hemåt, tog en liten omväg så hon skulle somna. Nu har jag faktiskt hunnit måla naglarna & ska strax sätta mig och skriva matlista. Woho...

Skrik skrik skrik.

Jag skulle för några timmar sedan skryta om hur duktig Olivia varit idag. Knappt något gnäll alls när hon skulle sova, undrar om de någonsin har hänt? 😜 Trodde jag lyckats få henne att somna innan 23 ikväll, men tänkte: Too good to be true.. Och visste var det de! Nu har hon skrikit och gnällt i 3 timmar. Suck stön stånk!! 

Att ut & köra bilen är inget vidare att göra själv, vi kan inte ta fram henne i framsätet så jag måste stanna varje gång hon tappar nappen & skriker. Sen kan jag alltid ut & gå, men trots man bor ute på "landet" känner inte jag mig helt trygg att ut & gå ensam mitt i natten.. 

Nä, vi får väl helt enkelt se hur länge hon planerat att hålla låda! Wish me luck!

Mysigt med snö iallafall! 

Tant Ammy kommer på besök!

Snart kommer bästa Ammy hit!! :) Min kollega som också har blivit en av mina närmsta. Vi har inte setts sen jag gick hem för mammaledighet och sedan stack hon till Nya Zeeland i fem veckor så vi har massvis att uppdatera varandra om! 

Kullaberg.

Igår körde vi till Kullaberg utanför Höganäs! Där är fint på sommaren, men minst lika mysigt (dock väldigt kallt) på vintern! Vi tog med bullar & varm choklad och njöt av snön som var på väg att försvinna..





Fredagsmys!




Fått mycket gjort trots allt!

Trots en jobbig natt så har jag ändå lyckats få lite gjort här hemma idag! Mamma & Kenneth kom hit innan så gick vi till Apoteket & sedan gick vi en runda! Så himla mysigt med snö ❄️

När jag kom hem igen så slängde jag in en maskin tvätt & när jag äntligen fått lilla damen att somna så bäddade jag rent i sängen, diskade, fick ordnat bland räkningarna & håller nu på att koka flaskorna. Hade behövt gå och slänga in en ny tvätt, men jag tänker inte röra henne en mm nu när hon sover så får vänta till Jonas kommer hem! 

Nu när Olivia har börjat ha 56 i kläder så har jag köpt lite på en Facebook sida! Billigt & bra & samtidigt väldigt snällt mot miljön istället för att köpa nytt hela tiden så idag kom en body som är likadan som vi köpte för någon vecka sedan fast i grönt & ett par volangtights :)



Again and again and again..

Japp, det gick en hel vecka utan att behöva ut & köra, men nu var de dags igen... Loviiing life! 

Häng i stan.

Idag började Jonas jobba så jag & Olivia spenderade några timmar inne i stan hemma hos Nina & Sebbe. Fick kollat in deras nya lägenhet & sedan kom Ina med Henry och Sofie med Colin. Satt och snackade & käkade frallor & kakor :) 

Nina var beräknad till i tisdags, men jag tror deras tjej vill komma ut på lördag vilket vi hoppas på! 😃 eller inatt eller imorgon, de går också bra, bara hon vill komma snart för jag & Olivia är så nyfikna på henne! 


Vår lilla fisgris innan vi körde. 

Välkommen Loui!

Vi tror vi har kommit på varför hon har skrikit och varit missnöjd så mycket, men vi måste ge de x-antal dagar till innan vi vågar ropa hej! 

Jag skulle ju skriva om något kul hade hänt & det har det verkligen! 1 januari kom där en liten underbar kille till världen, lilla Loui, som Jonas syster & Emil har skapat! ❤️ Helt fantastiskt! Ännu en kusin till Olivia. Så många fina kusiner hon kommer kunna leka med genom åren! 

Så innan idag när vi var iväg för att veckohandla så gick vi igenom några butiker för att hitta någon present till lillgrabben och de gjorde vi & så fick 2 bodys följa med Olivia hem. Hon börjar sakta, men säkert gå upp till storlek 56 i kläder och de har vi knappt något av. 

👈🏻 Newbie. Lindex 👉🏻



Paus.

Ingen alls rolig nyår....

Samma sak dag in och dag ut. Det känns jäkligt hopplöst just nu!

Tänker ta en paus härifrån, iallafall tills man har något skoj att berätta eller tills saker & ting har vänt.

Puss på er! ❤️

Viktoria

- om mig och min vardag

RSS 2.0