Kvällens mums;



Falafel.

Idag var de dags för veckohandling och jag & Jonas tänkte köra vegetarianskt i några dagar nu! Men innan vi begav oss in till Maxi blev de en snabb vända in till H&M. Vi båda lyckades plocka på oss en del, men jag beslöt mig bara för några baströjor!

När vi kom hem tillagade jag falafel med pitabröd & spenatyoghurt! Riktigt gott blev de faktiskt. Rekommenderar att ladda ner ICA's app, där finns massor med bra recept :) 

Mysiga kväll med min käraste!

Jonas sitter & binder flugor, jag målar bok varvat med att vika tvätt. Lotta på Liseberg på tv'n i bakgrunden & med altandörren öppen så ljumma sommarvindar kommer in.. Detta är livet! Avslappnat & bara så himla mysigt.

Strax blir de dock lite serier på tv med fika & flädersaft :) mums!



Boningshuset.

Drog iväg mamma till att åka till Enkla Ting & Boningshuset. Hade inte varit på någon av ställena innan & nu hade dem en del rea.

På Enkla Ting hittade vi ingenting, men på Boningshuset hittade jag 2 saker iallafall. Håller på att byta ut lite inredning här hemma, när jag städade för några dagar sedan fick jag ett psykbryt för jag inte blivit riktigt nöjd sen vi flyttade in. Tycker de är svårare att inreda ett hem med öppen planlösning..

Ett kuddfodral i härliga godis färger! 

En svart ram i läder, så himla snygg! Nu ska jag bara finna något snyggt att ha i den, tips? :) 

Mage vecka 21, olika vinklar.






Vecka 21!

Vecka 18 vs 21

Tycker inte magen har blivit speciellt mycket större, det är väl mer formen jag har känt att den har förändrats. De börjar se ut som en gravidmage nu. 

Att jag inte ser någon speciell skillnad gör mig ibland lite orolig. Men jag känner ju att plutten har blivit större & starkare i magen. Senast igår fick jag känna många sparkar & fick t.o.m se magen hoppa till! Men ja, nu kommer man väl ha hjärnspöken tills man ligger under marken ;) 


7 år.


Idag firar vi 7 år ihop ❤️ jag förstår varför vi föll för varandra, så jäkla snygga båda två! 

Första sparken utanpå magen!

Igår traskade jag in i vecka 21 och dagen till ära har plutten var galet aktiv idag. Jag fick t.o.m känna första sparken utanpå magen! Helt underbart <3 

Klockan är 02.50 & jag ligger vaken med halsbränna. Lillfisen är också vaken & ligger och sparkar neråt blygbenet, har fått känna 3 sparkar till på magen, det var nära att jag väckte Jonas så han också skulle få känna, men nä, bäst att låta bli ;) kommer fler tillfällen!



Påulanders.

Shopping på Påulanders efter jobb idag tillsammans med Ammy. Flaskorna & brickan var ett av köpen. Det andra får ni se när det är klart :) 

Första plaggen.



Första plaggen till lillfisen inhandlades för några veckor sedan. 2-pack body med byxa från Lindex! Byxorna är ju de gulligaste någonsin, sååå små... 😍

Städning direkt efter jobb.

I söndags hade jag planerat att städa igenom huset. Gick upp 10.30 & satt sedan halvt död framför tv'n, jag var så himla trött så jag orkade verkligen inte.

Men idag, när jag kom hem var Jonas inte hemma så då tog jag tag i de! Ristade av mattorna, dammsög, dammtorka, tvättade golven, skrubbade toan, torkade av dörrarna osv.. Gissa om att jag är trött nu, men skönt är de när de är gjort!

Fixade till soppa & vitlöksbröd lagom tills Jonas kom hem igen & nu ligger vi bara i soffan och myser med tända ljus. Det är de positiva med detta vädret, man kan njuta av sina ljus 😅

Och jag har stora cravings efter salta & sura S! Mmm... 

Endast glädje just nu.

Jag känner en sådan enorm lättnad & glädje inom mig. I början av graviditeten så fanns där så många tankar & känslor att jag inte visste vart jag skulle placera alla dessa känslor. 

Denna lilla fis var planerad, men de gick mycket snabbare än vad vi trodde, därför blev vi lite chockade. Jag blev såklart glad när jag märkte hur glada våra familjer blev, men samtidigt hade jag svårt att hantera & ta emot all denna glädje & uppmärksamhet så jag tog nog 20 steg bakåt från många i min närhet. Jag va tvungen att stanna upp & smälta detta själv innan jag kunde dela samma glädje som dem andra.

Jag trodde jag skulle bli en sådan person som ville skrika ut de, men de ville jag inte. Detta var något så otroligt privat att bara mina närmsta skulle få veta. På vägen upptäckte jag att vissa dock tog sig friheten & berätta för andra trots att vi inte ville det vilket gjorde mig arg & besviken. Varför trodde någon att dem hade rätt till att berätta detta för andra? Där var en period där de kom en del tårar. Helt plötsligt kände jag mig som en allmän egendom som folk trodde att dem fick säga & göra vad dem ville med. 

Nu har jag såklart kunnat släppa de. Nu har jag också all världens förståelse till alla gravida som inte vill skrika ut de, jag förstår varför. Där ligger så mycket bakom de som inte går att förklara varför man känner så. Och varför ska man ens behöva förklara sig? 

Nu - nu hade jag dock kunnat skrika ut det. Vi har så mycket kärlek att ge dig lillfisen! ❤️




Babysitter.

Denna tjejen har i princip inte köpt några kläder alls till lillen. Men istället har hon precis klickat hem en babysitter ;) 

Jag var inne på Lekmer.se & kollade in deras rea och hittade denna. Mönstret på dynan kändes sisådär, men passar ändå flicka & pojke (vi har alltså inte tagit reda på kön), och där fanns en som var enfärgad som var finare, men kostade 300 kr mer & då var de bara färgen som var annorlunda, inget annat. Så man fick ignorera ens ytliga röst därinne :)

Den är väldigt enkel, precis som vi vill ha de! Den har ligg- och sittläge med två olika vibrationshastigheter. Man kan väldigt lätt fälla ihop & lägga undan vilket jag tycker är viktigt nu när vi inte bor så himla stort! 




Morgonmage.

Det bästa med midsommarafton var ändå att skrutten i magen var sjukt aktiv. Kände fleeeera sparkar under dagen & kvällen <3

På RUL berättade barnmorskan att jag har livmodern i framvägg. Frågade henne om det var möjligt att jag kunde känt den för jag har varit helt hundra på att jag har gjort de.. Och det var absolut inte helt omöjligt enligt henne och bara några minuter senare sparkar den & jag kände de & fick så bekräftat att ja, den är den lilla som jag känt <3

Igår kände jag dock bara 3-4 sparkar, men jag vet att de är vanligt att man känner mer vissa dagar och mindre andra just nu, och speciellt när man har livmodern i framvägg. Men de är ju så mysigt så man vill känna hela tiden! :)



Min fina morgonmage.. (v 19+3) Tror minsann jag inte kommer bli så himla stor, men så länge du mår bra så spelar de ingen roll <3

Midsommarafton.

Söndag idag och snart är midsommarhelgen slut! 

I fredags, på själva midsommarafton, började vi dagen med att Linda, Emil & Lykkis kom och åt frukost hos oss. Grabbarna började sedan bygga vårt staket till vår altan trots regnet öste ner. Vi töser satt inne i värmen & tittade på ;) 

När Lykke ville vila så gick Linda hem med henne & när grabbarna fortsatte slita därute så tog jag en powernap jag också.. Så skönt.

2 timmar senare körde jag & Linda till Maxi och fixade all mat (älskar vår framförhållning..), men de enda som var slut var dill så de va inte hela världen! 

På kvällen käkade vi klassisk midsommarmat & jordgubbar hemma hos dem & sen blev de en film. Lugnt & skönt med våra favoriter! :)

Enda bilden från midsommarafton, måste bli bättre på att fotografera..

Tramsig..

Jag vet inte om de är moderskänslorna som har kickat in ordentligt, men jag ligger helt förkrossad i soffan.

Vi tittar på film (vet inte vad den heter) där en robot som var medveten om sina känslor, blev sparkad på & slagen. Nu pratar vi inte om några tårar utan jag blev förtvivlad & grät så mycket att jag fick svårt att hämta andan. Så illa är de..

Men han lever fortfarande & är glad igen ;) och jag har slutat gråta!

Hormoner kanske? Eh ja, kanske...

The big day.

Idag var det den stora dagen som vi väntat länge på. Idag fick vi äntligen se vår lilla skrutt. Jag har nog varit mer rädd för att barnet inte skulle varit frisk än för missfall, så jag var väldigt nervös..

Satt & skakade med benen i väntrummet & när man väl låg på britsen så visste jag inte vart jag skulle lägga mina händer. Kändes som dem var ivägen vart jag än lade dem. 

Vi fick en väldigt snäll & empatisk barnmorska som gjorde ultraljudet, så de vad himla skönt. När vi gjorde ultraljudet i vecka 11 fick vi nämligen en riktig surtant.

Det som jag tyckte var jobbigast var när hon skulle lokalisera barnet, kändes som det tog 100 år & mitt hjärta slog väldigt fort. 

Men där låg den lilla - helt jäkla perfekt. Växt somtusan hade h*n också gjort sen vi såg den sist, som tur är ;) Barnmorskan gick igenom allt grundligt & vissa grejer gick hon igenom flera ggr så de va absolut ingen stress från hennes sida, vilket var underbart! Den lilla fick hicka, sträckte på sig & levde rövare. Det var de mest fantastiska vi har varit med om! Vår lilla bebis, som vi ska uppfostra & älska oändligt ❤️



Vecka 19 (18+6) vs. Vecka 11 (10+0).
Vår lilla alien bebis har växt ;) 

När vi väl var hemma igen och hade fixat lite körde vi till Dannys Corner & åt. Vi var ju tvungna att fira denna underbara dag!



Färgglatt!

Kom på för någon vecka sedan att jag har i princip bara höstiga kläder i garderoben. Jag & Jonas letade fram våra sommarkläder i förrådet, men där var en hel del jag inte kan/kommer kunna använda pga magen så dem fick snällt åka ner i lådan igen. Kvar fanns där inte så mycket.. Men idag lyckades jag slänga på mig en vit topp & en kavaj i pastellfärg plus ett färgglatt armband :)



 

Oro.

Att vara gravid är inte alltid en dans på rosor.. Mycket humörsvängningar & en del oro som smäller till en rejält på käften då & då. Lika snabbt som den kommer kan de försvinna också, men ibland sitter den i längre än vad man hade velat. 

Hur mår h*n? Slår hjärtat? Är h*n frisk? 

Nu på onsdag ska vi äntligen få se den lilla. Känns som dagarna tills dess kommer snigla sig fram. Låt mig bara få höra "allt ser jättebra ut". 



Vilket slit.

Planen idag var att Jonas & Emil skulle påbörja vårt plank/staket, men Jonas vaknade upp och mådde väldigt dåligt och ställde in.

Han gick och lade sig igen & jag undrade vadtusan jag kunde hitta på. Ja, varför inte rensa bland plattorna ute på altanen? Körde upp till mamma & hämtade lite saker & sen var de dags att börja.. Gissa om att jag är helt slut nu, men de blev ju SÅ bra. Nu är verkligen altanen redo för att få ett staket runt sig!

 

När Jonas vaknade & jag var klar så packa vi väskan & körde ut i skogen för att grilla lite korv & njuta av sista delen av denna kväll innan regnet skulle komma. 





Aj min tumme.

Det blev inte alls en mysig kväll som jag hade planerat. 

Kom hem till ett tomt hus, började tvätta & städa undan lite. Påbörjade en fisksoppa. Det blev ett uppehåll efter jag försökt skära löken. Jag skar av toppen på tummen istället....




Med en sne och dunkande tumme har jag varit sur hela kvällen. Stackars Jonas.. Ska äta upp min piggelin sen blir de sängen minsann! 

17+4

Jaha, ska vi gå igenom denna nyhet då? :) 

Min mage just nu, 17+4

Alltså är jag gravid i vecka 18! Går runder och smågnäller för de känns som magen inte växer, men de ser man ju att den gör (!). Och när man väl blir stor så kommer man gnälla för de ;P men jag tror dock inte jag kommer bli så stor. Både jag och Jonas vägde 2800g när vi föddes, men de vet man ju aldrig hur de blir!

Jag mår annars superbra!! Förutom en grym trötthet jag haft i 2 veckor nu, kanske borde ta lite järntillskott. Nästa vecka ska vi på RUL - som jag längtar!
Bebisen är just nu beräknad till 11 november, får se om man blir flyttad eller inte.

Var på ultraljud vecka 11 (10+0), och när barnmorskan mätte så var de 10+1, men hon ändrade inget i mina papper för de handlade bara om en dag! Sen har vi varit & lyssnat på hjärtat 2 ggr.

Jag & Jonas är iallafall överlyckliga! :) Enda sedan han & jag började dejta så har jag sagt att han ska bli pappa till mina barn och tänk, nu händer de verkligen <3 han är världens bästa & kommer bli en helt fantastisk pappa. 


Fredag & lördag.

Kan tänka mig att där är kanske några som är väldigt nyfikna efter mitt inlägg igår, men det får vänta lite ;) 

Igår efter jobb blev de korvgrillning hemma hos världens bästa Lykkis, Linda & Emil! Våra kvällar ihop är alltid lika mysiga! <3

Idag när middagen lagades så insåg jag att där var hur mycket mat somhelst! Jonas skulle träffa killkompisar så jag bjöd hit dem på käk & efter lite snack så har dem begett sig vidare för att slippa denna bruden och fortsätta sin grabbkväll!

Nu blir de egentid framför gladiatorerna och målarboken :) btw, underbart väder idag!! 

Fett eller bebis?


Beeeeebis <3

Dagdrömmar.


Min kära svärmor har inspirerat mig till detta. Beställde hem en målarbok förra veckan & idag fick jag hem den. Har suttit nu några timmar & målat. Väldigt skönt faktiskt! Mycket bättre än att bara att sitta & stirra in i tv'n :) 

Regnställ.

Jobbdagen idag var lite jobbig, men efter lite gråt- och kramkalas hos Jonas när jag kom hem kunde jag släppa de & mådde lite bättre :)

Körde till Väla en sväng där han fick fixat en ny telefon & jag själv faktiskt köpte ett regnställ! Har minsann inte ägt ett regnställ sedan lågstadiet så kände att de va dags. 


Jacka + byxor, egentligen 1300 kr, men dem sålde ut dem för 499 kr! Perfekt!

Viktoria

- om mig och min vardag

RSS 2.0