Trött unge.

Vår lilla tös ligger redan och sover för natten. Hon höll på att somna i sin matstol så de fanns ingen mening med att försöka hålla henne upp till klockan 19. Vi har den senaste tiden börjat ta bort en vila, vi märker att de passar mycket bättre för henne. Dock tog hon sin vila lite tidigare idag så därför hon var så trött..

Min röst är typ, borta. Min hosta blev värre igår kväll och hela natten var jobbig. Skulle egentligen baka pepparkakor med några vänner, men nu tänker jag hålla mig hemma tills jag känner mig frisk! Mamma kom med hostmedicin och halstabletter innan & underhöll Olivia i någon timme. Guldvärt ❤️ har världens bästa mamma!

Min, bara min ❤️

Never endning story.

När man håller på att hosta upp sina lungor och inser att det nog blir noll sömn inatt.. Orkar inte! Dessa jäkla virus!

Julbak.

Jag blir så arg på mig själv att jag inte fotograferar mer, men jag fick styra detta baket 😜 En är preggo och den andra var bakis, haha.

Jag, Maria & Evelina sågs hemma hos Evelina! Vi hade bestämt att göra saffransbullar med vaniljfyllning! Alltså ååååh, vad gott. Dem blev inte så snygga, men strunt i det. När degen jäste så bjöd Evelina på nacho chips med en klick créme fraiche i mitten med sweet and chili sås på, det var ju också fantastiskt gott. Måste jag ha nästa helg..

Ihopslängd middag!

Jag kom hem rätt sent från Evelina och varken jag eller Jonas kände för att laga middag, men något fick vi ju ha.. Då började vi rensa i kylskåpet och började fixa! Det blev zucchiniplättar, picklad lök, tomatsallad, kokta morötter och en "dipp" på créme fraiche på vitlök, citronskal + juice och salt och peppar. Vilken middag! Så gott det blev!

1 advents presenter.

Imorse kom Jonas intraskande med presenter till mig och Olivia! Han är ju så fantastisk dendära Jonas 😍

Olivia fick en sån himla gullig jultröja och jag fick också en jultröja som jag ska mysa runder i här hemma! Jag som älskar julen blev överlycklig!

Jonas är och fiskar och Olivia ligger och vilar. Jag ska sminka mig nu & sen i eftermiddag blir det julbak tillsammans med Maria & Evelina! Perfekt 1 advent 😍🎄🎅🏻

Snart så..

När Olivia var hos mamma så fick jag ett sms "Hon gååår"! Jag ringde upp fort somfan och då hade hon gått själv igenom hallen, sedan från mammas kamin till soffan. Åååhhh vad jag hade velat se det! Väl hemma igen var hon så trött så hon ville inte riktigt, men vilken dag somhelst så kommer hon släppa taget helt! Vår stora tjej 😍😍😍

Hon har varit på ett riktigt solskenshumör också hela dagen. I förmiddags när jag låg på soffan och inte orkade leka så lekte hon själv, kom fram till mig med jämna mellanrum för att snacka & busa lite, sen gick hon igen. Underbara älskade unge.. Dem gångerna hon har hållt sig så himla glad en hel dag kan jag räkna på min ena hand. Jag tror detta var andra eller tredje gången de hänt och de är såå underbart när de väl händer! ❤️ Hon hade hållt sig lika glad hela eftermiddagen hos mamma och nu ikväll här hemma.

Nu sover hon och Jonas tränar. Jag mår så jäkla dåligt fortfarande så soffan blir min bestie ikväll!

Ont ont ont.

Olivia har äntligen somnat för sin vila, hoppas hon sover iallafall i 2 timmar! Mamma kommer och hämtar henne när hon slutat så jag bara kan ligga & ta det lugnt. Mår så dåligt alltså! Varenda liten cell i min kropp värker 😣 Nu hoppas jag Iprenen kickar in så jag också kan vila lite.

Puss puss puss 💋

Sjuk igen.

Fyyy vad jag har ont i halsen och i kroppen. Jag började känna mig dålig igen i helgen, men sedan lugna det ner sig, men nu ikväll känner jag mig jätte dålig. Hoppas de går över snabbt!

I förmiddags körde vi till Karlslundsparken med Linda & barnen. Solen skulle ju skina hela dagen och då måste man ju spendera några timmar ute.

Olivia 1 årskontroll!

Idag har jag känt mig så matt och trött. I förmiddags så var vi var på BVC, det var dags för hennes 1 års vaccination.

Fan alltså. Det är så jävla jobbigt när hon får sprutor. Jag själv har också svårt för sprutor, men jag försöker ge henne så mycket positiv energi som möjligt. Denna gången var de bara en bvc sköterska på plats så hon fick ge en åt gången vilket inte var roligt för fem öre. Annars brukar dem vara två och ge samtidigt, de är lite schysstare mot dem små.

Men hon klara sig igenom de, såklart ❤️ hon blev helt förstörd, men det är inte så konstigt.

Hon hade inte gått upp i vikt som hon skulle. 70 gram på 2 månader. Vi har haft stora problem med att ge henne mat, hon vill liksom inte. Jag har lagat mängder med mat själv, hon har fått burkmat, hon har fått de i puréer och hon har fått det i bitar, men inget passar riktigt.

Vi har inte iheller kunnat ge välling för hon blir hård i mage av havrevälling & magsmärtor av majsvälling så vi har fortsatt med ersättning. Dock tyckte BVC sköterskan att vi skulle försöka med välling en gång till, för att se om magen klarar av det. Så ja, tredje gången gillt nu då!

Och såklart ifrågasätter man sig själv som förälder, men jag har fan försökt med allt.. Vi får gå på återbesök om 2 månader, har hon inte gått upp då så ska hon utredas för matallergier. Plus att vi måste byta ut hennes matstol av olika anledningar.

Så nu blir de massvis med pannkakor som hon älskar! Hoppas de vänder snart.

Piggelin är också en favorit 😜

Olivia 1 år;

9300 gram (+ 70 gram)
75 cm (+ 3cm)
45 cm hof

Olivia - 1 år!

21 november idag - vår stora tjej fyller ett år! ❤️ Dagen har vi firat på Leos Lekland tillsammans med Linda, Loui, Lykke, Nina, Lily, Ulrika & Charlie!

Ungarna lekte av sig, blev en paus vid lunch och då fick Olivia lyxa till det med pannkakor med sylt & grädde.

Efter några timmar så blev hon så trött så hon somnade i min famn. Dem stunderna är så värdefulla och underbara 😍

Ullared.

Igår morse klockan 05.30 satt jag i bilen med Anki & Linda på väg upp till Ullared. Jag skulle bara hänga med för att komma hemifrån & kanske handla en sak, eller två. Och jag måste säga att jag var sjukt duktig, aldrig hållt i plånboken så hårt när jag varit där. Om jag inte hade köpt 2 presenter så hade det blivit 450 kr. Hur bra?! BRA! Eller hur?

Trots att vi sprang runder fort somfan så var det mysigt att gå runder där med min svärmor & svägerska. Efter tre timmar & lunch satt vi i bilen på väg hem igen.

Olivia fick en lära gå bil som hon älskar! 😍

Olivias 1 årskalas.

Nu är det över. Nu har vi haft vårt första födelsedagskalas för vår fina dotter. Återigen, det är helt galet.. 
 
Vi bor ju smått och att vara 23 pers här hemma är i princip omöjligt. Eller med alla barn hade det varit outhärdligt! Så jag och Jonas hyrde scoutstugan i Billeberga. En helt perfekt lokal faktiskt. 
 
Igår var de alltså dags. Vid klockan 17 dök våra familjer upp! Vi bjöd på tacos och tårta och Olivia fick massa fina presenter. Vi är så himla tacksamma! Vi hoppas alla blev mätta & belåtna och hade en lika fin kväll som vi hade. 
 
Här kommer lite bilder från kvällen;
 
 
Vi valde att ha lite dämpad belysning med lite tända ljus för lite mysfaktor, därav alla bilder blev rätt mörka!

Snart föräldrar till en ettåring.

Fullt ös idag.. Vi är äntligen på benen igen och i eftermiddags fick Olivia hänga med sin mormor & Kenneth medan vi fixade inför kalas.
 
Japp, imorgon ska Olivia firas och på måndag blir hon ETT år! Jag förstår inte alltså, det är helt galet.
 
Vi tackar mamma & Kenneth för dem körde slut på henne.. Hon brukar inte få välling, men ikväll fick hon. Hon somnade direkt efter. Underbart! Inatt var hon pigg & glad mellan 02-05, denna natten hoppas vi på en liten bättre natt 😅
 
 

Uppdatering. Ombytta roller.

En liten uppdatering angående kräkeriet här hemma...

Olivia kräkte ner hela sin säng runt midnatt igår. Sedan sov hon & jag i vår säng resten av natten, utan avbrott. Så himla skönt!

Jag mår mycket bättre idag, fortfarande lite illamående på förmiddagen, men nu senare på eftermiddagen & kvällen känner jag mig mycket bättre! Olivia bestämde sig för att kräka igen nu på eftermiddagen också.. Och så började de komma från andra hållet på henne också. Lilla hjärtat! ❤️ Hon var så himla ledsen där ett tag.

Jag kände mig så pass pigg att jag ställde mig och laga mat och fick t.o.m i mig lite av korvstroganoffen. Då bestämde sig Jonas för att börja kräka. Så vi bytade verkligen av varandra där! Jag lider med honom, men jag är glad att jag hann bli pigg innan det började för honom.

Så nu sover han ute på soffan med spannen och jag och Olivia sover i sovrummet. Hoppas på en kräkfri natt!

I lördags, innan helvetet brakade loss 😅❤️

Kräkfest.

Fyfan i helvete vilken kväll/natt det var igår! Jag har mått illa hela veckan, får lätt illamående när jag har sömnbrist, men igår kväll när vi var hos Jonas föräldrar en stund så kände jag att de bara blev värre så tillsist sade jag att jag ville hem.

Väl hemma började det... Kräktes, kräktes & kräktes! Det var inte helt oväntat för vi hade varit hemma hos Nina på fredagen med ett gäng andra och på kvällen hade Lily börjat kräka.

Jag höll på i 4 timmar. I början vart tionde minut & den sista timmen vart femte minut. Jag ville avsluta mitt liv där & då, fyfan vad hemskt det var! Jag ligger hellre och föder barn alltså.

Jonas & Olivia låg inne i sovrummet och vid kl 04 var det Olivias tur 😓 Som TUR är så berättade Linda att dem små blir inte alls så påverkade av det som vi vuxna och så var det verkligen. Hon kräktes 3 gånger, men var ändå glad. Så hemskt att se henne kräka dock. Lilla pluttan! Hon kräkte ner hela Jonas så nu inväntar vi bara att han ska bli kass.. Hoppas inte!!

En färgglad Vickan 😜 och sen en bild på två kräkisar!

Lösenord.

Jag skriver väldigt personligt från & till & efter att ha bloggat sen 2006 så känner jag att de är dags att begränsa vem som kan läsa! 😊

Det är mycket tack vare denna tösen som jag inte vill dela med mig om vad somhelst. ❤️

Massor med mys.

Alltså kolla denna lilla gosungen.. (Ignorera den trötta mamman) Hon har inte sovit sedan lunchtid så hon somna hos mig när vi lyssnade på musik från telefonen. Det är lite av en rutin på kvällarna, dock brukar hon ligga hos Jonas och mysa, men nu är han iväg så jag dög väl ikväll 😇

Jag väckte henne efter en stund för de va lite väl tidigt, men hon var helt förstörd så efter en flaska ersättning ligger hon nu och sover! Den underbara glada & busiga Olivia börjar komma tillbaka 😍❤️ Ingen är gladare än vi!

Ostbricka & mys.

Gud vilka jobbiga dagar det har varit nu. Olivia sov dock hela natten inatt så det var skönt, dock skrek hon i sömnen en hel del så sömnen blev avbruten med jämna mellanrum, men man slapp gå upp för att fixa mat iallafall. Jonas är som sagt hemma och är sjuk så jag och Olivia flydde hemmet idag så han kunde vila.

Vi mötte upp Linda & Hanna för att handla gott till ostbricka som vi skulle mysa på hemma hos Linda. Så fantastiskt mysigt! Vilken härlig ny energi jag fick av dem 😍 Precis vad jag behövde! Pricken på i'et var också att Olivia låg ute i vagnen och sov i 2 timmar så jag fick ätit i lugn & ro.

Hon ligger back med sömnen för hon somnade på vägen hem också och sov sen någon timme ute på altanen innan jag väckte henne.

Ikväll somnade hon strax innan kl 20 och har inte vaknat så jag & Jonas har legat i soffan, mumsat på smulpaj & tittat film! Välbehövligt ❤️

Vad händer..

Trött i kropp & knopp. Olivia verkade piggare i förmiddags, men nu i eftermiddags blev det värre igen. Hon skriker & skriker, så fort vi gör något som inte passar henne så bryter hon ihop. Om vi t.ex sätter ner henne på golvet så börjar hon skrika & kan hålla på upp till 30 minuter innan hon lugnar ner sig, SÅKLART har vi tagit upp henne för att trösta, men inte alltid de hjälper.

Ena minuten kan hon verka pigg & glad, andra minuten blir hon jätte ledsen, tredje minuten sitter hon bara still & tittar & ser så trött ut. Innan var hon så röd & svullen runt sina ögon och var vit som ett lakan i ansiktet, dock var ändå rätt glad samtidigt. Det får bli en pling till BVC imorgon!

Vi hämtade hem Jonas innan idag också för han är sjuk. Och jag går runder med illamående & magkramper.. Nu vill jag bara checka ut. Olivia somnar inte förrän sent på kvällarna så jag får noll,nada,zero egentid så innan tog jag bilen och körde en sväng för att hämta lite energi.

Imorse när vi invigde dem nya skorna i pyjamasen! 😍

Pepino lära-gå skor.

Igår hämtade jag ut ett par skor som jag beställt till Olivia! Hennes farmor & farfar bidrog med en peng till dem så det tackar vi hemskt mycket för!

Nu kikar vi på dem!

Hur söt låda?! Dessa är ett par lära-gå skor från Pepino. Färgen var mörkare än på hemsidan, men denna färg var ju helt underbar. Dem är i skinn & varmt fodrade. Jag gillar att sulan går upp på "kanten" lite. Därför jag avstår från Kavat, dem blir ju så tråkiga fort längst fram. Därför tror jag dessa kommer hålla sig finare längre! Så fort vi mår bättre här hemma så får vi inviga dem 😍

Olivia har det jobbigt.

Olivia låg med feber inatt, hon och jag sov i vår säng. Lättast för mig att Jonas sover på soffan så slipper jag sitta och hänga över spjälsängen utan då kan jag bara ligga kvar & trösta ifall hon vaknar.

Hon verkade ändå relativt pigg när hon ville upp kl 10 (tack & lov att hon sov så länge, dock hade de blivit 2 matpauser under natten). Men när någon timme hade gått så började hon bli jätte ledsen, och de har hon varit under hela dagen. Har inte alls velat leka eller något, bara varit hos en hela tiden.

Jag & Jonas skulle iväg en snabbis när han kom hem så jag förberedde middagen när Olivia vilade på dagen så vi bara kunde värma den på kvällen. Medan vi var iväg så var Olivia hos sin farmor & farfar, de hade gått bra trots hon inte är på topp, hon hade suttit hos sin farmor och myst den största tiden.

Nu sover hon, men vaknar ledsen en gång i halvtimmen typ. Näsan rinner inte eller något, först misstänkte vi tänder, men jag undrar ändå inte om de är ett virus ändå. Vi hoppas på en bra natt iallafall! ✊🏻 Min lilla strumpetoss.. ❤️

Vi har fortsatt med Vego kassan, idag stod de tofu på menyn, de va ingen höjdare alls.

Rosiga kinder.

Imorse hade vi en liten flicka som var jätte ledsen med glansiga ögon. Jonas stack iväg & vi körde upp till mamma. Hon var ledsen & trött & orkade ingenting! Hon blev varmare & varmare så då körde vi hem igen. Alvedon och en flaska ersättning senare så somnade hon på 2 sekunder! Nu myser hon hos sin pappa med rosiga kinder på gränsen för feber..

Våffelparty!

Igår kom Nina, Lily, Ulrika & Charlie hem till oss! Nina hade köpt med sig grejer så vi kunde göra våfflor. Massor med våfflor... Med grädde, sylt, glass, hackad choklad & banan. Mums mums mums!

Förutom att vi alla gick upp 5 kg var så blev det en massa lek med barnen. Jag fick en hel del kramar och pussar av Charlie, jag dog lite, så jäkla söt alltså! 😍

På kvällen så låg jag & Jonas bara i soffan, som vi brukar göra på fredagar. Eller jag tvättade också, skönt att ha fått gjort de inför helgen!

Sen när vi hade krupit ner i sängen för att sova så hörde jag konstiga ljud utanför sovrumsfönstret.. Jag drog upp rullgardinen lite och tittade ut och såg en ryggtavla precis utanför vår dörr. Först blev jag rädd för jag trodde att någon kanske försökte ta sig in, men sen såg jag att han slog sig ner på vårt caféset och började prata i telefon! Jag och Jonas lyssnade lite och insåg att han var ensam, Jonas klädde på sig och öppnade. "Jaha, ska du sitta här eller?" "Eh.. Nä.."

Sen gick han direkt! Tydligen bara en liten påg på 17-18 år som var full och försökte lösa sina i-landsproblem 😜 Det är i Svalöv det händer, haha!

Liten blivit stor

Vår stora stora tjej! ❤️ Tänk, att om ca 3 veckor blir du 1 år.

Sovit hela natten.

Älskade unge. Tack för att du sov hela natten inatt och endast väckte mig en gång! Dem senaste veckorna har du väckt mig ca en gång i timmen och sedan velat gå upp med tuppen, så denna natten var efterlängtad! Nu fortsätter vi såhär, okej? 😇

Väla, ens fristad.

Både Linda & jag fick panik av att vara hemma med våra gnälliga barn så i eftermiddags kastade vi in dem i våra bilar och körde mot Väla! (Vad hade man gjort utan de stället?)

Vi strosade runder och tittade, jag hittade en stickad kofta på h&m, men jag hängde tillbaka den, dock ångrar jag mig nu så får bli en tripp dit snart igen så jag kan köpa den! 😜 Det blev också en fika, såklart.

Det är så skönt att hänga med Linda. Man kan kräka av sig hur mycket somhelst och om varsom utan att hon dömer! Det är värdefullt ❤️

Det enda som fick följa med var en korg från Åhléns. Det var längesen vi kunde byta blöja på Olivia på hennes skötbädd, hon är för lång och för rörlig för att de ska funka så nu ville jag få bort skötbädden och organisera hennes grejer så allt är lätt tillgängligt!

Detta är ena sidan av skötbordet. Där ska komma till en växt, några förvaringsburkar & något ljus på andra sidan så blir de nog bra!

Viktoria

- om mig och min vardag

RSS 2.0