Kivik

Gissa vart vi har varit idag? I Kivik...

Nu har vi en hel del god dricka hemma, lite blåbärssoppa, äpple kräm & annat gott! Vi ville sen vidare till Ystad för att luncha, men vädret sade annat. Så på vägen hem köpte vi med thaimat som vi nu har ätit. Mums!

Midsommar 2016

Nu ska jag berätta lite om midsommar.

På förmiddagen körde vi till Väla, Jonas hittade shorts och till Olivia köpte vi en sån himla fin keps!

Väl hemma började vi förbereda oss, vi hann t.o.m ta en liten vila, alla tre.

När klockan närmade sig 17 så körde vi till Emil & Linda där vi skulle spendera hela kvällen tillsammans med 23 andra. Det var knytkalas så alla tog med sig så det blev en stor & mumsig buffé med midsommarmat!

Förutom god mat, jordgubbar, snacks & nattamat så lekte vi lekar, drack gott, umgicks & så var där en & annan som tog sig några danssteg. En fantastiskt mysig midsommar! Ett stort tack till alla som gjorde denna dag & kväll så bra & ett extra stort tack till Linda & Emil som öppna sitt hem för alla ❤️ Ni är världsbäst!

Jag är verkligen sämst på att ta foton. Här får ni ser ni iallafall se lite hur jag hade mitt hår. Jonas flätade mitt hår som jag sedan gjorde en boll av och sen fick Jonas peta in lite blommor också..

Tänder?

Herregud. Som Olivia har hållt låda idag, och hela natten också. Att höra henne skrika & gnälla nästan nonstop.. Jag blir knäpp!

Alla "symptom" hon har tyder på tänder, men vi varken ser eller känner något. Nu sover hon sedan 2 timmar tillbaka, vi hoppas på en bättre natt med lite mer sömn!

Nu får vi se om där dyker upp något risgryn eller ej. Eller ja, förr eller senare lär dem ju komma!

Kettlebells

Vårt mål med vår tripp till Väla idag var att vi skulle inhandla Kettlebells. Varenda sommar så tränar jag & Jonas alltid ihopa. Någon sommar var det mycket löpning, en annan antog vi några challenges, men i år ska vi prova på Kettlebells.

Må det vara roligt för det var inte så himla billigt, haha. Han sitter just nu och filar ihop ett träningsschema till oss och Olivia vilar, så vi ska väl prova på de alldeles strax! 😊

Midsommaroutfit

Jag tänkte snart skriva lite vad midsommar innehöll, men först tänkte jag visa vad jag hade på mig. Kläderna är ifrån Cubus och skorna beställde jag från Ellos. Tyvärr hann vi aldrig ta en bild på ryggen på toppen, den är så himla fin.

Hipp barnmat

Vi skulle köra en snabb runda till Väla, som tydligen resten av Sverige också gjorde.. Galet!

Det blev bl.a en runda inom Coop för att bunkra upp med mer barnmat. Jag tyckte det var så dyrt med all ersättning innan, men det är ju ingenting jämfört nu när hon äter mycket mer mat.

Coop hade iallafall 20% rabatt på all Hipp mat vilket passa oss bra för hon gillar mest maten från det märket.

I don't know how to fix this.


Syster.


Du är världens bästa storasyster & min bästa vän. Jag saknar dig ❤️❤️❤️

En dag med Emelie & Lo.


Idag har jag & Olivia varit inne i Landskrona och hängt med Emelie & deras lilla Lo på 1,5 månad 😍 Jag kan inte förstå att Olivia har varit så liten. Ändå var det inte så himla längesen! Jag & Emelie har inte träffats sen förra sommaren tror jag, så vi satt & snackade om allt mellan himmel & jord hela dagen, så himla mysigt. Och välbehövligt! 

Mysig morgon & tacksam.

Vädret är grått och regnet öser ner. När jag & Olivia gick upp så tände jag lite ljus medan hon satt i sin stol och lekte. När hon hade fått i sig frukost så tog jag fram hennes balja för att bada henne och sen fick hon lekt lite mer under tiden jag bytade rent i sängen. Nu vilar hon & strax ska jag hoppa in i duschen.. Mysig morgon har vi haft!

Jag vaknade ett bra tag innan hon vakna och då tittade jag runder på Instagram. Kom över ett konto där en tjej fick en liten flicka i början på november förra året. Allt & alla verkade må bra så alla åkte hem, ovetandes. Efter några veckor så började denna lilla flicka få epselpsianfall och dem fick åka till sjukhuset för en utredning. Visades sig att flickan hade en väldigt ovanlig hjärnsjukdom. Så himla hemskt! 💞 Så när Olivia vaknade så tog jag upp henne & pussade på henne extra mycket. Bara så himla tacksam för hon är en frisk liten tjej.. 

Dem viktigaste i mitt liv! 

Kan hålla flaskan själv.

Gav Olivia lite ersättning för någon timme sedan. Som vanligt vill hon ju inte äta i famnen så hon ligger på en filt på golvet och jag sitter sidan om & håller flaskan. Men nu släppte jag faktiskt flaskan och hon höll den helt själv, hon missade munnen den första gången hon försökte pricka som man ser på bilderna 😜 men sen höll hon den jättebra!



Mardrömmar.

Nu har Olivia börjat böka runder på nätter igen och har mardrömmar = skriker i sömnen. Det är inte lätt att vara så liten 😘

Jonas har stuckit upp till mamma för att slutföra deras trädäck. Olivia ligger och tar sin förmiddagstupplur och jag ska ta & plocka undan lite. När hon vaknar så ska vi också bege oss upp till mamma & Kenneth.

Såhär sover hon alltid nu. Tvärs över sängen och med fötterna på spjällrorna.

Tjejkväll - Livet efter dig.

Alltsååå.. Jag hatar sorgliga filmer. Jag blir SÅ påverkad! Jag blir helt matt i kroppen & vill bara försvinna för en stund 😅 Därför jag älskar skräckfilmer för då får man en kick istället, haha.

Nu ikväll hade Kulturhuset här i Svalöv anordnat en tjejkväll. Jag, Linda, svärmor, mamma & några av deras vänner gick. I början bjöds de på bubbel, frukt & lite mingel. Sedan satte dem igång Livet efter dig. Så himla bra, men så himla sorglig. Efter filmen delade dem ut lite presenter! 

Jag & Linda köpte massa gott och delade på.

Det fick såklart också bli en faceswap.

Present från Maria.

Innan kom Maria förbi en snabb runda för att hämta ett gosedjur hon & Isabell glömde sist! Då droppa hon också av en present till Olivia. Tack snälla du 💜 Nu behöver jag inte iväg & köpa klänning till Olivia till midsommar. Perfekt!



En kappa.

Olivia somnade i sin vagn efter vi ätit så jag gick runt och tittade lite i butiker. En tunn lång kappa från Gina Tricot fick följa med hem. Dock lite tråkigt att där inte fanns något midjeband till. Hittade ett skärp här hemma som passade iallafall.

Den ser mer blå/lila ut på bild, men är endast blå IRL! 

Jordgubbsskor.


Idag hade vi en lunch planerad på Centersyd tillsammans med Evelina! Vi är så himla dåliga på att ses, det är så synd. Vi satt & åt & uppdatera varandra i 1,5 timme sedan var hon tvungen att köra tillbaks till sitt jobb. Men en dejt nästa vecka är inplanerad, med några andra tjejer också! 😊

Idag invigde Olivia dem sötaste 🍓-skorna. Underbara tös! ❤️ om du bara hade förstått hur stark min kärlek är för dig. 

ZzzZzzz..




Matproblem.

Vi har varit bortskämda med att Olivia sovit hela nätter i flera månader, men nu är den ljuva tiden över. Tydligen.

Jag förstår varför hon vaknar när hon inte ätit så mycket gröt innan läggdags. Men när hon har ätit mycket?! Då vaknar hon ändå bara några timmar senare & vill ha 180 ml ersättning. 

Detta med mat tycker jag är lite frustrerande. Kanske för hon alltid har trilskats med det vilket resulterar en mamma med inte mycket tålamod. Jag tycker iallafall det är stressande. Jag vill SÅ gärna hitta rutiner för hela dagen som funkar matmässigt. Hon är inte överglad i burkmaten & ibland vill hon knappt ha ersättning iheller. Antagligen inte hungrig? Nä, men du måste ju vara hungrig någon gång under dagen? 

Från att ha haft dålig aptit och inte velat ha så mycket mat i ca 2 veckor till att hon ville ha hur mycket somhelst igår. Jag förstår att dem också har sina dagar, men vafan.. Ska de vara såna kontraster?

Jag förstår också att det kommer falla på plats med tiden. Men som sagt, en mamma med mycket lite tålamod som behöver få sova hela nätter igen. 

Vår söndag.

Idag har vi inte gjort mycket. Bara varit hemma och tagit det lugnt! 

Nu på kvällskvisten blev det dock en kvällsfika hemma hos mamma & Kenneth. Olivia tog sin eftermiddagstupplur en timme tidigare än vanligt så hon var övertrött så vi stannade inte så jätte länge. Nu ligger hon och sover med magen full av ersättning och välling. Efter några veckors paus av välling så tänkte jag prova igen, hoppas nu hon inte blir superhård. Dock ville hon inte ha det rent så fick blandat med ersättning, då slök hon de 😊

Nu ska jag & Jonas glo serier och mumsa på jordgubbar med (lite) vaniljvisp! 



Rea på Lindex.

Storlek 74 kommer Olivia nog ha till sensommar/höst och vi har absolut inget liggandes i den storleken. Annars har vi varit bortskämda med att ha en hel del på lager som varit Lykkes gamla i dem andra storlekarna! Så idag på rean köpte vi lite i storlek 74, dock blev de några plagg i storlek 68 också!

Favoriterna blev dessa byxorna. Dem är mörklila trots att de inte alls ser ut så, med lite glitter i. Kommer bli superfina till hösten 😍

Malmö.

Jag, Jonas & Olivia körde till Malmö i förmiddags! Solen skulle ju skina hela dagen, med gud vad kallt de var i skuggan. 

Vi traskade runder på gågatan, kikade runder i lite butiker. Lindex hade 20% rabatt på rea priset så jag kollade in barnkläder! Det var rätt så utgallrat, men hittade lite iallafall ☺️ Bilder på kläderna kommer upp i nästa inlägg.

Vi köpte också fika och gick till Kungsparken och lade oss på en filt!




The Conjuring 2.

Igår kväll gick jag & Linda & kollade på The Conjuring 2 här i Svalöv. Vi både älskar skräckfilmer (eller snarare kicken man får av de?) men ändå sitter vi där för händerna för ansiktet 😜 Sjukt läskig, men man ska verkligen se den på bio! Nu hoppas vi på en 3'a, eller hur Linda? 😉



Spårat lite inne på Coop.

Mamma kom hem till oss innan idag. Hon & Kenneth hade varit i Spanien i några dagar så vi fick höra allt roligt dem gjort! 

Sedan hängde hon med oss på våra planer. Körde först till Häljarp och hämtade upp lite leksaker jag köpt genom Facebook. Därefter blev det ÖB och en runda inom Coop.

Inne på Cooop spårade jag lite. Jag tycker faktiskt Maxi inte har så bra utbud med barnmat. Olivia får lite mellanmål och då vill jag inte alltid ge söt fruktpure utan köpte nu hem en del burkar med rotfrukter & grönsaker. Sedan fick de såklart bli lite frukt & middagar också. Dem hade också middagar som klämmisar från Semper jag velat prova! Skit bra när man inte ska vara hemma. 



Några mysiga timmar i Kågeröd.

Strax innan lunch idag efter Olivia sovit 2,5 timme (!) efter frukost så körde vi upp till affären och köpte jordgubbar, glass, grädde & choklad. Sedan styrde vi bilen mot Kågeröd för att umgås med Linnea & Edvin! 

Det var inte Olivias bästa dag och hon hade ett dåligt inflytande och fick Edvin att gråta så fort hon gjorde det, haha. Efter lite fika packade vi ner dem i vagnarna och gick en promenad! Väl tillbaka så var Olivia på bättre humör och efter att hon fått mat och vi ätit ännu mer jordgubbar så körde vi hemåt! Tack för en mysig dag 😘 

Så himla gosiga! 😍

Bus med Lykke.


Lykke är såå fantastisk med våra små pluttar Loui & Olivia! Nu börjar Olivia också tycka det är jätte roligt att följa Lykke från där hon sitter och titta vad hon håller på med! Och när Lykke busar direkt med Olivia, det måste vara en av dem bästa sakerna Olivia vet 😍❤️

Ängelholms hembygdspark.


Igår spenderade vi några timmar i Ängelholms hembygdspark! Första gången för oss alla att vara där och det var sååå himla mysigt. Det kommer bli ännu roligare sen när Olivia blivit större. Vi tog med oss mackor & fika & så blev det en glasspaus också. Min finaste underbara familj, jag älskar varenda sekund jag spenderar med er ❤️

Inte mycket sömn.

Trött. Tröttare. Tröttast. 

Inatt sov Olivia gott, Jonas sov gott (t.o.m lugnt & tyst haha). Men jag låg vaken mellan 02-06. Kunde helt enkelt inte sova! 

Jonas & Koffe har varit uppe hos mamma och byggt deras trädäck hela dagen. Mamma & Kenneth är i Spanien, men jag och Olivia hängde där såklart ändå. Trädäcket blev riktigt fint & stort! Jonas räkna ut att han hade borrat i ca 2400 trallskruv idag 😅 

Jag & Olivia var deras hejarklack & jag serverade dricka & allt som önskades. Nu ska Jonas agera taxi till hans föräldrar, när han kommer tillbaks så är det sängen som gäller!


Fredag & sol.

Alltså kolla dessa två?! Fantastiska ungar! Mitt hjärta svämmar över av kärlek för er och för såklart storasyrran Lykke ❤️ 

Vid lunch så traskade jag & Olivia upp till Linda. Vi käkade paj, drack kall pepsi och fikade på chokladmunk. Sen blev de bara massa häng i solen! Liiite för varmt för dem små känner jag.. Men annars ska man absolut inte klaga! 😍

När jag kom hem senare så fixade jag & Jonas mat nästan direkt sedan körde vi till Maxi för att handla lite gott till kvällen. När vi kom tillbaks blev det lite öl & vin hos hans föräldrar! Mysig fredag! 

Hennes första sandaler.

Sötaste sandalerna kom hem idag! Dock lite förstora så vi får se hur mycket dem använs.. Typiskt! 

Nästan frisk!

Näsan rann på henne jätte mycket igår. Dock var hon vid väldigt gott mod hela förmiddagen så jag lyckades städa toalett, hall & sovrum. Sedan när eftermiddagen närmade sig så märkte jag att saker & ting började bli jobbigt för henne och tack vare värmen kom hon inte riktigt till ro iheller. 

Hon somnade inte förrän strax efter 21, och då hade vi sprutat in koksaltlösning i näsan plus satt in en fläkt på lägsta nivå. Sen sov hon hela natten, så skönt! 

Näsan har knappt runnit idag och hon verkar mycket bättre. Skönt att de försvann så fort! Annars idag fick vi spontant besök av Maria & hennes tös Isabell! Maria har jag inte träffat på evigheter, så det var verkligen på tiden. Första gången hon träffade Olivia också! Efter några timmar av snack så begav dem sig. 

Efter middagen idag så gick vi ut på en promenix. Vilket väder vi har! Fantastiskt! 



Viktoria

- om mig och min vardag

RSS 2.0