Tuff tjej i jeans.

Idag hade Olivia jeans på sig, så himla gulligt! Igår tvättade jag upp hennes kläder i storlek 68, snart är de nämligen dags att hoppa till den storleken. Som vanligt kan underdelar vara en storlek mindre ett tag till! 

Solfilmsmontören.

Jag & Olivia var bara hemma och tog de lugnt fram till klockan 14. Då kom mamma & vi satte oss i vår bil och körde mot Helsingborg. Jag hade bokat tid på Solfilmsmontören och jag ville ha sällskap så mamma ställde upp! Vi trodde vi skulle få en lånebil, men det hade dem inte. "Det tar 2 timmar", så det var bara att sätta oss och vänta och försöka underhålla Olivia. Där kom & gick folk hela tiden så Olivia var nöjd! En timme senare kommer killen och säger att de är klart, han fick fart i röven för där fanns tydligen en till bil som skulle fixas 😜 Tack somtusan, vi är nöjda! Nu är vi redo för sommarens starka solstrålar.



Mer mat till lilltjejen.

I vanlig ordning så blev det veckohandling igår med Linda & Loui. Jag älskar att varje ny vecka startar tillsammans med dem, världens bästa! 💕 och jag älskar att dem (och Lykke och Emil såklart) är en sådan självklarhet i mitt, Jonas & Olivias liv. Jag & Linda kan ses flera gånger på en vecka, men ändå blir de inte jobbigt eller "för mycket". Där finns en sådan balans i vår vänskap som nog är annars väldigt svår att upprätthålla. Den ena kväver inte den andra utan allt är liksom så enkelt, precis som de ska vara ❤️

Det jag skulle komma till... 😊 Igår köpte jag hem lite mat till Olivia, nu är de dags för 5 månaders burkarna. Hon får mer & mer mat. Hon får äta mat ca 3 ggr/dag. Dock blir de inte så mycket att hon blir mätt utan hon får alltid ersättning efteråt. Men hennes intresse för ersättning börjar dala och jag märker att hon vill äta mer mat och då ska hon få de också! Hon är glad i mat och de ska man aldrig klaga på! Är där någon som har barn som är i Olivias ålder eller som kommer ihåg hur era barns matrutiner var i den åldern, så får ni gärna dela med er!


Stand-up.


Jag lyckades få biljetter!!! 😃😃😃 Den 18 mars '17 ska jag och Jonas gå och se Johan Glans i Helsingborg. Ett tag tills dess, men kul ska de bli!

Konstigt väder.

I söndags packade jag, Jonas & Olivia in oss i bilen på förmiddagen. Vi köpte med oss lite fikade och styrde mot skogen 🌳 solen var framme och värmde så gott och så fanns där super mycket vitsippor överallt. Vi hann precis fika klart när haglet/snön kom, dock hindrade de inte oss att fortsätta gå! 😊


Väl hemma igen så vilade vi lite & sedan körde jag till ett spinningpass! Jag fick ont i bäckenet förra gången jag körde step så nu blir de endast spinning & core ett tag framöver. 

Dop för Loui Gustaf Pelle.

I lördags var de dags för bästa Loui att döpas! Kl 14 samlades alla i kyrkan här i Svalöv, Loui var så himla duktig 😊 Efteråt körde vi till en lokal i Källs Nöbbelöv där de bjöds på bullar och kakor! Super gott! Tack till Linda & Emil ❤️ 

Vi hade köpt en mitt-första-år bok, en body från Newbie och en söt päronlampa! 

Dem finaste ❤️



Älskar er MASSOR!! ❤️❤️❤️

Nya rutiner.

Förra veckan började vi med att försöka få bort Olivias powernap mellan 20 & 21, hon brukar annars vilja vila i 20-30 minuter där någongång. 

Det har gått väldigt bra faktiskt! Efter att inte ha behövt mata henne på natten sedan hon var ca 2,5 månad så var jag lite nervös att hon skulle vakna mitt i natten/väldigt tidigt på morgonen för att vilja ha mat, men icke 😊 så himla skönt!

Så nu somnar hon runt 21-21.30 och sover till kl 8-9. Nu får jag & Jonas lite tid också ihopa innan vi lägger oss. Guldvärt!

Vår underbara helg kommer jag skriva om imorgon! 



Underbara sol.

Vilken dag! Vilket underbart väder!

Strax innan kl 11 körde jag & Olivia in till Landskrona. Där mötte vi upp Nina & Stina och vi tog en lång promenad som varade i 2 timmar! Det blåste som vanligt, men så himla skönt att solen var framme. 

När vi väl hade tagit oss en bit ner till borstahusen och kommit tillbaka till centrum igen så begav sig Stina hemåt & jag & Nina gick till Basilika och åt lunch. Vi satte oss på uteserveringen och där satt vi i 4 timmar.. Det var lä där så solen bara stekte på oss, vissa stunder trodde man att man skulle smälta bort, men man ska inte klaga! Fantastiskt! Efter ca 3 timmar så kom Ninas kille Sebbe också och höll oss sällskap. Sedan gick vi åt olika håll & jag & Olivia körde hem. Hoppas på fler såna här dagar! ❤️




Några av många bilder.

Min syster tog många fina bilder under den veckan hon var här! Jag väntar fortfarande på en del, men här kommer några så länge. Dessa är på dopförberedelser och några på efterfikan.


Georg Jensen.

Gjorde nyss om lite på köksbordet. Min fina ljusstake från Georg Jensen har stått gömd inne i sovrummet, kände det var dags för den att komma fram, den är ju så fin! Och så fick mina fina katter också se dagsljuset igen. 

Olivias dag.

Somnade såhär efter frukost, ont i nacken kanske?
Rätt så mycket gnäll & skrik.
Glad när den nya mössan kom på posten.
Det som har varit roligast har varit att sitta i matstolen och leka med leksaker.
Också lite lek på mage. 

(Det vita på huvudet är kräm för hennes envisa skorv.) 

Cirkus Rosa - NG Baby.

Ett nytt påslakanset från NG Baby till Olivias täcke & kudde i vagnen dök ner i brevlådan häromdagen! 


Det var väldigt svårt att få en bra bild på de så tog en bild från Google! 

Katrinplommon.

Katrinplommon med päron & äpple fick 🍐🍐🍐🍐🍐 av fem av Olivia. Riktigt smaskigt! Nu försöker jag underhålla en trött tjej.. Dendära powernapen mellan 20 & 21 ska försöka arbetas bort, så hon somnar lite tidigare än 23! Dem två senaste kvällarna har varit smärtfria så vi hoppas på att det fortsätter så! 😊

Dop för Arwid.

I lördags var det lilla Arwid som skulle döpas! Vid 12 var det dags i Felestads kyrka, en liten & charmig kyrka. Hela familjen var så himla fina & Arwid var super duktig & snäll! Jag hade Olivia i knäet så Jonas fick agera fotograf. Som jag är trött på dessa mobilbilder, vill verkligen införskaffa en bra kamera..

Första gången donnan hade hårband! 

Efteråt bjöds de på smörrebröd och småkakor hemma hos dem. Tack för allt! 😘
Ursäkta för tradig bakgrund! Men denna drag-elefanten från Sebra köpte vi till honom. Så himla fin! 

Vår älskade Orvar.


Tack för dessa 6 åren älskade älskade Orvis! ❤️ Våra hjärtan är i tusen bitar. Vi kommer aldrig någonsin glömma dig, vår finaste hårboll. Sov gott.

Igång igen.

Efter nästan 3 veckor utan träning pga sjukdom och en bruten tå så var de dags för ett pass igår! Det var ett step pass. Jag blev så frustrerad på mig själv för jag lärde mig inte stegen lika snabbt som man gjorde för några år sedan 😅 haha! Men det var lika roligt ändå!

Det är egentligen sjukt hur snabbt man blir lat. Under dessa veckor blev jag slarvig & åt godis mitt i veckan. Inte okej! Nu är det slut med sånt igen. För några veckor sedan vägde jag mig också och då var det - 3kg på vågen! Det märks för mina kläder sitter bättre & bättre.


5 månaders vaccination.

Idag hade Jonas tagit ut en pappadag så han har hängt med mig & Olivia! I eftermiddags var det dags för Olivias 5 månadersvaccination. Detdära med sprutor är ju inte riktigt min grej så jag fick gå ut från rummet när det var dags. Hon skrek såklart när hon fick sprutorna, men så fort Jonas tog upp henne blev hon lugn! Så skönt. Nu har hon också kommit ifatt med vikten. Så nu är hon helt proportionerlig med sin längd och är precis som hon ska "vara" 😊 

Olivia 4 månader 4 veckor;
6410 gram
63,5 cm
Hof 41 cm

Hon hade nästan gått upp 600 gram på 3 veckor! På torsdag blir hon 5 månader. Det är helt galet.

Mmm, gott med gröt tidigare idag. Invigde sin fina hakklapp hon fick på sitt dop av Jonas syster med familj 😍

O-mysigt.


Världens o-mysigaste unge alltså. Hon har bestämt sig för att inte vilja äta i famnen längre. Nu ska hon ligga själv för att kunna mysa med snutten samtidigt. Känns väldigt tråkigt för min del, känner mig som en så himla oengagerad mamma som bara sitter med flaskan mot hennes mun, men vad ska man göra? 😂 Det är ju trots allt hon som bestämmer.. Det mysiga dock är att hon gärna vill att jag ska borra ner mitt huvud vid hennes & hålla hennes hand när hon ska sova/vila så lite mys får man ändå! 

Korvgrillning med en fin vän.

Vädret lovade sol idag och de höll sitt löfte. Lite över tio kom Ina hit med Frank & Henry! Vi promenixade upp till affären där vi köpte korv, bröd & engångsgrill. Vi behöver nämligen köpa nytt galler till vår grill, men de funkade utmärkt med en engångs! Vi satt ute på vår altan och käkade & snackade & lekte med ungarna ❤️ Dem stack för någon timme sedan och nu tar jag det bara lugnt i solen medan Olivia ligger och sover i vagnen.



Bra helg.

I fredags var jag & Jonas ute på dejt! Första gången vi åkte iväg & umgicks själva sedan Olivia kom, det var på tiden. Så medan vi åt middag på Lucy's Diner så tog Jonas föräldrar hand om Olivia. Hon hade varit väldigt ledsen ett tag, men blev lugn fort i farfar Klas famn. Att åka iväg och göra något på tu man hand måste försökas göras en gång i månaden. 

I lördags sken solen när vi steg upp, så underbart. Vi gjorde vid oss och körde sedan mot Höganäs. Där skulle vi till en butik som heter Cirkusfabriken. Jag har följt dem länge på Instagram, men det tog ett tag innan jag förstod att deras fysiska butik fanns 40 minuter bort. Dem har baby/barn kläder, inredning, leksaker osv. En rätt liten butik, med mycket märkessaker. Jag hittade mängder jag hade velat ta hem, men istället köpte jag doppresenter. Nu är presenter för 2 av 3 dop klarade iallafall! Eller Olivia fick en napp från Elodie Details. Vi har använt NUK i latex, men dem känns små, så vi ville prova en annan och den godkändes mer än väl!


Sedan på kvällen åkte vi hem till Emil & Linda & mös där i några timmar! Blev en promenad i kvällssolen och lite godis och kaka framför tv'n! 💕


Härlig stil när man äter.


Alltså denna tjejen.. Igår morse skulle hon ligga på sidan i mitt knä, pilla på sina fötter & titta på tv samtidigt som hon åt 😂 Att en sån liten människa kan få en att le & skratta flera gånger om dagen är helt otroligt. 

Gröt.

Förra helgen fick Olivia smaka på gröt. Med tanke på hennes kroppsspråk så verkade det vara en riktig hit! Imorse så fick hon igen och släppte inte skeden med sin blick.




Kvällsgott & rinnande näsor.


Idag fixade jag lite gott till mig & Jonas. Olivia måste ha känt på sig att jag mår dåligt och behövt sova för hon har bara tillåtit mig att göra det 1 timme under dagen 😆 Nu håller hon dock på att somna (hon är nästan som en klocka, kl 23 däckar hon). Jonas näsa har också börjat rinna så snart ligger väl hela familjen igen. Det är april, skulle inte allt sånthär vara borta? Jaja, snart vänder det väl!

Sjuk. Igen.

Du skojaaaar... Jag har blivit sjuk! Igen. Vaknade i söndags med halsont som gick upp till öronen. Idag kändes de lite bättre i halsen, men lite värre i öronen, men annars väldigt pigg. 

Nu ikväll började näsan rinna rejält och nyser var & varannan minut & kroppen värker. 10 mil till vatten & alvedon känns de som.. Tänk om Olivia också blir dålig. 😓 det blir isåfall karantän för oss båda.


Loui & Olivia.

Här kommer lite bilder på finaste Loui och Olivia från idag ❤️ tänk att de endast skiljer 6 veckor mellan dem. 




Majssoppa med bönspread.

Jonas syster har börjat följa med mig för att veckohandla varje måndag och idag var inget undantag! Mycket trevligare att ha sällskap trots man inte hinner prata jätte mycket för man är helt koncentrerad på att hitta allt man behöver! 

När vi kom hem så packade jag snabbt in varorna i kylen och lade Olivia i vagnen så gick vi till dem för att umgås :) 

Några timmar senare var jag hemma igen och skulle påbörja middagen! Idag blev det vegetariskt. Majssoppa med bönspread. Det blev riktigt mumsigt! 

Detta var "bönspread". Vita bönor, smetana, riven västerbottenost, gräslök, salt & peppar. Åh de var SÅ gott! 👌🏻

Soppan blev också supergod! 

Här hade man bönspread med salladsblad och tomat. Mmm.. Detta måste göras igen! 

Tänder eller utvecklingsfas?

Älskade älskade tjej. Hon har det tufft nu. Jag vet inte om de kanske är tänder på g eller det är bara någon utvecklingsfas som är riktigt jobbig för henne.. Jag har aldrig sett henne så ledsen & arg så stor del av dygnet. Förutom då den första tiden, men det var på en helt annan nivå..

Hon stoppar in allt hon kan komma åt i munnen & får hon inte in de tillräckligt långt blir hon så himla arg. Jag har försökt kolla för att se om något är på g, men jag ser inget. Någon som kan dela med sig av sin erfarenhet? Om ert barn också var mycket ledsen och arg vid tandsprickning, hur lång tid tog de innan man kunde se något?



En dag i Ramlösa.

Några jobbiga kvällar är över så nu lägger vi det oss bakom oss och hoppas hon får tillbaka sitt strålande humör snart 😊

I torsdags körde vi till Ramlösa! Där skulle jag & Olivia träffa Cassandra & Loa. Dem hade precis köpt ett radhus och vi ville så gärna komma och titta. Vi köpte med oss frallor så käkade vi frukost ihop. Efter det tog vi en promenad & satt sedan ute på deras trädäck och fikade på supergod kladdkaka med jordgubbar & grädde. Mums 😋

Jag köpte med mig lite presenter till Loa och en liten inflyttningspresent till föräldrarna i huset! 


Olivia fick prova Loas stol. Lite vingligt för huvudet men annars satt hon någorlunda bra, så jag & Jonas körde till Ikea igår och köpte en. Så fort hon blir större & helt stadig så blir det en tripp trapp 😍

Inte alltid så lätt.


Äntligen 💤💤 Super jobbig kväll..

Nya tag imorgon! 💪🏻❤️

Viktoria

- om mig och min vardag

RSS 2.0