Redo för babysim!

Idag drog jag med Linda & Loui till Väla. På lördag börjar Olivias babysim, jag behövde ny bikini & hon behövde en badbyxa.

Sen fick två tröjor & ett par tights till Olivia från Zara följa med hem också! Bodys är faktiskt ingen favorit längre, tycker de är mycket smidigare med vanliga tröjor/t-shirts nu!

Annars blev det lunch & massa snack som vanligt! Tack för några mysiga timmar Linda 😘

Äpplepuré.

I förmiddags var jag uppe i affären en runda. Köpte bl.a. på mig lite äpplen! Så när jag kom hem började jag göra äpplepuré till Olivia.

Tog ett gäng ekologiska äpplen och kokade dem tillsammans med en hel kanel & vaniljstång! Fyllde en burk med endast purén i och sedan tog jag resten och lade i rysk yoghurt och mixade havregryn så det blev mer mellanmål av det! 4 klämmisar & en halv burk blev det av de. Är detta en ny hobby kanske? 😅

Stod själv i några sekunder

Jonas stack och fiskade en liten stund efter middagen och då ringde jag hit mamma/mormor! Vet ni vad Olivia gjorde? Hon stod själv, utan att hålla i någonting, i ca 5-8 sekunder, sen försökte hon gå själv. Det gick dock bara med ett steg, sen trillade hon, men så himla duktig!! Hon kryper ju fortfarande inte, hon ålar sig fram, men jag tror hon hoppar krypningen och kommer börja gå istället. Dock tror jag såklart inte hon börjar gå nu nu, men inom en snar framtid förhoppningsvis 😍

Ny energi!

Det märks att jag börjar bli frisk för nu känns det som jag har massvis med energi! Så himla skönt!

Olivia är ingen "frukost-människa" och gröt är oftast ett big no-no så vi har kört med ersättning på morgonen. Det har passat bäst för henne trots att hon inte har velat ha så jätte mycket. Men jag hade ju velat ge henne något mer mättande så nu provade att jag blanda ca 2-3 dl gröt (alltså gröt + vatten, inte endast grötpulvet), en avokado, 10-15 st hallon & 10-15 st blåbär.

Jag var ju tvungen att smaka och såå gott det blev, haha. Avokadon gjorde de så krämigt och dem frysta bären gjorde de kallt & gott, påminde lite om glass. Jag fyllde det i några av mina klämmisar som jag beställt hem. Det blev ca 2,5 st.

Linsbolognese.

Idag känner jag mig mycket bättre. Dock är hostan fortfarande jobbig så vi fick köra iväg & handla hostmedicin, hoppas den försvinner snart också!

Mellan varven att vila & umgås med Jonas & Olivia så ställde jag mig och lagade lite mat till vår tjej. Något som jag planerat att göra i flera dagar, men inte blivit av.

Jag gjorde linsbolognese med pasta. Det såg riktigt mumsigt ut! Olivia har blivit såå duktig på att äta själv. När jag gjorde den kycklinggrytan för några veckor sen så hade hon lite problem med att tugga på kycklingen, men bara veckan därpå så va det inga större problem längre! Så vi har börjat ge henne de vi äter, bara utan salt, dock är de inte alltid passande mat så de är bra att ha lite i frysen!

Vab för Jonas.

Efter nästan 2 veckor med något envist virus som inte vill lämna min kropp, så började jag gråta imorse efter en jobbig natt med Olivia plus att jag var så trött på min kropp som inte vill bli frisk. Jag har vilat så fort Olivia vilat, men kroppen hinner ändå inte återhämta sig så Jonas stannade hemma idag. Han vabbar för första gången & jag har fått sova massor. Guldvärt!

Hostan är värre idag, men halsen känns lite bättre. Jonas kommer stanna hemma imorgon också, så de känns superskönt.

Innan Jonas & Olivia åkte iväg på äventyr så fick jag frukost på sängen. Låg alltså i sängen, åt macka & kollade på tv. Det är något jag inte har gjort sedan innan Olivia kom! Det var såå skönt!

Sen fick jag en bild när dem var iväg 😍❤️ Åhh, bästa!

Dumma hals.

Jag fattar inte vad det är med min hals, men den vill inte bli bra. Idag är de mycket värre av någon konstig anledning. Dock känner jag mig inte så sjuk i kroppen så det är skönt!

Måndag idag & Lykke har börjat dagis så nu börjar jag & Linda våra veckohandlingar igen. Det blev faktiskt en tur till Maxi i Råå och det är ju verkligen den bästa Maxi butiken!

När vi var klara så satte vi oss på caféet därinne. En korv med bröd & en liten kladdkaka - 20 kr. Lite annorlunda än om man hade satt sig på EH..

När jag hade packat upp allt hemma så promenixade vi hem till dem, Hanna kom även & höll oss sällskap! Några timmars snack senare så begav jag & Olivia oss hem.

Jonas & Olivia ligger och sover i sovrummet & jag ligger ute på soffan. Vi vill ju inte att min hosta ska väcka henne under natten!

Min älskade älskling! Så stor du har blivit nu. Igår blev du 9 månader ❤️❤️❤️ som jag älskar dig!!!

Dålig dag

Detta är ingen bra dag idag. Olivia har fått hosta så hon har hostat hela natten & min kropp värker. Tålamodet är på NOLL och jag längtar såå tills Jonas kommer hem.

Ibland orkar jag bara inte & idag är en sådan dag. Jag vill bara dra täcket över huvudet och försvinna.

Plus att jag ville så gärna gå på babysim med Olivia, men hade helt glömt att boka. Dock lyckades jag få en plats, men inte på den dagen jag hade önskat! Åh.. Det positiva dock är att Jonas kan följa med, så de kan nog bli bra ändå!

Ikväll vill jag ha både pizza & godis.. Men min diet säger nej. Vi får se vilken röst som vinner!

Bad moms

Igår körde jag, Hanna, Linda N, Linda R & Johanna in till Landskrona för att kolla på bio, vi såg Bad Moms. Alltså SÅ himla bra! Den innehöll verkligen allt, en helt fantastisk film. Jag rekommenderar verkligen den! Jag måste se den igen..

Smoothie

Titta vilken fin färg de blev på min smoothie imorse! Frysta ekologiska sommarbär, kvarg & vatten. Mums!

Olivia ligger och vilar och jag ligger bara och slappar på soffan. Ingen träning idag, mår dåligt igen, haha. I eftermiddag ska mamma följa med oss till Nova, där ska jag fixa lite. Sen ikväll blir det bio med ett gäng tjejer! 😊

Mysig dag!

Både jag & Olivia känns mycket bättre, så när hon tog sin förmiddagsvila så gick jag ut på altanen för att träna. Samtidigt som jag kastade runder min kettlebell så hade jag kontakt med Linda. Vi bestämde oss för att hon & Loui skulle komma hit efter dem lämnat Lykke. Väl här så bestämde vi för att trycka in våra vagnar i vår bil och sedan köra mot Järavallen! Helt underbart väder ju! Vi gick slingan på 4,3 km, sedan lade vi oss på den stora gräsplätten och åt lunch och bara njöt i solen.

Väl tillbaka i Svalöv så tog vi en PW till Lykkes dagis för att hämta henne 😍 sedan traskade vi tillbaka hem till oss där de blev lek någon timme innan dem körde hem.

Så himla himla mysig dag, jag njöt verkligen till fullo av vädret! Och icke kunde jag ha tillbringat den med bättre personer!

Dock skulle jag inte ha tränat. Jag mår såå dåligt nu! Kroppen värker igen och halsen har svullnat upp. Hoppas på att de är borta tills imorgon! 😊

Olivia fick testa att åka framåtvänd lite!

Kyckling i tomatsås.

Jag vet inte vad som händer, men helt plötsligt vill jag göra massa mat till Olivia! Idag blev det kyckling i tomatsås med morötter och makaroner till. Jag har beställt hem lite klämmisar så jag kan göra mina egna frukt och frukt/grönsakspuréer också! This is fuuuuun.. 😊

Elodie Details AW 16

Elodie Details har släppt sin höstkollektion. Så himla mycket fina saker! Denna fina filten ska bli Olivias. Älskar den!

Bra natt & bra lunch.

Natten var bra. Olivia sov 19.30-05.30, så himla skönt! Jag förberedde mig nämligen på de värsta.

Efter frukost, vila & mellanmål så gick vi ut en runda. Gick inom affären och sedan en liten omväg hem!

Till lunch fick Olivia kokt korv (utan skinn), morötter & broccoli. Jag gjorde lite extra så blev det 4 st burkar. Humöret är tio ggr bättre nu vid maten, men jag är rädd att hon inte får i sig tillräckligt. Det godkänns dock att jag petar in några bitar i hennes mun när hon håller på att leka. Men det blir nog bra, annars lär hon ju säga till.

Att dricka själv ur pipmuggen är verkligen en hit! Det lärde hon sig idag 😊

Kladdig frukost.

Inatt kasta jag ut Jonas till soffan. Olivia vaknade ledsen & förkyld så jag tog upp henne till mig i vår säng. Det blev inte många minuters sömn, men imorse var hon ändå vid väldigt gott mod. Jonas hade stuckit & fiskat tidigt så när han väl kom hem igen tog han henne & jag gick och lade mig. Min hals är inte riktigt kry iheller!

Till frukost fick hon äta själv som planerat. Hennes aptit var inte på topp, men lite fick hon i sig. Det blev en plätt, ägg & lite rysk yoghurt som hon fick kladda runder med.

Broccoli- och ärtplättar.

Dem senaste 1-2 veckorna har inte varit roliga att mata Olivia. Hon blir riktigt riktigt arg och vill knappt äta. Det går endast att få mat i henne om man distraherar henne! Tanken slog mig dock idag att hon kanske vill äta själv, så nu ska vi prova det.

Så ikväll förberedde jag till hennes frukost tills imorgon. Gjorde plättar på broccoli & ärtor! Så imorgon bitti får vi se om det uppskattas eller ej.

Ca 150 g broccoli
Någon näve ärtor
2 ägg
1 msk mjöl

Koka broccoli & ärtor sedan mixa allt tillsammans.

Klipp klipp.

Nu har jag klippt av en bit av mitt hår! Så himla skönt! Det är fint på många sätt, men så mycket jobb med det.. Och i vägen är det också 😜

Vika tvätt.

Olivia ville vara med & vika tvätt. Det gick sådär! 🙈

Chiapudding

För ett tag sedan var chiapudding väldigt populärt, jag har velat smaka det länge, men glömt det hela tiden. Men igår så tog jag tag i det! Jag förberedde en till mig & en till Jonas som han kunde ta med till jobbet idag.

Jag lade lite färska hallon och kiwi på och det blev supergott!

2,5 msk chiafrön
1 dl kokosmjölk
2 msk vaniljkvarg
1 krm vaniljpulver

Helgen som har varit.

Tänkte skriva lite vad vi gjorde i helgen.

I lördags så var vi bara hemma på förmiddagen och tog det lugnt. Strax efter lunch hoppa vi in i bilen och körde till Lotta på Åsen, där tog vi varsin macka & våffla. Dock var våfflorna en besvikelse!

Sedan på kvällen var vi hos Linda & Emil. Där blev det hämtmat och film 👌🏻

På söndagen drog jag med Linda till Väla. Jag var på jakt efter klänning till bröllopet, dock var där absolut ingenting. Inte helt rätt tid att leta efter festklänning när hösten är på ingång. Men det var mysigt att strosa runder utan barn, ingen stress & få äta i lugn och ro. Kvalitétstid med finaste svägerskan ❤️

Kayla Itsines.

För några år sedan så köpte jag ett träningsprogram av Kayla Itsines, en personlig tränare från Australien. Jag tog fram dem papperna idag och tänkte påbörja det igen. Sjukt bra träning! Olivia ligger och sover och jag har precis fått träningen gjord. Så fort min tå mår bra igen så blir de morgonpromenader också!

Penicillin till frukost.

Min frukost?! Haha näää.. Jag har haft en inflammerad tå i över en månad nu och äntligen har jag fått penicillin så nu ska jag gå på de i 10 dagar! Hoppas de blir bättre efter det!

Nu får jag vänta en timme innan jag kan inta frukosten. Är såå hungrig!

Vår fredag hittills.

Lite över 06 ville Olivia starta dagen, jag var inte lika pepp, men det var bara att hoppa upp & ta upp världens gladaste unge 😊

Efter hon hade fått sin frukost så fick hon springa runder i sin älskade gåstol. Under tiden vek jag tvätt & plockade undan! Det såg ut som ett bombnedslag. Det behövs inte mycket stök för att de ska se kaotiskt ut när man bor litet. Längtan efter hus har nog aldrig varit större än vad den är nu! Vårt mål är att vi ska hitta vårt drömhus nästa år, tills dess är de bara att hålla ut!

Mamma kom en stund också, hon fick passa Olivia medan jag körde ner till deras lokal & hämtade en hylla. Sedan kom där några & köpte den. Så himla skönt att få sålt saker!

Nu ligger Olivia och vilar på vår säng & en nötgryta med plommon står på spisen och puttrar! Strax tänkte jag också göra Olivia sällskap, att slumra till lite hade inte varit helt fel.

Vill ha - bröllopsoutfit.

Kolla, så snyggt. Detta vill jag SÅ gärna ha på bröllopet som jag skrev om igår. Det finns lite grönt i klänningen så de hade varit såå fint med dem gröna skorna! Tyvärr så är klänningen rätt så dyr, så jag får nog leta vidare.

Jakt på skor & klänning.

Om ca en månad så ska jag gå på bröllop, en gammal kollega från NY ska gifta sig! Så idag körde jag, Olivia & mamma till Väla. Jag hade hittat ett par skor som jag hade kunnat tänka mig att ha, men de blev inte som jag tänkt mig. Får fortsätta min klänning och skor jakt snart!

Ett litet set från HM blev det till Olivia. 129 kr för tights och tröja, hur kan man låta bli? Och sedan shampo & balsam från Paul Mitchell!

Bulgursallad med parmaskinka.

Mums vilken middag vi åt idag! Dem senaste veckorna har jag varit SÅ sjukt motiverad både till kost & träning. Jag har i princip inte ätit något onyttigt alls! Hoppas verkligen jag kommer hålla igång detta, eller jag SKA rättare sagt.

Återigen till dagens middag. Jag gjorde en sallad på bulgur (kokade det i grönsaksbuljong, så gott! Tips!), haricot verts, fetaost, bönmix, gurka, tomat, rödlök & så parmaskinka. "Godaste salladen jag ätit" säger Jonas.. Mmm, god var den!

Viktoria

- om mig och min vardag

RSS 2.0