En febrig Olivia.

Kalla mig mes-mamma eller vad ni vill.. Olivia ligger och sover på vår säng med 40 graders feber och har hastig andning. Det känns inte alls kul. Såhär hög feber har hon aldrig haft tidigare, men nu har hon också varit på dagis så de var ju bara väntat. 


Det gör bokstavligen ont i mig från topp till tå att se henne så. Innan låg hon bara i min famn, normalt sett blir hon lätt distraherad, men nu låg hon bara och blunda trots ljud runt omkring. 

Vi kommer säkerligen titta till henne sisådär 100 gånger i timmen ❤️ Feberkramp hade Jonas som liten och de skrämmer mig lite..

Organisera.

Jonas är i Danmark för att fiska och ska vara där till söndag. Jag jobbar som vanligt imorgon så därför är Olivia hos sin mormor nu, där ska hon sova över!


Så här sitter jag, ensam i huset, med tända ljus & har precis betalt räkningarna & organiserat dem i våra pärmar! Avkoppling deluxe.

☝🏻

Leos Lekland.

I tisdags tog jag ut en semesterdag så då var det min femte lediga dag på rad, underbart ju!


Jag, Jonas & Olivia var iväg på förmiddagen, men sedan beslöt vi oss för att köra till Leos Lekland. Innan vi kom iväg så lyckades jag dock spräcka min skräm på telefonen och Olivia lyckades trilla rejält så de blödde ur både mun & näsa. Nu är de anmält till försäkringsbolaget & en tid hos tandläkaren har blivit bokad, så nu hoppas vi att allt är bra, vilket jag tror också!

Åter till Leos Lekland.. Det är så himla fint och fräscht på leklandet vid Väla. Olivia gillar dock de inte riktigt, kan iofs vara att hon inte var på topp efter de fallet.. Men rutschkanorna var en hit iallafall. 

Babyjogger City Lite Sulky!

Det är fördelen med att jobba i Malmö! När man ska handla något begagnat genom Facebook så bor alltid 8 av 10 i Malmö och nu har man möjlighet att mötas upp istället för att behöva betala frakt. 


För 2 veckor sedan så köpte jag en ny vagn. En sulky, men ändå en rätt rejäl sulky så Olivia kan sova i den & så. En från Babyjogger, vi är väldigt nöjda än så länge! Jag som har velat ha en annan vagn rätt länge nu är extra nöjd.. 😊

Påskafton 2017.

Påskafton spenderades på kollo i Magnarp! Vi var ett stort gäng som fungerar så himla bra ihop. Massa barn också i olika åldrar. Tack vare de dåliga vädret fick vi hålla oss inomhus, men det blev bra ändå. En del lekar, snack, bordpingis och bus med barnen innehöll denna dagen och kvällen. Och en massa gott att äta & dricka, såklart! 


Vi var några stycken som sov över också. På morgonen blev det frukostbuffé av alla rester från dagen innan 😍 Solen beslöt sig också komma fram! Efter ett dygn där så körde vi hemåt. Perfekt påskafton med fina människor!

Inskolning.

Jag har en del att skriva om påsken som precis passerat förbi, men först måste jag berätta hur Olivias första dag på förskolan gick 😍


Så idag, 19 april 2017 började vår älskade dotter på förskola. (Plussade jag inte precis..?) Hon blir 1 år och 5 månader om 2 dagar och hon känns verkligen redo för förskola. Hon kan gå & springa, hon kan kommunicera på sitt sätt & hon är tillräckligt stor för att säga ifrån om de behövs. 

Jag jobbar ju så ni har nog räknat ut att Jonas tar inskolningen. Idag var hon där i en timme. Dem första 10 minuterna hade hon varit reserverad, men sedan hade hon begett sig iväg på upptäcksfärd. En 2 åring vid namn Doris tog hand om henne. Massa pussar, kramar & klapp på huvudet, så enligt Jonas verkade dem finna varandra direkt 😍

Imorgon ska hon vara där 1,5 timme och jag önskar jag kunde vara en liten fluga i ett hörn..

Lyckorus.

Vilket lyckorus jag har i kroppen. Jag älskar min man, min unge. Min underbara familj, min "svär"familj och mina fina vänner. 


Där är inte så mycket att göra på jobb och pendlingstiden är tuff, men jag trivs ändå. Armaturer är inget jag brinner för, men för kundservice gör jag. Älskar alla utbildningar vi får. 

Jag älskar vårt hus. Så otroligt mycket. Jag njuter av varenda minut här hemma! Speciellt när Olivia sover, Jonas fiskar & jag bara går runder och plockar & fixar. Det är fan livet 😅 Jag älskar att vi flyttade in i början av året. Att vi nu har hela våren & sommaren framför oss. 

Jag älskar att Olivia börjar på förskola nästa vecka. Ja, vi alla tre är så himla redo för detta! Såklart är jag lite nervös över när det riktiga "livet" startar. Hur vi ska hinna med att veckohandla, laga mat, tvätta & allt dedära. Men det kommer lösa sig! Magkänslan angående förskolan och avdelningen hon fått plats på känns bara så himla bra, från topp till tå. Hon kommer ha de så bra där! 

Jag älskar att jag just nu sitter i vårt kök med tända ljud i ett tyst hus. Jag ska deklarera och sedan fylla i lite autogiro ansökningar. Jag älskar också att jag är ledig i 2 dagar till och att jag ska spendera dem med mina två bästa.

Jag älskar också att min älskade syster & John ska komma hit i juni, jag har tagit semester och kan få kramas & klämma på min sis så mycket jag vill. ❤️

Jag älskar livet.

Långfredag.

Vilken underbar dag vi har haft! Trots stressen jag kände igår kväll & imorse så hann vi ändå med allt innan alla kom. Runt 09.30 kom Jonas familj, Hanna med familj & mamma & Kenneth. Alla hade med något bidrag till dagens buffé! 😊 


Det blev en massa gott att mumsa på. Barnen fick påskägg av bästa Linda & Emil & presenter av Anki! ❤️ Jag och Jonas fick också fina inflyttningspresent/påskpresenter. Så himla tacksam!

När alla hade gått blev de en promenix med Olivia i vagnen så hon skulle somna. Medan hon sov gott plockade vi undan allting och tog de bara lugnt. När hon väl vakna så körde vi till Väla. Jonas behövde ett par nya skor & Jonas hade också lyckats bli av med Olivias skalbyxor så vi fick köpa nya & så fick de bli vantar också. Smått omöjligt att få tag på de.. Nu har jag namnat alla hennes ytterkläder också! 

Skärtorsdag.

Klockan 15 idag stämplade jag ut från jobbet och begav mig till tåget. Där var i princip inget att göra på jobbet, fick ett samtal på hela dagen.. Nu väntar 5 dagars ledigt, underbart!


När jag kom hem körde Jonas & fiska. Jag och Olivia åt middag & sedan försökte jag förbereda så mycket som möjligt inför morgondagen. Då kommer våra familjer + några vänner till oss för påskfrukost/brunch. Nu när vi bor större så känns de kul att "hålla" i bjudningar, men just nu har jag ingen ork och känner mig lite stressad för allt vi ska förbereda imorgon bitti. Jag brukar också vilja lägga lite kärlek på dukning osv, men de blir de inte iheller..

Jaja, de ska bli mysigt iallafall! Skulle allt inte vara på plats när alla kommer så är de inte hela världen. Måste släppa kontrollen lite när de kommer till sånt 😅

Vardagspusslet.

Enda sedan jag började jobba har jag varit SÅ trött i både kropp och knopp. Det är långa dagar, ena veckan går jag upp 05 och är hemma strax efter kl 17. Andra veckan går jag upp 06 och är hemma stax efter 18. Sedan tar jag min allra sista energi och ger till Olivia när jag kommer hem & håller igång tills hon ska sova.


Så fort hon somnat och man kommit ner i varv så känner man sig helt klubbad. Jag har aldrig någonsin i hela mitt liv somnat så snabbt eller sovit så hårt som jag gör nu. Ibland hinner jag somna innan ens Jonas borstat klart sina tänder 😅 Samtidigt som de är bra att jag får min djupsömn så får man dåligt samvete för man knappt har någon energi över till Jonas. Man orkar knappt prata & man kryper ner innan kl 22..  

Nu har jag iallafall börjat röra på mig. Vi nattar Olivia varannan natt så dem kvällarna som Jonas nattar så springer jag ut & kör intervaller. Allt för att få lite mer energi! 


Påskfint på framsidan.

I eftermiddags när Olivia vaknade, strax efter kl 14, så bestämde jag att vi skulle köra iväg lite. Jonas var och fiskade och jag hade huvudvärken från helvetet. Att stanna hemma med en snorig & hostig unge var jag inte taggad på. Kollade upp öppettiderna på Tullstorp, såg att vi hade 45 minuter på oss så vi kasta in oss i bilen och körde! 


Sen spenderade vi några timmar på framsidan och gjorde de lite påskfint & välkomnande! 

En sådan här kruka står på varsin sida av trappan till ingången! Längtar tills vi ska ta bort "sten-rabatten".. 

Telefonen återuppstod.

Min telefon dog för några dagar sedan. Var på Telenor, Apple store & idag har jag varit i kontakt med Apple support! Enligt dem skulle allting ha försvunnit ifrån min telefon (en del tårar har de blivit), men på något sjukt vis lyckades jag få den att uppdatera sig trots att bara äpplet syntes och allting var kvar!! Lite sådär smått överlycklig...
 
Hade allt försvunnit så hade jag förlorat alla bilder och videos på Olivia sedan hon va 3-4 månader! Jag antar att de inte bara är jag som är värdelös att lägga över det på annat, men nu har jag lärt mig!
 
Imorse var jag hos läkaren och därefter jobbade jag hemifrån. Nu är de dags för bingen, imorgon blir de icke jobb hemifrån, tyvärr..
 
 

Viktoria

- om mig och min vardag

RSS 2.0