Fullt ös denna fredag.

Natten inatt var inte jätte rolig.. Tack vare Olivias förkylning vaknade hon varannan timme. Så imorse kände jag mig inte så pepp på livet, mår inte helt hundra själv och planen var att gå på öppna förskolan, men de kände jag inte alls för.

Solen sken och nu när hösten verkligen har kommit så vet man aldrig när regnet drar in så jag & Olivia gick ut för att få lite frisk luft. Efter ca en timmes promenad så hörde Ulrika av sig, hon och Charlie ville komma på besök! Jag dukade fram lite frukost och väntade in dem.

Det blev lek, snack & ätandet. Sedan skulle vi gå och gunga, men båda barnen somnade så vi gick en runda istället!

Väl hemma igen var Jonas hemma tillsammans med Koffe. Han ville träffa Olivia lite! Efter lite lek körde Ulrika & Koffe och vi började förbereda middagen. Vid 18 plingade Jonas mormor på och vi bjöd på middag och efterrätt. Mycket trevligt!

Förkylning IGEN.

Olivia vaknade med en näsa som rinner och jag med lite halsont. Suck... Inte igen! De blir hennes tredje förkylning på lite mer än 3 månader.

Hösten har iallafall kommit nu! De blåser och regnet piskar. Så idag har vi bara varit hemma. Jag har fått städat & i eftermiddag kom mamma en runda.

Jonas ligger och vilar och jag ska strax väcka han. Vi ska köra & köpa lite hämtmat och sen blir de bara mys i soffan hela kvällen! 🍃🍂🍁🌿

Sleeping beauty!

Min älskade, finaste, underbaraste, envisaste, bestämda, fantastiska, kärleksfulla, gosigaste lilla flicka! ❤️ Jag älskar dig med hela mitt hjärta!

Bra start på veckan.

Vilken mysig måndag vi har haft idag! I förmiddags mötte jag & Olivia upp Ulrika & Charlie på Centersyd. Där strosade vi runder i flera timmar. Tittade, shoppade, matade ungar, åt själva lunch, gick bort till Lager 157 & lite annat.

Jag köpte lite små saker till Olivias kalas, men även tröjor, strumpor & pyjamas till henne. Ett "springbälte" till Jonas & så hittade jag en höstkrans.

Väl hemma igen så lagade jag mat snabbt, lade de i matlådor & matade Olivia. Sedan väckte jag Jonas som låg och vilade och sa att vi skulle ut till skogen. Packade ner matlådorna och lite dricka och körde till Skäralid. Efter vi suttit ute och ätit upp & tagit en promenix så körde vi en liten omväg hem. Helt plötsligt stod en tjur och några kossor lösa på vägen. Spänning i vardagen..

Loppis.

Precis som varje lördag så var det dags för babysim även idag, men denna gången fick Jonas åka själv med Olivia. Jag hämtade istället upp Linda & körde till Marieholm för att gå på loppis. Kläderna rörde jag knappt för man kom knappt fram, men mitt största mission var ändå att hitta lite mer stimulerande leksaker till Olivia och de gjorde jag.

Väl hemma igen så blev en liten vila och sedan körde vi till Malmö, till Babyringen. Vi vill köpa ny vagn (dock inte just nu), och Mountain Buggy verkade intressant så vi kände & klämde lite. Dock är den utesluten nu pga olika anledningar!

Vi köpte med oss pizza hem och sedan stack Jonas & fiska lite. Medan han gjorde de så drog jag ut Olivias lekmatta på altanen (de va ju så skönt ute!) och tog ut några av hennes nya leksaker. Lådan med klossar blev favoriten!

Fredags tradition.

Vår eftermiddag spenderade vi inne i Landskrona hemma hos Nina och Lily. Ulrika & Charlie var också där såklart! Jag köpte med mig lunch och fika så det mumsade vi på.

Ungarna lekte och vi fick snackat av oss lite! Det är så himla kul att vi försöker ses en dag i veckan nu. Dock saknade vi Linda, Lykke & Loui som inte kunde idag 💕

En tuff dag.

Idag var en jobbig dag för oss båda. Idag blev du också 10 månader, min stora tjej 💖 Du säger ifrån illa kvickt när något inte passar dig och får du inte som du vill så låter du hela världen höra det. Ibland blir det bara för mycket för mig. Du skriker så tårarna sprutar. Imorse var det för du inte fick min telefon. Jag försöker alltid distrahera dig med antingen någon leksak eller med något ätbart, men det går inte. Fungerar inte min famn och mina pussar som tröst så brukar jag lägga dig på vår säng med din snutte, jag lägger mig sidan om och kryper nära, då brukar du komma ner i varv igen. Jag ger dig så mycket av mig själv som jag bara kan.

Du är SÅ otroligt medveten att det ibland skrämmer mig. Du är 'bara' 10 månader, men du har ändå full koll på vad som händer runt omkring, vad jag gör, vad jag äter, vad jag pillar med, vart jag är. Det sa läkaren på BVC i fredags också, du missar absolut ingenting, inte för en sekund.

Detta är absolut inget som endast är negativt, snarare tvärtom. Men min lilla kära dam, man kan inte få som man vill, man kan inte få äta vad man vill och man kan inte leka med vad man vill. Det är mitt & din pappas jobb att sätta gränser och vi gör ett bra jobb. Din farmor sa en bra sak förra helgen också "Ramar och kramar".

Nu sover du gott sedan några timmar tillbaka och gissa vem som sitter med skuldkänslor. Något nog 9 av 10 förälder får så fort en tuff dag är över. Men jag vet att jag gjorde rätt och jag vet att det är detta som krävs & att det är något DU behöver. Jag gör det för dig. Jag gör ALLT för dig, min största och värdefullaste skatt.

Paket från Babyland.

Idag hämtade jag ut ett paket från Babyland! Det innehöll en pipmugg, ett par fleecetossor & två burkar.

En pipmugg från Nuk jag har tittat på hur längesen. Det är som en liten termos, håller både kyla & värme länge. Gillar att det är rostfritt stål och inte plast!

Ett par varma fleecetossor. Snabbt & lätt att sätta på på Olivia när hon bara ska sitta i vagnen nu när de blir lite kallare. Ett par "riktiga" skor har jag inte köpt än.

Två skålar med lock & sked från Tommee Tippee.

Karslundsbadet.

I eftermiddags så mötte vi upp Linda, Loui, Lykke & Anki utanför Karslundsbadet i Landskrona. Det var dags att bada lite tyckte vi!

Så himla gött i barnpoolen alltså, varmt & gott. Vi var där i typ 2,5 timme, såklart blev det en fikapaus också.

Lykke lekte förfullt i ett litet hus vid barnpoolen och Olivia och Loui är ju bara för söta när dem står sidan om varandra & upptäcker varandra 😍 Man blir verkligen varm från topp till tå. Dessa 3 ungar, åh vad jag älskar dem! ❤️

BVC - 10 månders kontrollen.

I fredags var de dags för 10 månaders kontrollen för Olivia då är där läkare på plats också som ska kolla. Hon fortsätter följa sin kurva superfint & allt var precis som de skulle.

9130 gram
71 cm
44,8 cm hof

Det har hänt suuuuper mycket dem senaste dagarna! De är så fantastiskt roligt att se!

Hon leker tittut! Hon tar t.ex sin snutte och döljer sitt ansikte och sen tar bort den snabbt medan vi säger "tittut!", de tycker hon är skit kul!

Hon började vinka för några veckor sedan. Super gulligt! 😍

Hon börjar förstå detta med lock. När jag gör ersättning för natten så sätter jag henne alltid på köksbänken medan jag fixar. Då tar hon alltid locket till ersättningsburken och försöker sätta på. Jonas har också ett armband som hon brukar leka med som hon försöker knäppa ihop.

Nu har hon också börjat ställa sig upp mot saker. Hon har innan bara gjort de mot mig och Jonas om vi legat på golvet, men idag ställde hon sig upp mot soffan!

Idag har hon även ställt sig i krypställning flera gånger och tagit några steg. Så de kommer nog sitta när somhelst! 😊

Hår.

Vår lilla dam har icke så mycket hår på huvudet, men lite har hon allt 😅

Firande av mamma & massa vin.

Vid lunch idag gick vi hem till mamma & Kenneth för att fira mamma lite som fyller år. Resten av familjen anslöt sig också! Dem bjöd på god lunch och vi satt utomhus och snackade trots kalla vindar. Nu verkar sommaren vara slut! Men de gör inget, jag är redo för hösten! 🍁🍂🍃

Ikväll hörde Anki av sig, dem hade rester över så vi gick dit för att äta lite. Efter ett tag kom Lena också och helt plötsligt satt vi och pimplade vin och pratade verkligen om allt mellan himmel och jord. Vi satt ute under deras paviljong med tända ljus, SÅ himla mysigt!

Nu är vi hemma igen, Olivia somnade på 2 sekunder och strax ska jag och Jonas också gå och lägga oss. Imorgon ska Jonas iväg & fiska & jag är sugen på att köra iväg och handla lite pumpor 🎃 Jag hade också velat byta till mina höst gardiner osv, men vi får se om lilla damen tillåter mig att göra så! 😅

Framsteg.

Vår älskade tjej, vilka framsteg du gör! Lektion 1 fick vi hålla oss mest på kanten för du inte riktigt var pepp på att simma runder. Idag var de dags för lektion 3, inte en enda sur min & sprattlandet & plaskandet ökar för varje gång! Idag badade du med pappa och det tyckte du var jätte roligt. Såklart råkade han se till så du dök (de va inte meningen 😜), men de klarade du ju hur bra somhelst! Du är bäst! ❤️ som vi älskar dig.

Helsingör.

Vår dag idag skulle spenderas tillsammans med Cassi & Loa. Dock hade vi inte riktigt bestämt vad vi skulle göra, men i sista minuten bestämde vi oss för att åka över till Helsingör! Jag och Olivia körde in till Knutpunkten för att möta upp dem och sedan satte vi oss på båten.

Vilken tur vi bestämde oss för att åka dit! Så otroligt mysigt! Perfekt sällskap och underbart väder. Vi strosade runder & snackade en massa & tog en paus på en restaurang på torget för att äta lite pizza.

Därefter däckade ungarna i vagnarna och då promenixade vi en runda runt slottet och sedan var de dags för att ta båten tillbaka.

Tack fina ni för idag! ❤️

Busfabriken.

Igår körde jag, Linda & Hanna våra bilar mot Busfabriken i Helsingborg. Jag hade inte varit där tidigare och förvänta mig liksom inget speciellt så.. Men gud vilken häftig plats för ungarna (och för oss "vuxna" för den delen!! 😜). Olivia är ju lite liten än, men bollhavet och lite grejer på väggarna var lite roliga. Sen är hon ju rätt mesig och vågar inte riktigt bege sig iväg själv för att upptäcka.

Där var knappt några människor där så det var riktigt härligt. Man åt lunch i lugn och ro och lät barnen (läs: Lykke) leka så mycket dem ville. Sen provade vi också på en & annan grej. Skit kul ju!

Underbar tisdag.

Igår kväll när jag, Jonas & Olivia kom ner till fotbollsplanen här i Svalöv för att titta när min brorsdotter Elise skulle spela så började Olivias näsa rinna. Precis som jag misstänkte för hon har kliat sig över näsan väldigt mycket dem senaste dagarna. De gör hon alltid innan den börjar rinna!

Inatt var inte en jätte rolig natt. Hon vaknade - superdupermega ledsen. Och inte blev de bättre trots jag tog upp henne. Rinnande & täppt näsa & en hosta som var hemsk. Usch, det var så synd om henne. Jonas hoppa ut till soffan och jag lade henne sidan om mig i sängen. Efter ett tag somnade hon äntligen!

Trots detta så var hon som vanligt, pigg & glad liksom. Så vi bestämde oss ändå för att köra till kyrkis i Billeberga. Sedan hem för att ge henne lunch och när hennes farmor kom hem så tog hon över! Mamma & jag körde vidare till stan för att vara på spa. Bubbelpool, jacuzzi ute, slappat i härliga fåtöljer & sedan avsluta vi med fotmassage. Såååå underbart! Det var verkligen så välbehövligt!

Väl hemma igen blev det pizza hemma hos Jonas familj. Vilken perfekt tisdag! ❤️

Som faster Linda kan underhålla dem små ❤️❤️❤️

En bra start på helgen.

I fredags bjöd jag hit Linnea, Linda & Sara på frukost, såklart med ungarna också!

Efter lite frukost och lek packa vi ner filt & fika och begav oss till lekplatsen så Lykke & Alicia kunde leka av sig lite! Och så fick dem små pluttarna gunga lite också.

På kvällen blev vi bjudna på middag hemma hos Emelie och Andy tillsammans med Sandra och Jocke. Dem bjöd på friterad rödspätta & pommes, världens godaste äpplepaj till efterrätt och sedan fick lite spel avsluta kvällen! Super trevlig kväll 😊 Runt 23.30 låg vi hemma i sängen igen!

#eyermannwedding

Vi har gjort lite, men jag ligger efter med inläggen känner jag! Jag får väl börja med bröllopet jag var på förra helgen. Mitt första bröllop jag varit på minsann!

Vigslen höll till i Dagstorpskyrka, så himla fin och mysig kyrka. Den ligger på en väldigt hög backe så utsikten var också jättefin! Finaste Evelina (som jag jobbade med på NY i lödde, som tillsist blev en väldigt nära vän. Dock ses vi alldeles för sällan!) skulle gifta sig med sin Johan. Och det gjorde dem! Så himla vackert!

Festen hölls på Borgeby slott. Vi blev visade till en brygga nere vid en å när vi kom dit. De bjöds på champange och snittar. Vi alla väntade tålmodigt på bröllopsparet, ingen visste iheller hur dem skulle göra entré. Helt plötsligt hör vi ett högt ljud och kossorna på andra sidan ån fick panik och sprang runder. Tillsist kom dem.... i en helikopter. Så himla roligt! Och typiskt dem, de ska vara stort 😃

När vi väl blev placerade därinne i slottet så fick vi mat och lyssnade på tal på rullande band. Sen började festen och de blev massa dans & fotografering i ett photo boot dem hade anordnat. Sjukt bra kväll! Tack för man fick vara med och dela den med er ❤️

Trollsjön.

Nu lägger vi dem två senaste dagarna bakom oss. Den ångesten jag hade i början när hon skrek så mycket, den kom krypandes igår när hon höll på att skrika hela tiden. Idag känner jag mig helt slut, känner mig liksom bakfull på något konstigt sätt. Jag vet att det kommer aldrig bli så som det var i början, men de krävs inte mycket för rädslan för de ska komma.

Idag har jag fått tillbaka min glada lilla fis! Underbart! Vi har spenderat några timmar i Eslöv vid Trollsjön (älskar de namnet btw!) tillsammans med Linda, Loui, Lykke, Hanna & lilla Ebbot.

Lykke fick lekt lite på den nya lekplatsen sedan blev det lunch i solen och en promenix runt sjön. Sedan hittade vi även små cyklar som Olivia & Loui kunde få provköra! Det var verkligen en hit!

Dessa dagar ... No words.

Idag har inte varit Olivias bästa dag. Kanske tänder på g? (Eller de har man ju trott typ hundra gånger nu). Man ser dem under tandköttet, men dem vill inte komma fram för att sedan ploppa upp..

Så dagen idag har innehållt väldigt lite sömn & mycket gnäll från hennes sida. Hon har varit schysst att låtit mig träna & duscha iallafall 😅

Efter middagen stack Jonas & fiska & jag hade planerat att göra en ny maträtt till Olivia. Dendära linsbolognese fick jag faktiskt kasta, efter flera försök så gav jag upp, hon gillade helt enkelt inte den. Men nu hoppas vi hon gillar denna bättre!

Kikärtsgryta med risoni. Som tur var dök hennes farmor upp så medan jag fixade maten underhöll hon henne. Och efter ännu mer gnäll & skrik så har jag nu lagt henne i sängen! Dags att avsluta denna dagen känner jag! 😄

PS. Vår vagn gick ju i sönder förra veckan (går inte att fälla ihop), idag gick vår tv i sönder. Hehehe #lovinglife

En solig måndag.

Måndag idag, alltså först veckohandling med Linda & Loui! 😊

Väl hemma igen och allt uppackat och både jag & Olivia fått lunch gjorde vi en spontare och körde in till stan, till Nina & Lily! Där promenade vi längs havet och sen tillbaks till stan, blev en två timmars promenix! Så härligt! Vädret har ju varit riktigt gött också.

Sen körde vi hemåt igen, Nina skulle till BVC och jag behövde hem för att börja tvätta vår stora tvätthög! Och på tal om tvätt måste jag bege mig till tvättstugan strax igen..

Babysim.

Igår var de dags för Olivias första gång på babysim! Hon har alltid varit likgiltig till att bada, aldrig blivit ledsen, men inte iheller visat sig överlycklig över de. Som jag misstänkte blev hon arg & ledsen i början så vi satte oss på trappan och plaskade ett tag. Efter en stund satte vi oss på ett lägre trappsteg & sen längre & längre ner i bassängen. I slutet av lektionen så var vi helt nere & hon bada lite på magen utan protester! 😊

Trädgårdslandet.

Jag har inte varit så pepp på att skriva här, men jag får väl slänga in en rad eller två.

I fredags körde jag & Linda & ungarna in till stan för att möta upp Nina, Lily, Ulrika & Charlie. Vi gick till museet för att hänga på Trädgårdslandet. Första gången jag var där, så himla fint ställe för barnen!

Vi var där i några timmar & sedan gick vi till Maddes och fikade innan vi körde hemåt igen. Super mysig fredag alltså!

Och när vi skulle köra hem gick vår vagn i sönder.. Hur roligt det än är med nya saker så är de inte läge ekonomiskt att köpa ny. Förhoppningsvis går den att laga!

Pompdeluxe

I fredags förra veckan åkte jag med svärmor & svägerskan till Billeberga för att titta på nya kollektionen för Pompdeluxe. Iochmed att storlekarna börjar på 80 så har det inte känts så lönt att titta på de tidigare, men till vintern har nog Olivia storlek 80. Jag kunde såklart inte låta bli! SÅ himla mycket fina kläder, man kunde knappt välja för man ville ha allt! Men tillsist beslöt jag mig för en söt topp & så ett gulligt set. Bästa svärmor bidrog också med en peng, tack snälla! ❤️

Viktoria

- om mig och min vardag

RSS 2.0