Snart nock...

Chilla gumman... Tids nog kommer du kunna gå & springa 😜 

Accept.



Minikalas.

Igår hade vi ett litet minikalas för Jonas som fyllde år i söndags ❤️ Hans familj kom på kvällen så bjöd vi på lite fika! Lika mysigt som vanligt. 

Lite över 20 gick jag & Olivia in i sovrummet för hon började bli väldigt trött. Hon brukar ta en powernap på 30-45 minuter då, men denna gången var hon nog trött efter besöket för hon sov till 04.30 😅 såklart höll hon mig vaken längre än så för hon bökar så jäkla mycket. Det var längesen nu man var uppe så tidigt för att mata och sen när Jonas gått upp så somnade vi om gott i vår säng! Det är verkligen poppis nu att sova lite i vår säng, de tar inte många minuter innan hon släcker ögonen då, men jag klagar inte, det är SÅ mysigt! ❤️

Trion ❤️ underbara älskade ungar! 

En dag i Helsingborg!

Efter 2 dagar då man inte mått helt hundra så är jag tillbaka på banan idag! Skönt! 

I förmiddags körde jag & Olivia till Cassandra & Loa i Helsingborg! Vi hade en sån himla mysig dag ihop. Dem bjöd på bullar, frukt & lite kaka och sen satt vi bara & prata om allt i våra liv. Gjorde alltså inget speciellt, men precis vad jag behövde. Bästa Cassi & Loa, som vi tycker om er ❤️ tack för allt! 

Dress från Lindex! Första och sista gången den använs, lite för kort i benen. Får åka ner i "små-storlekar-lådan"! 

Bumbostol!

Idag har Olivia haft på sig kläder som är Lykkes gamla! Finaste tightsen från Zara och kofta från Newbie :) 

Var en liten runda inom Linda & där provade Olivia på bumbostol! Hon är nu tillräckligt stark i rygg & nacke så vi fick låna hem den. Hon kändes helt stor när man satte henne i den 😘


Pigg tjej.

Olivia har kanske sovit en timme sammanlagt under hela dagen idag. Hon var lite gnällig ett tag, men annars varit väldigt glad. Dock har hon hållt på att somna 2 gånger, men efter 5 minuter vaknat och varit skit pigg?! Hur är det ens möjligt?

Nu brukar hon ligga och sova, men icke.. Hon sitter i sin babysitter och stirrar ut mig. Utan napp eller någonting. Ligger blixtstilla och glor på sin mamma. Ja, jag vet, jag är snygg ;) hehehe..

Ger upp..


Olivia är rätt stark i sin nacke, i knäet kan hon sitta och titta runder i evigheter utan att behöva något stöd för nacken. Men, när man lägger henne på magen.. Hon lyfter på huvudet i 5 sekunder sedan räcker det för henne och blir tosig och ger upp 😜

12 veckor, 4 dagar gammal.

Jag glömde ju skriva vikt, längd osv efter BVC besöket!

Olivia 12 veckor, 4 dagar;

5250 gram
59 cm
39,2 huvudomfång

Hon fortsätter gå upp! BVC sköterskan sade att hon ligger lite under genomsnittet både med vikt & längd, men att hon följer sin kurva hur fint somhelst! Jag tänker inte iheller förneka att jag tycker det är mysigt med en mini ☺️ Nu börjar också 56 kläderna, eller bodys, sakta men säkert kännas lite små, iallafall på längden! Får väl snart gå igenom 62 kläderna och se vad vi har.



Mys med en hängig tjej.


Jag och min gullunge ligger och myser i sängen. Hon skrek rätt många gånger i sömnen så man vaknade inatt, men annars sov hon igenom hela natten på soffan, skönt!

Dock är hon fortfarande rätt ledsen. Jag har ändå lyckats få badrummet skrubbat & tagit en dusch, men nu blir de fortsatt mys i några timmar till! ❤️

3 månaders vaccination.

Blä.. Idag var de dags för Olivias 3 månaders vaccination (Galet att hon blir 3 månader på söndag!). Det var inte alls roligt. Denna mamman är inte så glad för nålar och jag fick snällt blunda när dem gav henne dem. Jag försökte hålla mig så tuff som möjligt för hennes skull 😅 Hon blev SÅ ledsen och mitt hjärta gick i sönder tusen gånger om kändes det som. 

Direkt efter träffade jag Linda W, då tog vi en rejäl promenad! Avslutade sedan med lite häng hemma hos oss. 

Olivia har varit så himla ledsen hela kvällen med någon liten sovpaus. Nu ligger hon däckad i soffan med sin snutte så jag har tagit ut mitt täcke & kudde. Tänker inte väcka henne så då får vi sova här ute inatt ❤️ Min älskade!


Några timmar på jobb.

I förmiddags körde jag & Olivia till mitt jobb och hälsade på! Himla kul att träffa dem 😊 och Olivia blev väldigt populär! 

Jag hade planerat att stanna där 30-45 minuter, det slutade med 3 timmar.. Där fanns så många man ville hinna prata med & uppdatera varandra. Väl hemma igen blev det en lång promenad i det helt underbara vädret vi har haft idag!

Ett paket från Brand of Kids lade också i brevlådan. Elodie Details släppte sin vårkollektion för någon vecka sedan och en hakklapp och en napphållare fick klickas hem! 😊



Rosor.


Igår kom Jonas hem med en bukett rosor till mig..

.. och en mini bukett till Olivia ❤️

Världens bästa sambo & pappa!

Fredag-söndag.

Nu är ännu en helg snart slut.. Älskar att ha Jonas hemma! 

I fredags passade jag bästa Lykke en liten stund medan Linda & Loui var på BVC. Vi gungade gosedjur i Olivias babyskydd och kollade på Pippi Långstrump. När Linda & Loui kom tillbaka gick vi ut & gick en runda & köpte med lite lunch hem som vi åt hemma hos dem! ❤️ På kvällen var jag & Jonas bara hemma och mös med vår tös och kollade film.


I lördags stack jag och fixade mitt hår på förmiddagen. Det har jag inte gjort sedan jag var gravid i vecka 13-14 så det var på tiden! Sen tog jag & Jonas bara det lugnt resten av dagen. 
Mörkare i botten än innan och sedan upp med det ljusa i längderna! Nöjd! Nu ska jag bara gå ner några kilo så blir jag ännu mer nöjd 😜

Idag, söndag, så har Evelina varit här hemma i eftermiddags och hängt med mig & Olivia. Första gången hon fick träffat henne så det var på tiden! Som vanligt kom hon med lite presenter också. Snällis! ❤️


Leverans.

Alltid roligt att hämta ut paket när man mår sådär! 

Sjuk?

Vaknade vid 04 inatt och hade super ont i hals & kropp.. 😑 Nu har Olivia fått mat och nu väntar jag på att hon ska bli trött så vi kan gå och lägga oss igen.

Mums?

En dag i Kågeröd.

Idag har jag & Olivia spenderat dagen ute i Kågeröd hos Linnea tillsammans med Linda & Sara & alla ungar! Det bjöds på bullar & sedan nutellasemlor (hur gott?!). Sedan satt vi och pratade om allt mellan himmel och jord. Himla mysig dag! Sen att Linnea & Robin har ett såå mysigt hus är en annan femma.. Och att jag är avundsjuk är också en helt annan femma.. 😃 Tack för idag tjejer! 

När vi kom hem så påbörjade jag middagen. Idag körde vi också vegetariskt! Quesadilla med qornfärs, mango, chili och tomat som man doppade i gräddfil. Det blev väldigt gott!



När jag skulle kalla på Jonas att maten var klar hittade jag mina bästa såhär ❤️

Veckohandling.

Veckohandling klar! Upp med skötväskan på rygg och ner med Olivia i babyskyddet så körde vi till Maxi rätt tidigt imorse. Körde till mitt älskade Maxi i Råå som vi alltid handla på när vi bodde i Glumslöv + att dem har dem extra långa vagnarna. Babyskyddet tar ju annars upp nästan en helt vanlig kundvagn. I-landsproblem...

Jobbigt att veckohandla. Seriöst, finns de några strumpor som stannar kvar på fötterna?!

Det blir några vegetariska middagar denna veckan. Idag ska vi prova på dessa! 

Hennes snutte.

Hon ska alltid ha något över ansiktet när hon sover. Man blir ju smått nervös när man vaknar och hon har täckt hela ansiktet. Här har hon iallafall varit smart och låtit det vara fritt upp till näsan 😅 Sen har den fina filten med elefanter verkligen blivit hennes snutte, den har varit vid hennes sida sedan hon kom ut. Skriker hon så brukar hon väldigt ofta bli lugn så fort man lägger den sidan om hennes ansikte! 

Första natten sedan hon var 2 veckor.

Klockan 08.15 vaknade Olivia och då hade hon sovit sedan 23.30, I SIN SÄNG! Ingen är gladare än vi. Så inatt sov jag och Jonas ihop för första gången på evigheter! 

När hon hade fått mat & vi fått kläder på oss så traskade vi bort mot Linda, brorsans fru där hon och Edwin bjöd på frukost! :) Sedan blev det bara massa snack i några timmar. Olivia fann sedan sin röst & var jävligt arg så vi började gå hemåt. 

Nu ligger hon och håller på att bli trött till sin fina sängmobil som äntligen kommer till användo! 



Hon sover i sin säng!




Såhär ser min gostjej ut idag! Med sin nya fina napphållare hennes farmor har gjort.

Vi kom nyss hem efter en promenad & lunch med faster Linda & barnen. ❤️ Så skönt att ha dem så nära!

Nu har Olivia somnat i sin egna (!) säng! Ja, ni läste rätt.. Tupplur nr 2 som tas i hennes egna säng. Skam den som ger sig! Hon har inte sovit där sedan hon var 2 veckor gammal. Kanske kan jag & Jonas sova ihop snart.. Yeay! 

Detta med sömn..

Jag vågar inte vara alltför kaxig.... Men från att nattningarna har tagit 2 timmar så lyckas jag oftast få henne att somna mellan 10-20 minuter utan en massa bråk. Heeeejjaaaa mig!!! 😜 och nu kör vi natt nummer 3 i vår säng. Till helgen ska vi prova få henne att somna i sin egna säng. Kanske t.o.m försöker imorgon på dagen, då är hon som mest nöjd & medgörlig! Vilken lättnad detta är att det har blivit SÅ mycket lättare.. ❤️ slippa ha en konstant kamp när hon ska sova. Fantastiskt! 

Hon är gla' för sin kossa som håller henne sällskap på skötbordet! Hon är väldigt duktig på att greppa saker nu. 

Mysig eftermiddag med Jonas familj.

Efter vi kommit hem från BVC så bytade jag om på lilltjejen och begav mig till hennes farmor där Ethel, Linda & barnen befann sig :) vi åt mackor & kakor och satt bara och snackade ett tag. Himla mysigt ❤️

Tyckte hon passa himla bra i denna gammaldags rosa färgen! 😊 Både tights & tröja från Newbie. 

Napphållare & filt - Elodie Details

Edvin hade en sån himla fin napphållare från Elodie Details att jag själv blev så himla sugen på en.. eller två..



Sen kan dessa filtar också få flytta in till oss, om dem vill! 

Liten Olivia.

Idag ringde klockan 08, men jag kom inte upp från sängen förrän 08.30. Sminkade & klädde mig osv.. Väckte sedan Olivia vid 09 för att ge mat & klä på henne också. När vi var klara traskade vi bort mot BVC där vi mötte Linnea & Edvin, vi tog en promenix innan föräldragruppsträffen skulle börja! Fick träffat Edvin för första gången, en sån himla charmig liten kille! 😍 Föräldragruppsträffen var trevlig, pratade om förlossning, graviditet m.m.

Direkt därefter blev det ett besök hos BVC sköterskan, det var dags att se ifall Olivia gått upp i vikt. Älskade finaste tjej, du är en liten skit! 😊 Hon hade gått upp, men inte så himla mycket.

Olivia 10 veckor, 2 dagar;
4920 gram
38,5 cm huvudomfång

Hon hade alltså inte riktigt kommit upp till 5 kg som jag hoppats, men nästan! Jag skulle iallafall inte oroa mig för så länge hon verkar må bra så är de ingen fara! Så nu släpper jag det helt & fortsätter och njuta av min lilla tjej! ❤️

Framsteg!

Gissa vem som sov i vår säng inatt? Olivia! Hon tog sina tupplurer igår i vår säng, hon som varit hysterisk i vårt sovrum innan.. Så jag kasta ut Jonas till soffan och skulle försöka få henne att sova där hela natten. Hon somna runt 22, vaknade vid 03.45 och ville ha mat och sov sedan vidare till klockan 08! Förhoppningsvis kommer hon acceptera sin säng snart, nu verkar hon iallafall acceptera att sova därinne. Framsteg! 😊

Viktoria

- om mig och min vardag

RSS 2.0