Bebis dansar med.


Idag går jag in i vecka 26 och texten ovan passar väldigt bra in. Igår var jag, Linda, Kajsa & Elin och åt middag på Basilika & sedan kollade vi på Magic Mike XXL på bio - den lilla hoppade runder i magen när musiken var igång :) 

Och på tal om den filmen, sååå bra & jag vill ha Channing Tatum ännu mer nu! Åh underbara man! 😋

Lucys Diner

Efter världens segaste jobbdag igår så körde jag till Hofterup, till Evelina! Vi träffas alltför sällan hon & jag.. Och ändå kan jag läsa henne som en öppen bok så fort jag ser henne ;) 

Vi körde till Lucys Diner och åt mat & sedan blev det soffhäng hemma hos henne. Vilken energi den tösen kan ge mig! 💕



Besök hos bm, vecka 25.

10 veckor sedan vi fick träffat vår barnmorska & idag var de äntligen dags.

Jag har ju som sagt varit lite orolig att jag inte växt som jag skulle, men jag låg precis där jag skulle så det var himla skönt att höra!

Hjärtljudet fick vi också lyssna på, gud vilken skillnad sen vi gjorde de sist i vecka 15! Hon behövde inte ens "trycka" ner den apparaten utan kunde ha den nätt ute på magen. Dock hade hon lite problem med att hitta hjärtat då den sparkade hela tiden, men tillsist lyckades hon och såklart låg lillskrutten nere vid blåsan. Måste vara dens favoritplats då jag får sparkar där konstant! 

Jag har blodgrupp RH- och vi fick veta i tidigt skede att bebis har RH+, vilket betyder att jag kan bilda antikroppar mot bebisen. Idag var de dags för nytt blodprov och nu håller vi tummar & tår att det inte har bildats några! På nästa besök ska jag också få ta vaccinationsspruta som ser till att jag inte bildar antikroppar. Skönt att dem har koll på en & otroligt skönt att dem kan ta reda på bebisens blodgrupp så tidigt! 

Om en månad är de dags för ett nytt besök och då blir de som sagt vaccinationsspruta & glukosbelastning. Tiden börjar springa iväg... 

Du & jag min älskade!






Jordgubbakladdkaka.

Idag har det blivit en hemmadag. Jonas sov länge & jag låg länge och drog mig i sängen, så himla skönt! 

Med frukost i magen så blev de lite serier varvat med tvättning & bakning. Jag bakade jordgubbskladdkaka som blev väldigt god :) så vi bjöd in Jonas familj på lite kvällsfika, himla mysigt!


Typiskt att jag glömde fotografera den när den var klar men MUMS :) den får göras fler gånger! 

Små blåa indianhus.



Nu har lillfisen fått sina första plagg i storlek 50. Så himla söta små indianhus på bodyn och såklart ett par matchande byxor till! 

Vi stod och kollade in rean också, tillsist skrattade vi bara & sa till varandra att gå därifrån. Vi båda står bara & kollar in pojkkläder.. 😅 vi tror nämligen båda två att det blir en pojke, dock är inte min magkänsla lika stark som den var innan. Chansen är ju lika stor att de blir en tös!

Gubbkeps.

Kollar runder på Lindex hemsida, tycker dem har så himla fina barnkläder. Pappa Jonas använder ju gubbkeps själv så tänk denna på vårt lilla knyte om de blir en pojke 😍



Gravid tidning.

Efter en kvällspromenad och innan Ernst kl 20.00 så blir de lite tidningsläsning! 

Imorgon är det fredag - äntligen! 



Svullen.

Såhär såg jag ut igår. Mina fötter & ben är alltid varma & de liksom "dunkar" i dem, men inte riktigt tänkt på att dem kanske är svullna, men det var dem visst.. Efter denna bild blev de högläge för dem! Gud så mycket som händer med ens kropp, det är helt otroligt. 

Jaja, jag vet att jag behöver raka benen ;P

Vecka 25 idag ❤️

Svampar.

Det får nog bli en tripp till Åhléns snart. Märks de att jag har ena foten i höstårstiden? Åh, men söta kökshanddukar får fingrarna klia ibland.. 

Solrosplättar.



När vi körde vår vegetariska vecka för ett litet tag sen så blev det en riktigt bra respons från våra kroppar, speciellt Jonas! Så vi ska fortsätta äta vegetariskt 3-4 dagar i veckan.

Idag gjorde jag solrosplättar med avokado- och ärtkräm med lite tomat på. Hur gott somhelst, men de passar nog mer som förrätt. Vi hade ett gott bröd till så vi blev mätta & belåtna iallafall! 

Nu ska jag sätta mig med våra kokböcker och försöka få ihop en ny matsedel för denna vecka :) 

Lunch.


Med tanke på tiden så får detta rankas mer som lunch än frukost. Vispade ihop 3 ägg som jag sen bara steker & så lite citronpeppar på, mums! Och som vanligt varje dag tar jag tabletter 2 ggr/dag - Aco Gravid. 

Jonas är iväg & jobbar & jag ska börja tvätta snart & putsa fönsterna! 

Orange + blått.

Efter middagen fick jag lite extra energi och ville ändra om lite på köksbordet. Bort med bordslöparen & servetthållaren, så placerade jag brickan på bordet som matchar vår hissgardin i köket. 

Det blev lite höstigt med den orange blomman & ljusen + med de blåa från brickan & ljuslyktan! Denna tjejen har inte orkat ta in sommarfärger i köket detta året & hösten är ju trots allt snart här! ;)




Vill ha fåtölj.

Både jag & Jonas vill så gärna ha fåtölj så vi möblerade precis om i vardagsrummet för att få plats till en, men icke. Soffan tar alldeles för mycket plats! 

Men sen kom jag på - syrrans gamla soffa som bara står och samlar damm i mammas lokal. En mindre, ljusgrå soffa som är hur fin somhelst. Vi får dock offra divanen, men de klarar vi oss utan. En vacker dag (snart hoppas jag) kör vi och hämtar den och ser om de blir bättre med den. 

Isåfall tittar vi på denna fåtöljen från Ikea, helt underbart grön färg! Jag tröttnar faktiskt inte så lätt på möbler så att den är i färg skrämmer mig inte. En väldigt harmonisk & mysig färg! :)




Sol & fredag.



Sitter på jobbet & räknar ner minuterna innan man får smita kl 16! Lillen har varit rätt lugn dem senaste 2 dagarna, men idag har den varit lite mer aktiv, skönt :) har haft ont från & till i mina ligament idag & haft lite stickningar som varat i några sekunder och sedan släppt. Jag antar att de är normalt? Längtan att få träffa plutten blir starkare för varje dag!

På lunchen mötte jag upp Nina i stan. Köpte oss varsin thaibox och satte oss i en park. Så mysigt! Tror minsann vi inte träffats på 6 veckor så de va skönt att få en dos av henne ❤️



Pink toes.

Dags att få rosa & somriga tånaglar!

Vecka 24!

Vecka 24 vs vecka 21

Igår kväll fick jag helt helt plötsligt panik. Panik över storleken på magen, att den känns så liten & att inget händer. Efter lite kramkalas med Jonas & tröstande ord från bästa Linda så kändes de lite bättre. Vad skulle jag gjort utan mina Nilsson favoriter? ❤️

Jag har aldrig förstått hur blivande mammor har kunnat ge värsta kärleksförklaringen till sin bebis i magen, "du har ju inte ens träffat den?!". Men jag förstår nu, den kärleken jag känner för denna busungen redan är helt otrolig. Tanken på att något skulle hända nu förstör mig helt. 

Jag börjar verkligen känna att hormonerna springer runder i kroppen. I förrigår storgrät jag på toaletten för jag ville så himla gärna ha en flottig hamburgare och inte den middagen Jonas stod och lagade. Vet ni vad vad jag måste göra då? Checka av något. Lösa något problem. Jag sa ju att jag gick igång på att checka av grejer 😜 och då ville jag börja lösa "bil-problemet", vi behöver nämligen byta Jonas bil till en större bil. Men då gick Jonas emot mig och då började jag gråta igen.. Kaos?!?!?! Hahaha, orkar inte mig själv. 

Idag går jag in i vecka 24 ❤️

Presenter.

Tänkte visa er vad vi har fått till vår bebis av våra nära & kära!


Av blivande mormor & 'morfar' har vi fått denna grymt fina åkpåsen från Elodie Details. Som den lilla kommer mysa & sova gott i den :) och som ni ser har vi fixat vagn också för några veckor sedan, men den har vi stått för själva såklart! Får presentera den närmre en annan dag :) 


Av blivande farmor & farfar har vi fått två dra-på-lakan till spjälsängen. Sådant kan man aldrig få för många av :)


Vi är så himla tacksamma! 

Lugn & fin..

Hm, igår lärde jag mig en liten läxa.. 

Efter att ha agerat som världens cleaning lady i söndags och igår när vi hade veckohandlat låg jag med vetekudde på magen hela kvällen. Vi ska alltid envisas med att ta korgar i affären vilket resulterar att man måste bära tunga kassar ut till bilen. Hade redan en del stickningar i magen på dagen, men efter handlingen blev de värre. Vaknade nästan varje gång jag vände mig om inatt för de gjorde ont & imorse gjorde de vääääldigt ont innan jag resten mig upp från sängen. 

Nu känns de dock mycket mycket bättre & jag ska inte hålla på med sådana saker.. Hädanefter blir de vagn i affären ;) 

Synd om mig?!

Idag tycker jag synd om mig själv.. 

Sömnlös natt, en störig kattjävel & en kropp som inte har velat komma till ro. Har precis fått i mig två mackor & ska strax börja göra vid mig inför jobb. Trött. Tröttare. Tröttast.

Och pricken på i'et är att jag är HELT ensam på Zumtobel i hela Sverige, i 3 veckor nu. Snälla älskade Gud, låt de inte bli så mycket. 

Någon annan som tycker synd om mig eller de är bara jag...? :) 

Grill- och spelkväll!



Peter passar sin mammas hus så igår var vi några stycken där & grillade & spelade lite spel. Vi satt ute hela kvällen & kvällarna man har kunnat sitta ute så länge kan man nästan räkna på en hand så de var super mysigt :) 

Tvätt- och städdag.

Ingen kan säga att jag & Jonas ligger på latsidan iallafall. 

Jonas stack iväg på morgonen & tittade på ett jobb & jag började förbereda inför vår städ- och tvättdag. När han kom hem åt vi lite frukost & sedan var de dags att ta tag i dammsugaren & rengöringsmedlen. (Igen?! Kändes som de inte va längesen jag städade..)

Han fick badrummet, han är faktiskt nämligen mest noggrann där ;) han skrubbade från tak till golv och jag tog mig an resten av lägenheten. Dammsög, tvättade golv, dammade av. Lånade också mattpiska av svärföräldrarna så nu ser de ut som vi har en helt ny vardagsrumsmatta :) Dock vet jag inte riktigt om jag utmanar ödet. Jag är gravid i sjätte månaden, men jag flyttar både divan, soffa & vardagsrumsbord helt själv. Så länge de inte gör ont så borde de vara okej? Mellan allt detta så blev de springrundor till tvättstugan. 

Nu är jag SÅ trött & min svank börjar göra jäkligt ont. Jag har en känsla att jag kommer halta som en 90 åring imorgon.. 

Lite blommor från vår altan fick flytta in.

4 månader kvar.


Vi har som sagt inte köpt mycket kläder alls! Men idag köpte vi faktiskt en body & en byxa på Kappahl. Några strumpor köptes för några veckor sedan dock. 

På lördag är de exakt 4 månader tills du är beräknad! Som tiden springer iväg ❤️ Och idag gick jag in i vecka 23.

Blommor till altanen.

Igår körde jag & Jonas iväg till Plantagen och till Tullstorp för att handla lite blommor och krukor. Jag fick trycka bort min "måste-matcha-allt-egenskap" och låta Jonas bestämma bland alla blommor och färger! Resultatet blev jättebra & super mysigt :)








Pojke eller flicka?


I förrigår natt drömde jag att de va en tös. Hon hade fått mina mörka ögon, min potatisnäsa & Jonas små läppar. Så gudomligt söt. Det roliga var att jag i drömmen kunde fotografera henne när hon låg i magen. Och de bästa var att hon satt i en röd fin babysitter i min mage 😂

Inatt drömde jag dock att det var en pojke. Vi gjorde ultraljud & såg en snopp direkt (?!). Haha! Vi får väl se vad som tittar ut ;) 

Rensning på årets varmaste dag.

Vilken dag. Vilket väder.

Vi började dagen med att äta frukost på altanen för första gången och jag fixade till krabbelurer med grädde & sylt, SÅ gott! :) 

Sedan stod de slit & släng på schemat. Jonas fick äntligen fixat sin cykel och sedan började vi vår rensning av förrådet. I Glumslöv var vi bortskämda med både vind, förråd, klädkammare & massa garderober. Här i Svalöv har vi ett förråd och några få garderober inomhus så vi hade alldeles för mycket skit med oss därifrån. 

Vi tömde nog 10-13 st flyttkartonger som bara skulle kastas! Helt sjukt... Där är en del jag ska sälja & sedan fick Jonas mamma några saker som hon skulle ta med till sin skola. Så jäkla skönt att detta är gjort, innan jag blir för stor & innan bebis kommer! 








Spenat- och fetaostpaj!




Den vegetariska veckan fortsätter. Igår gjorde jag vegetarisk lasagne (med morötter & rotselleri) och idag blir de spenat- och fetaostpaj med lite grönsaker! 

Obekväm men två nya däck på bilen!

Min kära bror Daniel har hökögon och ser ALLT (precis som vår kära mor), han upptäckte för någon vecka sedan att mina framdäck har slitits konstigt och informerade mig om de. Jag HATAR att lägga pengar på bilen (bensin + försäkring räcker gott & väl), men jag var tvungen att beställa 2 nya däck plus göra hjulinställning. 

Jag är "fixaren" här hemma, jag ringer alla samtal, bokar tider osv osv, men att köra till en bilverkstad gör mig alltid lite nervös. Jag känner mig sjukt malplacerad & väldigt iq befriad när de kommer till bilprat. Jonas erbjöd sig att åka & fixa de, men nej! Jag måste utsätta mig för de som gör mig lite obekväm & detta lär inte vara sista gången jag får besöka en bilverkstad. 

Jag kände mig lite förvirrad när jag kom dit (finns alltid 5000 olika dörrar på sådana ställen?!), men hittade rätt tillslut. Jag beställde däck & bokade tid direkt, hjulinställningen slapp jag dock göra, woho :) 

Trots de var lite jobbigt så får jag ändå en liten kick av att utsätta mig för situationer som inte känns helt hundra. Nu ska man bli förälder också - då får man lära sig sådant 😆

Och idag - två dagar senare har jag två nya framdäck & kan checka av denna grejen på listan. Älskar att checka av grejer!! Knäpp? Kanske! 



 

Viktoria

- om mig och min vardag

RSS 2.0