Lördag och söndag.

Som jag skrev igår så började vår lördag med kalas för Lily. På kvällen umgicks vi med Emil, Linda, Stoffe & Josse! Vi beställde hem mat och satt sedan bara i soffan och pratade om allt mellan himmel och jord fram till midnatt. Så himla mysigt var det! Inget avancerat liksom. Bara fantastiskt trevliga människor! Olivia hade tagit en lite för lång vila lite för sent så hon var pigg & glad hela kvällen 😍



Idag var det dags för kalas igen. Vid 17 befann vi oss hemma hos bror Daniel och Linda för att fira Tuwa. Det bjöds på gudomlig god mat & så småkakor till efterrätt. 

Lily 1 år!

Vid 10 i förmiddags befann sig jag, Jonas & Olivia i Hjäljarp hemma hos Nina & Sebbe. Det var dags att fira Lily som blev 1 år! Det skiljer exakt 2 månader mellan henne och Olivia så de betyder att Olivia blir 14 månader idag också. 


Dem bjöd på frukost och cupcakes & tårta! Mums! Det var öppet hus så de trillade in folk med jämna mellanrum. 

Efter två timmar så begav vi oss. Världens sämsta är jag också som aldrig fick en bild på födelsedagsgrisen 😅 

H&M.

Det blev en snabb runda till Väla igår eftermiddags tillsammans med mamma. Det vankas lite kalas i helgen så jag var tvungen att fixa lite presenter. 


När vi kom ut från h&m hade Olivia fått en påse med kläder från sin mormor. Så himla bortskämd hon blir 😚 Där hade kommit in så himla mycket fint. 

Onsdag 18 januari.

Igår förmiddags körde jag & Olivia in till Borstahusen, till Emelie och Lo. Dem bjöd på god pastagratäng och sedan försökte vi underhålla våra töser medan jag och Emelie bara pratade. 


Vi satte Olivia i Los gunga och hon tyckte de va fantastiskt kul. Hon var jätte trött så hon började rulla med ögonen tillsist, haha. När tröttheten tog över helt så kände jag att de va dags att bege sig hemåt.

När Jonas kom hem från jobbet så satte jag mig i bilen och körde mot Bjärred, till Maria. Där skulle hon, jag & Evelina ses. Det bjöds på tacos till mat & glass till efterrätt. Såå gott! Sedan satt vi bara i soffan och snacka. Så himla himla mysigt! Få vara lite barnfri, mumsa på lite gott & bara snacka med fina vänner ❤️ Jag var inte hemma förrän strax efter klockan 22. Då blev de sängen direkt!

Detta med att börja om hela tiden..

Gissa vem som rört fläsket idag.. Förutom powerwalks så har jag inte tränat sedan i slutet av somras. Måste verkligen få igång det. Känner mig kontant trött & känner mig nere med jämna mellanrum. Det vill vi få bort! Endorfiner - jag behöver er.

Lambrusco.

Olivia somnade på 15 minuter (😃) och när jag kom ut från sovrummet hade Jonas ställt upp Lambrusco, kex & ost & lite gurka & morötter. Nu kollar vi serier och bara myser. 

BVC - nästan 14 månader.

Igår förmiddags hade vi tid på BVC. Jag hade ringt (i smått panik) tidigare i veckan och sagt att jag ville komma in och snacka med någon och få väga Olivia.


Som sagt, nattningar & nätterna har varit kaos den senaste tiden. Och maten... Suck. Äta är inget hon gillar alltså. Man blir rätt stressad när inget liksom fungerar.

Jag fick iallafall kräkt av mig hos en BVC sköterskan och jag fick order att få bort maten på natten. Så nu är de projektet igång.. OCH hon hade gått upp 1,5 kg på knappt 2 månader så maten behövde jag inte oroa mig över.

Natten till idag blev de lite krig mellan 23-01, hon var dock "bara" ledsen ca 20-25 minuter sedan var de mest lite skrik och gnäll. När hon väl somna om sov hon till 08 så jag tyckte de gick bättre än väntat.

Just nu ligger jag på soffan medan Jonas tar henne inatt. Hon bråkar lite just nu, men förhoppningsvis somnar hon snart och sover hela natten! Håll tummarna! Det är dags för sova-hela-nätter.. Vi ger oss icke..

Visit i huset.

När Jonas kom hem från jobb igår lämnade vi Olivia hos sin farmor & farfar. Jag & Jonas körde till huset, dem som bor där skulle sälja lite och frågade om vi ville komma och titta och se ifall där var något som vi ville ha.


Vi båda var rätt nervösa över att komma dit. Längesen vi var där, därför var vi rädda att vår uppfattning om huset skulle vara helt fel och att den "rätta" känslan skulle vara borta.

Men icke... Så. Jäkla. Fint. Vi båda kände den härliga känslan igen när vi kom innanför dörren. Och tänk att de (snart) är vårt. 

Där var en skänk och deras utemöbler som vi blev intresserade av. Nu ska vi bara sova på saken om vi ska ta det eller ej. 

Imorgon är det bara en månad tills vi flyttar. Längtar längtar längtar! 

Man inreder redan en massa i huvudet och en tapet i denna stilen vill jag ha i sovrummet.

Regnställ från Didriksson.

Hämtade ut regnstället från Didriksson igår! Jag hittade en annan färg som jag blev mer sugen på efter jag klickat hem detta, men detta var ju sååå fint IRL så det får stanna! 😊 Det ser väldigt rosa ut på bilderna, men de är i en härlig röd färg.

Några timmar i Ramlösa.

Vid lunch idag så körde vi till höggravida Cassi & lilla Loa. Det var några månader sen sist vi sågs så vi kände att de va dags! 


Vi fikade på massa gott och bara pratade en massa medan barnen lekte. Nästa gång vi ses kommer dem ha ett litet knyte hos sig 😍 Så himla spännande att se vem det är som bor därinne.. 

Såhär såg de ut i bilen när vi kom hem. En liten tröttfis ❤️

Olivias nattningar - 13 månader.

Jonas börjar jobba imorgon efter 2 veckorssemester! Det suger. Olivias nattningar är så jävla jobbiga just nu. Räkna med minst en timme, dock tar de oftast 2-2,5 timme. Hon är trött & ögonen rullar, men hon kämpar verkligen emot. Så fort man tror hon ska somna så kastar hon iväg nappen & skakar på huvudet, precis som hon absolut inte ska sova. Sen får vi ju tillägga att hon börjat vakna TVÅ gånger på nätterna nu för mat. De känns som man går bakåt och inte framåt med hennes "rutiner". Hoppas bara detta är någon kort period och inte något långvarigt. 

Nu när Jonas har varit ledig så har vi tagit varannan natt. Så har jag tagit en natt så fick jag sova vidare på morgonen & vice versa. Sån lyx! 

Frukostmys i Sandvången plus pulkaåkning.

När vi vaknade imorse så gjorde jag vid mig & Olivia direkt. Vi köpte frallor och körde sedan vidare in till Landskrona. Där väntade ett frukostbord på oss hemma hos Ammy! Vi åt oss mätta sedan blev de bara massa lek & bus med Olivia medan vi försökte uppdatera varandra om våra liv. Mysig start på denna lördag 😊


Väl hemma igen fick Olivia lunch och sedan placerade vi henne i sin nya fina pulka som hon fick av sin fasse med familj i 1 årspresent! Ingen större reaktion.. Hon satt nöjd i pulkan och tittade runder. Hennes mormor kom också en liten stund för att se henne åka 😊

Dags att fixa inför inskolning.

I april ska Olivia skolas in, vart det blir har vi inte fått besked om än. Vi ska få veta det nu  i januari, hoppas få veta det snart iallafall! 


Det behövs ju inhandlas en del tills dess. Bästa Linda (vad skulle jag gjort utan den bruden?!) tipsade om att dem sålde ut fodrade regnställ på Jollyroom från Didriksson så jag gick in och beställde hem till Olivia. Liks bra när det är på rea! Sen fick jag råd & tips vad hon tyckte va allra viktigast att ha på förskolan. Återigen.. Vad hade jag gjort utan henne! ❤️

Detta fina röda setet blev det.

Häng i Härslöv.

I eftermiddags efter jag fixat mina naglar så körde jag & Olivia till Härslöv, till Ulrika, Simon & Charlie. Dit kom också Linda, Lykke, Loui, Nina & Lily. 


Längesen vi alla sågs så de va kul att se allihopa! Ulrika & Simon har nästan precis flyttat dit så vi ville kolla in det nya boendet, såklart. Himla mysigt hade dem!

Dem bjöd även på nybakat bröd med massa pålägg, så gott. Efter massa snack & lek bland ungarna körde vi hemåt igen.

Olivia älskade verkligen denna bilen och blev HELT tosig om någon kom nära. Hon skrek och tårarna sprutade. Hennes humör & vilja är inte ifrån denna värld kan jag lova.. 😅

Nyår 16/17

Att blogga är inte min favoritsyssla för tillfället som ni nog märker. Jag ska försöka skärpa mig!


Här kommer en liten snabb genomgång av nyår:

Vid 16.30 befann sig vi hemma hos Linda & Emil på lite "för-häng" tillsammans med dem och Josse och Stoffe. Strax innan kl 18.00 begav vi oss mot festen - hos Hanna och Mats. Där blev vi ett sällskap på 13 personer. Precis lagom!

Först blev det lite tilltugg och champagne och medan de pågick så firade Hanna till Mats! Sååå himla roligt, och såklart sade han ja! Älskar att Hanna tog tag i saken, så grym. 

Sedan hade vi gjort de lätt för oss, vi hade beställt mat från Pumphuset. Ingen höjdare om man frågar mig, men mätt blev man iallafall. Under efterrätten blev det också ett musikquiz (värdelös är jag på sånt alltså). När de va klart så började festen ordentligt. 

Hör och häpna! Vi hade tagit med vår resesäng till Olivia, jag trodde de va meningslöst, men icke! Hon somnade innan kl 23, vaknade till två gånger, men somnade direkt efter igen. Hon sov till klockan 02 när vi väckte henne för att bege oss hemåt. Och allt detta under väldigt hög musik & ljudnivå från gästerna. Jag och Jonas pimplade vin som aldrig förr haha, och dansade loss. Bara njöt att Olivia kunde sova och vi kunde fira. Bäst är hon. 

Vid halv tre låg vi hemma i sängen och konstaterade att detta var den bästa nyår på många år! ❤️ Tack alla involverade, jag älskar att vi har blivit ett underbart, lättsamt & roligt gäng här i Svalöv. 

Godnatt.

Viktoria

- om mig och min vardag

RSS 2.0