Både ha kakan & äta den.

Efter 5 underbara veckor tillsammans börjar Jonas jobba imorgon. Ångest ångest ångest! (Mest för han såklart). Men om jag ska vara ärlig så börjar jag bli lite less på att gå hemma. Jag vill göra någon nytta (JAG VET, jag tar hand om en unge, de är stort), men ni fattar..

Jag vill både ha kakan och äta den. Samtidigt som jag vill jobba (känslan när vi får in två heltidslöner igen.. 🙌🏻), så vill jag ändå vara hemma & mysa med min flicka, följa hennes utveckling & bara vara liksom.

Att jobba 3-4 veckor nu & sedan gå hem igen hade varit 👌🏻 Men de funkar inte riktigt med Jonas jobb & jag måste ju säga ifrån minst 2 månader innan.

Aja, Jonas ska nog ta någon vecka ledigt till höst, sedan kommer julen & helt plötsligt är det mars och man börjar jobba. Och då kommer man säkerligen tycka man var dum i huvudet som ville tillbaks istället för att vara hemma 😜

Maxi Cosi Pearl

Innan idag när vi var på väg så försökte jag få några bra bilder på bilbarnstolen. Dock var de inte så lätt, men här kommer dem;

Där finns tre lägen på den. På den nästsista bilden så ser ni det mest liggande läget. Jag älskar att man kan luta den bak lite. Nu har vi bara haft den i några dagar, men än så länge är vi supernöjda! Den köptes på BabyV i Ängelholm!

Babyskydd --> bilbarnstol

Nu är babyskyddet tvättat och redo att packas ner & plockas undan tillsammans med adaptrarna till vagnen. Igår körde vi och köpte ny bilbarnstol till Olivia. Det har varit rent kaos den senaste tiden när hon suttit i sitt babyskydd så nu kände vi att det var dags.

Kändes som det inte alls var längesen vi satte henne i de för första gången och då såg de ut såhär;

Lilla hjärtat! 💕

Tosselilla

I måndags morse var jag relativt pigg ändå. Kylväskan packad så mötte vi upp Linda, Emil, Robin, Linda, Julia, Johanna & Anders, Hanna & Mats för att köra till Tosselilla.

Det blev en riktigt riktigt mysig dag! Vi föräldrar åkte lite karuseller, några barn åkte karuseller, det blev lite bad, trampbåt, mat & bara härligt häng i solen.

Underbara sommar - som jag älskar dig!

Denna lilla donnan vill just nu bara upp & gå hela tiden!

Beyoncé

Såhär såg jag ut när jag skulle åka in till Landskrona för att dricka drinkar & äta lite plockmat innan Beyoncés konsert!

Jag, Nina, Sofie & Amanda hängde hemma hos Amanda på deras uteplats. Det blev lite olika drinkar & massa skitsnack.

Efter några timmar så begav vi oss mot stationen för att ta tåget över till Köpenhamn. Väl där så tog vi en cykeltaxi (så jäkla kul!) till Telia parken. Galet mycket folk, men man förvänta sig inget annat.

När vi hade kommit in till våra platser så beställde vi rom & cola & några shots. Förbandet såg vi bara lite av så ingen aning vem det var.

Sen kom hon - Beyoncé. Hon är så jäkla mäktig! Jag erkänner, hennes nya låtar var inga höjdare. Men som hon kan röra sig, vilken show! Det varade i ca 2 timmar & sedan var de dags att bege sig hemåt (och resten av världen kändes det som).

Som tur var hade vi planerat att ta tåg till Helsingör för att sedan ta färjan över till Helsingborg. Och det gjorde vi helt rätt i. Vilket kaos det blev för dem som skulle ta tåget direkt till Malmö/Lund. Dem blev strandsatta i Kastrup i flera timmar i väntan på ersättningsbussar. Usch & fy!

Hemma var man igen vid klockan 03, såklart blev det ett besök på donkan innan dess 🙈

Full rulle.

Sedan jag skrev sist så har vi varit på släktträff, hängt med Beyoncé i Köpenhamn & spenderat en heldag på Tosselilla.

Bilder och lite annat kommer senare! Nu ska jag fortsätta tvätta & sedan duscha.

Mina ❤️

Smutsiga fötter.

Såhär smutsiga kan ens fötter bli av att gå med sandaler på marknad. I morse körde jag, Jonas, Olivia, Linda, Emil, Lykke, Loui, Josse, Stoffe, Johanna, Anders & Calle till Sjöbo marknad! Förutom den galna värmen som infann sig så var det trevligt. Vi traskade runder bland knallarna och sedan blev det lunch på gräset på Folkets park! Som vanligt så brukar det inte bli så mycket shoppande på marknader och denna gång åkte vi också tomhänta hem!

Pussar & bus.

Dessa två.. 💕 man blir så varm i hela kroppen när man ser dem ihop. Så mycket kärlek! Ni är hela min värld.

8 månader.

Olivia 8 månader;

8180 gram
68 cm
42,8 hof

Hon fick en godkänd stämpel i rumpan! 😊

Grillning i Skäralid!

I måndags körde vi ett rätt så stort gäng ut till Skäralid för att grilla & umgås. En liten promenad runt sjön blev det också! Älskar sådana dagar!

Circus

I Västervik sprang jag & Linda inom Lindex lite snabbt för att titta lite. Jag köpte två par volangisar & en tröja från circus kollektionen!

Äntligen börjar vi få tillbaka vår unge.

Nu har där gått några dagar sedan jag skrivit. Olivia börjar äntligen bli sig själv efter nästan en månad av kaos från & till! Man lär sig så mycket om henne och om sig själv som mamma när man går igenom dessa faser så man får se det positivt! Hon är vår fantastiska unge ❤️ vi gör allt för dig.

Dem senaste dagarna har de blivit ett besök på BVC, det var dags för 8 månaders kontrollen. Vi har varit på Skäralid & grillat med vänner & idag har vi varit på kalas för att fira Edwin!

Det kommer nog några inlägg under kvällen!

Storlek 74.

Innan i förmiddags drog jag med mamma till stan. Jag var på jakt efter present till Edwin igår, men hittade inget roligt så fick köra iväg idag också.

Hittade en tuff tunnare jacka på Lindex till honom och så fick de bli något till Olivia (såklart) 😎

Hon har fortfarande 68 i kläder och lär ju därför ha 74 till hösten så köpte ett par mysbyxor på rea & ett set från circus kollektionen. Där är så himla mycket fint!

Alvedon på tandköttet.

Olivia somnade äntligen vid 23.30 igår kväll. Jonas syster tipsade att gnugga lite alvedon på tandköttet ifall det skulle vara tänder på gång och strax därefter blev hon lugn. Jag gjorde samma sak nu efter en morgon med skrik och nu ligger hon äntligen och sover.. Men borde jag inte känna något?! Låt dem ploppa upp snart ifall det är på gång!

Västervik.

I torsdags blev det en utflykt till Västervik. Anki bodde där i några år som liten så hon ville åka dit & titta! Det gjorde absolut inte mig något, den staden är så himla fin. Det blev en runda inne i stan & sedan blev det middag på Lysingsbadet.

Den campingen är helt fantastisk! Där är hur mycket somhelst att göra. Campingen är gigantisk, där är också små öar som de går broar över till!

Dock blev det bara middag för oss för sen fick vi köra tillbaka till stugorna innan de blev för sent. Jag var där för 3 år sen så då hann man utforska lite iallafall. Jag vill SÅ gärna ha husvagn, och blir det de någongång så vill jag lätt spendera några veckor på den campingen! 😍

Jag & Olivia när vi väntade på Jonas som var inne i en fiskebutik.

Utvecklingsfas - 7/8 månader

Sedan några veckor tillbaka har Olivia inte alls varit glad eller nöjd. Väldigt mycket gnäll & skrik, men nu har det blivit snäppet värre.

Att försöka natta henne slutar alltid i hysteriskt skrik. Tar upp, myser, kramar ett tag, försöker sedan igen - hysteriskt skrik. Vi har ju gått igenom flera andra utvecklingsfaser innan, men denna är nog den värsta hittills!

Hon blir 8 månader nästa vecka & jag har läst att det är tydligen väldigt vanligt nu mellan 7-8 månader.

Det är inte många som får hålla henne och gör någon det så brukar det bara funka i några få minuter. Alltså är hon främmad.

Mat har hon ändå fått i sig rätt bra, men sömnen är väldigt orolig. När hon väl har somnat så är hon däckad, men det är när hon ska komma till ro som är tufft! Hon behöver super mycket hjälp av oss att komma till ro. Det ska klappas & smekas! Sen samtidigt så misstänker vi att tänder är på gång med tanke på snorig näsa + feber igår.

Jag & Jonas gör vårt allra bästa, men man blir helt slut i huvudet. Och jag skriver inte detta för jag söker empati eller något, jag vet att det är många som går igenom samma sak, men denna blogg är trots allt lite av en dagbok. Det är kul sen att kunna gå tillbaka & läsa 😊

Det häftiga är ändå att hon lyckades trycka ner alla dem djuren på bilden innan väldigt snabbt! 😅

Hemma.

Nu är vi hemma igen efter en vecka i Smålandsskogen! Mycket blandade känslor. Det är alltid skönt att komma hem & så, det är ju väldigt bekvämt att ha alla saker man behöver i närheten osv. Men samtidigt var det sååå skönt att komma hemifrån! Jag kommer sakna att se Louis & Lykkes ansikten på morgonen (såklart dem andra också, men mest dem, världens bästa ungar ju!). Jag & Jonas delade en stuga med Linda & Emil, en rätt liten stuga, men vi fick det att fungera jättebra, trots barn på de också!

Olivia blev dålig igår också. Snorig & fick feber, men idag är det som bortblåst. Himla skönt! Nu har hon varit på spa (här hemma). Badat, klippt naglar & rensat öron. Trött var hon också så hon ligger & sover sedan en stund tillbaka..

Ska skriva lite mer sen vad vi gjorde mer däruppe i Småland 😍

Pluttan sov hos mig några nätter och det var såå mysigt!

Astrid Lindgrens värld.

Igår körde vi alla till Astrid Lindgrens värld. Varken Olivia eller Loui fick inte ut något av det, men det var såklart mest för Lykkes skull, Pippi är hennes idol!

Vi kollade på några uppvisningar, dem var så himla bra! Skådespelarna är så himla duktiga!

Efter några timmar där & när våra magar var fulla med mat så körde vi tillbaka till stugorna. När både Olivia & Loui har blivit större så blir det definitivt en runda dit igen 😊

Oskarshamn.

Igår körde vi runt i Virserum & sedan blev det en tur till Målilla. Två stycken skithålor rent ut sagt. Där var absolut ingenting att göra! Men lunch åt vi iallafall innan vi begav oss tillbaka till stugorna.

Just nu är vi på väg från Oskarshamn där vi har spenderat några timmar. Solen skiner & vädret är så härligt!

Olivia var dock hysterisk (!) hela vägen dit, hon börjar bli super jobbig att ha i bilen. Hon vill inte alls sitta i sitt babyskydd längre! Svetten bara lackade på henne så arg & ledsen hon var.. Som tur är somnade hon efter ett tag. När vi kommer hem igen så är det dags att titta på ny barnbilstol, eller ja, det lär bli en Maxi Cosi Pearl som passar på den Isofixen vi har.

Semester

Nu är vi & Jonas familj uppe i stugor i Småland. Såå himla fint här! Vi hyr stugor utanför Virserum. Bilturen hit var relativt smärtfri, Olivia skrek lite, men fick henne lugn rätt snabbt!

Nu är killarna & svärmor nere vid sjön och fiskar, Linda försöker natta Lykke & jag sitter ensam på altanen och tar det lugnt. Detta är livet! Dock hoppas jag att Lykke somnar snart så Linda kommer ut & håller mig sällskap 😊

Första mackan.

Idag när det var dags för mellanmål så gav jag Olivia en macka med leverpastej på för första gången. Hon gillade de! Men de bästa i hennes tycke var nog att hon kunde sitta och plocka upp bitarna själv. Så himla duktig!

Därefter fick hon en fruktgröt klämmis, att äta en sån själv är ju också super kul. Herregud, hon är så stor nu.

Sjuk värld.

Olivia skrek i nästan 3,5 timme igår innan hon äntligen somnade vid 23.30. Både jag & Jonas var helt slut 😅 Detta har inte hänt sedan hon var mini. Sen vaknade hon som vanligt 08.30 superglad!

När hon tog sin vila så gick jag ut & körde ett pass med min kettlebell. Därefter visade Jonas några försvarsgrepp. Jag har aldrig varit speciellt nojig av mig, såklart inte så glad av att gå själv i Landskrona på kvällen/natten när vi bodde därinne, men sen Olivia kommit så har jag blivit lite mer rädd. Mest rädd att något ska hända när hon är med, att jag inte ska kunna försvara henne. Så nu ska Jonas lära mig så mkt som möjligt så jag kan försvara mig själv som i sin tur gör så jag kan försvara henne också. Det skadar aldrig att kunna lite sånt, speciellt inte när vi bor i en sådan sjuk värld.

Olivias första tripp till Ullared

Idag blev det en tripp till Ullared. Klockan ringde 05 och en halvtimme senare fick vi väcka Olivia.

Som det regnade när vi kom ut! Och det regnade hela vägen upp dit. Jag trodde faktiskt att där skulle vara kö in, men det var det inte. Så skönt! Jonas & Olivia gick på sitt håll och jag tog kundvagnen och körde iväg. Jag har nog aldrig någonsin avverkat Ullared så fort. Jag gick t.o.m förbi inredningsavdelningen. Lika bra för plånboken 😊 Och som planerat så blev det mest till lilltjejen.

Någon bok, leksaker, pyjamaser i större storlek, dregglisar, strumpor, t-shirts och lite annat smått & gott.

Fruktpuré på päron & kiwi.

Olivia tog några skedar sen klöktes hon av min kycklingpure, men jag tröstar mig själv genom att tro att det mest handlar om konsistensen, haha. Jag ska iallafall fortsätta & laga någon annan middag och se ifall de uppskattas mer.

Idag gjorde jag fruktpuré på kiwi och päron. Jag tog 6 päron & 4 kiwi. Det blev 5,5 burk!

Kokade päronen någonstans mellan 5-10 minuter. Man kan koka kiwin dem 3 sista minutrarna om man vill, men jag skippade det. Det går så lätt att mixa dem ändå!

Middagsbjudning.

Pust... Äntligen har Olivia somnat & vi sitter i soffan och varvar ner.

Ikväll hade vi bjudit hit Emelie, Andy & lilla Lo på middag! Vid halv sex kom dem, gav dem "fördrink" och så satte vi oss och snacka lite.

Sedan blev maten klar. Vi bjöd på fläskfilé med mozzarella & salami, ugnsrostade rotfrukter & så en chilisås till det. Det blev mumsigt! Till efterrätt blev det bara något enkelt. Varvade vanilj kesella med jordgubbar & smulade digestivekex.

Resten av kvällen satt vi bara och snacka. Olivia ville såklart inte somna när här var folk. Hon har inte iheller haft världens bästa dag. Hon har haft så ont i magen. Så nu hoppas vi på en bättre dag imorgon!

Sommarvinet vi köpte i Kivik som vi använde som fördrink. Super gott! Och typ ingen alkohol så alla kunde dricka 😊

Kycklingpuré

Jag har velat göra egen mat till Olivia, men inte fått tummen ur.. Häromdagen hittade jag en ensam kycklingfilé i frysen så jag tog ut den. Så i förmiddags gjorde jag kycklingpuré på kyckling, morötter, potatis, palsternacka & sen krydda jag lite med persilja. Dock blev det bara två burkar så nästa gång blir det storkok, men först får vi se om hon ens gillar de..

Påfyllning av Alex & Phil

För ett tag sedan hade jag beställt lite klämmisar från ett märke som heter Alex & Phil som jag skrev om här. Endast bra saker i, helt ekologiskt & klimatsmart.

Nu när det är semester och man är iväg mer så beställde jag en kartong med gröt (Olivia var helt tosig i den!) och en kartong med en av deras smoothies.

Cool brud

Vår tuffa tjej! 💓

Städ.

När mamma kom hem från sitt jobb så körde jag upp Olivia till henne. Sedan körde jag hem & städa hela lägenheten & stack upp till affären och fixade lite.

Nu är jag hos mamma. Allting hade gått bra & nu ligger dem båda däckade i soffan i uterummet.

Viktoria

- om mig och min vardag

RSS 2.0